Welcome to the Temple of Zeus's Official Forums!

Welcome to the official forums for the Temple of Zeus. Please consider registering an account to join our community.

Sanırım Tavsiyeye İhtiyacım Var

Alexguardra

Member
Esenlikler,
Bildiğim kadarıyla spesifik bir sorunum yok ama bazen tavsiyeye ihtiyacım varmış gibi hissediyorum ve bu gerçekten güçlü bir his. Son zamanlarda içlerinde hiç huzurlu hissetmediğim için toplumla arama belli düzeyde mesafe koymuş olduğumu farkettim. Ufak ufak her seferinde kendimi rahat hissedeceğim bir alana geri çekiliyordum şöyle bir durup geriye baktığımda önemli ölçüde kendimi soyutladığımı farkettim.

Durumun tekrar eskisi gibi olmasını istemiyorum ve hayatımdan çıkardıklarımı geri sokmak gibi bir niyetim yok ama bu izolasyon bana farkında olmadan yanlış birşey yapıyor muyum acaba diye bir şüphe uyandırıyor.

Bazenleri de amansız bir eylem aşkı ve coşkusu beni sarıyor ve ne yapmak istediğimi düşünüp duruyorum ve günün sonunda her seferinde yapmaya karar verdiğim şeyi aslında yapmasam daha iyi olacağına veya altından kalkamayacağım kadar büyük bir iş olduğuna karar verip vaz geçiyorum ve bu artık kısır bir döngü halini almaya başladı.

Bu izolasyon ve eyleme geçme denemeleri birbiriyke ilişkili gibi hissediyorum ve aslında sanki doğru yolda ilerliyormuşum, aradığımı bulmaya yaklaşıyormyşum gibi geliyor fakat bazen bu yanlızlık beni korkutuyor. Kötü hissettiğim için değil sadece gerçekten ilerleyip ilerlemediğime emin olamıyrum ve acaba kendime bir fil dişi kule mi inşa ediyorum? Yanlış mı yapıyorum diye şüpheye düşüyorum. Sanırım bu yüzden tavsiyeye ihtiyacım var.

Sorunumu tam olarak anlatabildiğimden emin değilim çünkü açıkçası içinde bulunduğum durumun ne olduğunu bende tam olarak anlamıyorum sadece tavsiyeye ihtiyacım var gibi hissediyorum.

Negatif bir şey yaşamasanız neden kendinizi böyle soyutlayasınız ki? Belki de içten içe farkında olmadığınız bir şeylerden dolayı kendinizi kapatıyorsunuz. Ve ayrıca döngüden de bahsettiniz. İkisiyle de ilişkili olarak günlük tutmanızı tavsiye ediyorum. Günlüğe bir süre sonra baktığınızda kendiniz hakkında daha net şeyler düşünebilirsiniz belki.

İzolasyon ve ilerleme birbiriyle ilişkilidir. Çünkü hayatımızda gereksiz şeyleri bırakıp kendimi geliştirmeye başladığımızda, birçok şeyi de arkada bırakırız. Örneğin Zevizm’in hakikatini kavradıktan sonra boş muhabbetlerin olduğu bazı arkadaş ortamlarından çıkmam gibi. Bu beni şahsen yalnızlaştırdı ama kendi değerimi ve yolumu bulmamı sağladı. Onlarla takılmaya devam etseydim hedeflerimin çoğuna ulaşamayacaktım, vaktim de çöp olacaktı. Gerçek dostluklar ve arkadaşlıklar sizi geriye düşürmez. Sizi desteklerler.

Durumunuzu tam anlamadığınızı ve bu yüzden tam olarak anlatamadığınızdan bahsediyorsunuz. Böyle bir durumda Tanrılara danışmak en mantıklı seçim olabilir bence. Özellikle de koruyucunuza.

Negatif bir şey yaşamasanız neden kendinizi böyle soyutlayasınız ki? Belki de içten içe farkında olmadığınız bir şeylerden dolayı kendinizi kapatıyorsunuz. Ve ayrıca döngüden de bahsettiniz. İkisiyle de ilişkili olarak günlük tutmanızı tavsiye ediyorum. Günlüğe bir süre sonra baktığınızda kendiniz hakkında daha net şeyler düşünebilirsiniz belki.

İzolasyon ve ilerleme birbiriyle ilişkilidir. Çünkü hayatımızda gereksiz şeyleri bırakıp kendimi geliştirmeye başladığımızda, birçok şeyi de arkada bırakırız. Örneğin Zevizm’in hakikatini kavradıktan sonra boş muhabbetlerin olduğu bazı arkadaş ortamlarından çıkmam gibi. Bu beni şahsen yalnızlaştırdı ama kendi değerimi ve yolumu bulmamı sağladı. Onlarla takılmaya devam etseydim hedeflerimin çoğuna ulaşamayacaktım, vaktim de çöp olacaktı. Gerçek dostluklar ve arkadaşlıklar sizi geriye düşürmez. Sizi desteklerler.

Durumunuzu tam anlamadığınızı ve bu yüzden tam olarak anlatamadığınızdan bahsediyorsunuz. Böyle bir durumda Tanrılara danışmak en mantıklı seçim olabilir bence. Özellikle de koruyucunuza.
Bu güzel tavsiyeler için teşekkür ederim

Al Jilwah: Chapter IV

"It is my desire that all my followers unite in a bond of unity, lest those who are without prevail against them." - Shaitan

Back