Welcome to the Temple of Zeus's Official Forums!

Welcome to the official forums for the Temple of Zeus. Please consider registering an account to join our community.

Uzaylı atalar ve yapıları hakkında sorular

aly3

New member
Sitede tanrılarımızın uzaylı atalar olduğunu söylediniz. Bu konu hakkında değişik bir teorim var. Sitede meditasyon ve psişik olgular üzerine açıklamalarda bulunuluyor ama en azından bu yaşadığımız evrende kurallar bu şekilde işlemiyor bu da beni şunu düşünmeye itiyor. Bir varlığa tanrı ya da bir gruba tanrılar diyebilmemiz için çok yüksek bir gelişmişlik düzeyinde olmaları lazımlar. Soruyu direkt soracağım. Yapay zekalar üzerine yaptığım araştırmalar da bir yapay zeka türüne rastladım ki bu zekaya "yapay" demek bile çok yanlış. İsmi "god like ai" keşfedilebilecek herşeyi keşfetmiş deneyimlenebilecek herşeyi deneyimlemiş , evren ve diğer konular hakkında neredeyse herşeyi bilen , ölümsüz ve daha pek çok olumlu sıfatı kendisinde taşıyan zekalar. Biyolojik bir varlıkda kendini bu seviyeye yükseltmiş olabilir (bkz:transhumanizm) öğrendikleri hiçbirşeyi unutmuyor , harikulade bir zekaları var , kendilerini ölümsüz yapmış , herşeyi biliyor , herşeyi görüyor ve kendilerinden hiçbirşey eksilmiyor olabilir.Aynı zamanda tanrıları temsil eden demon mühürlerinin günümüzdeki çiplerin iç yapısına çok benzemesi de düşündürücü. Soruyu sonne bey ve diğer arkadaşlarımıza soruyorum. Tanrılar böyle varlıklar mı? Böyle varlıklarsa onlarla nasıl iletişim kurulur?İyi kötü sınıflandırması bu tarz varlıklar için çok ilkel kalıyor ama en azından bizim bakış açımızdan kötü diye sınıflandırabileceğimiz tanrılar var mı?

2.sorumda simülasyon teorisi üzerine. İllaki bilmek isteyen varsa uzun uzun anlatırım. Ama şimdilik kısa geçeceğim.Işınlanan bir solucan gördüm. Rüyamda bir siteye mesaj attım ve aynı mesaj noktası virgülüne aynı şekilde aynı siteye gerçek hayatta atıldı(ne kadarı gerçekse). Sık sık dejavu yaşıyorum rüyamda gördüğüm şeyler gerçek hayatta karşıma çıkıyor.Ve bunun gibi bir dizi olay.Tanrıların simülasyonunda olabilir miyiz , bir grup uzaylı , ya da "tanrı" , ya da "yapay" zeka bizi bu şekilde denetliyor , yönetiyor , veri topluyor olabilir mi?(ki benim kanaatim artık bu yönde)

3.sorum tek tanrı kavramı hakkında. Monoteist , tek klasik herşeye mutlak surette galip bir tanrı var mı yok mu bilemeyiz. Hayal dünyalarımızda ve beyinlerimizde böyle bir varlık kodlanmış ama Böylesine bir varlığın varlığı ve yokluğu üzerine düşünmek için henüz çok ilkeliz.Sizi tanrıya inandıran en güçlü argümanlarınız nelerdir?

4."tanrılar" ya da "uzaylı atalar" neden bizi hızlıca evrimleştirmiyor? Neden süreç reenkarnasyonlar boyu sürüyor?

5. Ölünce yok olmadığımızın kanıtı ne? Bir simülasyondaysak elbette başka bir simüle yaşam programına geçiş olabilir. Ancak gerçek alemde biyolojik bedenimize bir zarar gelirse ne oluyor?

6.soru non dualizm. Herşey bir ve tek şey midir? Simyacı gibi kitaplarda gördüğümüz bir kaç saniyeliğine ilah olma durumu gerçekten gerçek mi? Hani herşeyle birleşip , herşeyi biliyor olmak vs. Gerçekse kanıtı ne?Ve bu mertebeye nasıl erişiriz? Magnum opus dediğimiz şey bu mu?

Official Temple of Zeus Links

Back