Welcome to the Temple of Zeus's Official Forums!

Welcome to the official forums for the Temple of Zeus. Please consider registering an account to join our community.

Şüphelerim

Dotrovin

New member
Merhaba arkadaşlar, ateist biriyim. Spiritüelizm asla değersiz bir şey değil,
materyalizm ise tam değil. Neye inanmalıyım bilemiyorum, fakat bilimsel mekanizma daha güçlü geldiği için o taraftayım, sert materyalist değilim. Birkaç sorum olacak, şimdiden teşekkür ederim.
Sitenizi okumaya çalıştım, eğer bilgim eksikse özür dilerim, saygısızlık veya alay amacım yok.

1- Hava olaylarına neden Zeus yaptı deniliyordu, veya güneş tanrısı neden insanların güneşi tanrı sanmaları olarak anlatılıyor? Bilgi kirliliği veya yahudiler tarafından kasıtlı yanlış bilgi mi yayıldı?

2 - Modern bilim nasıl manipüle ediliyor, bağımsız insanları yönetmek ve manipüle etmek neredeyse imkansız değil mi, ve neden hacker operasyonlarında (Kevin Mitnick) bilgi sızıntılarında UFO kanıtları, belgeleri bulamadı, bulunamadı?

3 - Altın Çağ çok gelişmiş olmasına rağmen neden uzay keşifleri ve bilgileri yeni yeni gelişti, demek istediğim neden uzaya gitmiş bir geminin kalıntısı yok? Veya neden tarih hiç altın çağ yokmuş gibi yani bilim yavaş yavaş gelişmiş gibi anlatılıyor? Altın Çağ biliniyorsa neden Thales veya benzeri kişilikler bilimi ve şimdi de olduğu gibi arkeoloji, nörobilim yeni gelişmiş şeymiş gibi uyguladı, uygulanıyor ve materyalizmi ele aldı? Alınıyor?

4 - Budizm gibi dinler ve diğer spiritüel dinler mevcut. Bunlar neden ölüm programı veya tamamen yanlış? Benzer değiller mi?

5 - İnternette neden her baş antik tanrı Zeus değil yazıyor, neden farklı isimler var, ortak bir isim neden koyulmadı, kültür farklılığı olsa bile?

7 - Neden eskiden savaşlar vardı, Tanrılar yeryüzündeyken?

8 - NDE ve Terminal Lucidity vakaları ne? Ruhsal bir uyanış mı? Beynin ürünü olamaz mı veya son nöral aktivite olamaz mı?

9 - Neden Roma ve Mısır gibi medeniyetler bile savaştı, düşman oldu ayrıca tam hatırlamıyorum fakat Mısır'ı işgal eden Romalıların, tanrıları kendi tanrılarına benzettiklerini, isim birleşimi veya değişimi duymuştum. Tanrılar zaten net biliniyorsa neden benzetme ve bazı değişiklikler oldu?

10 - Kirlian fotoğrafçılığı kesin aura kanıtı mı? Nem diyenler var. Ayrıca neden yaprakta aura var?

11 - Kuantum mekaniği için bilinç veya gözlemci zorunlu mu? Decoherence teorisi daha makul değil mi? (Çevresel etkileşim)

12 - Veda metinlerinde evren, saf bilincin kendini deneyimlemesi diyor. Brahman Atman idi sanırım. Bunu Zevizm çerçevesinden anlayamadım. Tanrılar bile saf bilincin parçası mı ve size göre madde mi temel bilinç mi?

13 - Nag Hammadi ve benzeri metinler tam olarak ne? Zevizm bilgim eksik olabilir fakat anlattıkları çok farklı.

14 - Mısır, Sümer, Tibet, Maya ve benzeri antik medeniyetlerin yaratılış ve ölüm sonrası bilgileri neden farklı?

15 - Farklı dinlere mensup kişiler Azraili gördüm, İsayı gördüm gibi şeyler diyorlar. Bu deneyimlerin sebebi ne? Bu dinlerde neden bu tür deneyimler veya olaylar oluyor? Neden herkes farklı şeyler diyor? Özür diliyorum ama gerçekten kim doğru? Hinduist veya müslüman ibadet ediyor, karşılık aldığını söylüyor, herkesin kendi cevabı var ve başkalarına eleştirisi de var.

16 - Tanrılar neden özellikle insanı seçti, maymun değil veya uzun ömürlü bir canlı değil? Maddi bedenimizin ömrünü neden uzatmadılar, evrensel bir kural ve imkansızlık mı? Reenkarnasyonun amacı yaşlı bedeni terk etmek buradan yola çıkarak sordum.

17 - Göçler sonucu benzer mitoloji olmuş olamaz mı, bu tür fenomenlere (ruh, bilinç, tapınaklar vs.) alternatif açıklamalar var ve kafamı karıştırıyorlar.

Hepinize teşekkür ederim, sorularımın çoğu bana saçma geldi ancak kafamı çok karıştırdıkları için sordum.

Öncelikle aramıza hoş geldiniz. Sitemizde yer alan temel yazıları incelemeniz, aklınızdaki birçok soruya doğrudan cevap bulmanızı sağlayacaktır. Sorularınızın bir kısmı oldukça spesifik konular içerdiğinden ve çoğunun cevabı benzer noktalara çıktığından, bazılarını toplu şekilde yanıtlamayı daha uygun gördüm. Bunların ardından sitemizi detaylıca okuyup kendi araştırmanızı sürdürmeniz, Zevizm'e çok daha sağlıklı şekilde hâkim olmanıza yardımcı olacaktır.

1. Birçok anlatı ve sembol, özünde alegorik anlamlar taşır ve doğrudan, yüzeysel biçimde ele alınmamalıdır. Örneğin Zeus’un yıldırımı, yalnızca fiziksel bir silah değil; yaşamın özündeki ilksel güç ve enerjiyle ilişkilendirilen sembolik bir anlatımdır. Benzer şekilde Zeus’un çok sayıda çocuğa sahip olması da, evrendeki çeşitli güçlerin, düzenlerin ve kavramların kaynağını temsil eder. Zira kendisi Tanrıların ve İnsanların Babasıdır. Bu yüzden mitolojik anlatıları yalnızca literal düzeyde değerlendirmek yerine, taşıdıkları daha derin anlamlara odaklanmak gerekir.

2. Modern bilimi tamamen karalamak ya da her şeyin bilinçli şekilde yönlendirildiğini düşünmek doğru değildir. Günümüzde bilimsel dünyanın temelinde büyük ölçüde finansman ve maddi kaynaklar bulunur; yani genellikle destek gören, sonuç üreten veya ekonomik karşılığı olan alanlar daha fazla araştırılır. Bu nedenle bilim dünyası çoğu zaman daha spesifik, ölçülebilir ve pratik konulara yoğunlaşmaktadır.

Bunun yanında, modern bilimin ilerlediği paradigma spiritüel düzlemi tam anlamıyla kavrayabilen bir yapıya sahip değildir; hatta çoğu zaman böyle bir amacı da bulunmaz. Buna rağmen çeşitli hükümetlerin ve istihbarat kurumlarının bu tarz konular üzerine ciddi bütçelerle araştırmalar yürüttüğüne dair birçok bilgi ve iddia uzun yıllardır gündemdedir. Ancak böyle çalışmaların doğası gereği kamuya tamamen açık şekilde sunulmasını beklemek gerçekçi olmayacaktır.

Yine de spiritüelizm açısından bakıldığında, tüm odağı bu tarz gizli projelere, kurumlara veya materyal dünyadaki güç yapılarına çevirmek de kişiyi farklı bir maddi dünya bataklığına sürükleyebilir. Esas olan, bireyin kendi içsel gelişimi ve doğrudan deneyimidir.

3. Budizm, esasında Hinduizm’den gelmiştir. Buddha, Merkür’ün kişiselleştirilmiş hâlidir. Hint bilgilerini alıp daha farklı şekilde yorumlamak ile ilgilidir ve buradaki ana amaç yok olmaktır. Aldığı kaynakta bulunan kutsallık ile aynı değildir ve daha düşük bir versiyonudur. Sulandırılmış bu konseptler ve yozlaşmış bu bilgileri kullanmak faydalı olmayacaktır.

4. Medeniyetlerin kendilerine özgü kültürleri, gelenekleri ve dünyaya yaklaşım biçimleri vardır. Her şeyi tek tip hâle getirmeye çalışmak ise dünyayı asıl renklendiren özgünlüğü, farklılığı ve çeşitli bakış açılarını sınırlandırır. Buna rağmen farklı uygarlıklar, birçok durumda aynı tanrıları farklı isimler ve yorumlarla takip ettiklerini de kabul etmişlerdir. Bunun en bilinen örneklerinden biri, Antik Mısır ve Antik Yunan uygarlıkları arasındaki ilişkilerdir. Wikipedia’dan alıntılıyorum:

Büyük İskender, MÖ 332 yılının sonlarında Mısır’ı işgal ettiğinde bir kurtarıcı olarak görüldü; böylece Mısır’ı savaşmadan fethetti. Siwa’daki kâhin tarafından Amun’un oğlu ilan edildi. Amun, Zeus’un bir biçimiyle özdeşleştiriliyordu ve Büyük İskender de sık sık Zeus-Ammon’dan gerçek babası olarak söz ediyordu. Ölümünden sonra ise, basılan paralarda onun ilahiliğinin bir sembolü olarak Ammon Boynuzları ile tasvir edildi.

Bunların yalnızca göçler sonucunda ortaya çıktığını iddia etmek, tüm bu tarihi fazlasıyla basite indirgemek ve geri kalan unsurları göz ardı etmek olur. Sonuçta aynı temel kavramların farklı kültürel ve geleneksel çerçeveler içerisinde tekrar tekrar ifade edildiğini görebiliyoruz. Özellikle dönemin iletişim ve teknoloji koşulları düşünüldüğünde, bu kadar tutarlı benzerliklerin yalnızca tesadüfî biçimde ortaya çıkmış olması çok daha düşük bir olasılık gibi görünmektedir.

5. Kuantum mekaniğiyle ilgili olarak bu makaleye göz atabilirsiniz.

6. Antik medeniyetler tamamen kusursuz yapılar değildi. Tanrıları takip eden çeşitli gruplar veya yükselmiş bireyler tarafından bırakılan önemli öğretiler ve metinler, o toplumların tamamını temsil etmez. Örneğin Antik Yunan’da Sokrates gibi yükselmiş bir figür vardı; ancak Yunan halkı onun öğretilerini anlayamadı ya da bunlardan korktu ve sonunda onu idam etti.

Roma da benzer şekilde Pagan değerlere sahip olmasına rağmen son derece savaşçı bir devletti. Örneğin Sulla Pagan inançlarına sahipti, fakat aynı zamanda zafer uğruna her şeyi yapabilecek bir komutandı. Onun bağlılığı Tanrılardan çok zafere, güce ve ulaşacağı mevkilere yönelikti.

Son olarak Zeus’un Tapınağı politik bir organizasyon değildir ve ilgilendiği temel konu din ile Tanrılardır. Bu durum, Tapınağımızın yayımladığı resmî dokümanlarda da açıkça belirtilmektedir. Bu nedenle gönderinizde kaldırılan sorular, bizim ilgi alanımıza giren konular değildir; dolayısıyla bunların sorulması gereken yer de burası değildir.

Sitemizi inceleyerek Zevizm hakkında gerekli bilgilere ulaşabilirsiniz. Tüm içerikleri dikkatlice okumanız önemlidir; çünkü sorabileceğiniz soruların büyük bir kısmının yanıtı zaten orada yer almaktadır.

Official Temple of Zeus Links

Back