Bir şeylerle övününce böbürlenmiş gibi hissedip çok kötü hissediyorum. Böbürlenmek en nefret ettiğim şey. Ayrıca ırk gibi şeylerle övünmeyi övünebileceği bir başarısı olmayan insanlar yapıyor. Yüce ve savaşçı atalarımız olabilir ama savaşlarda biz mi savaştık, hayır. Atalarımızın övünmesi gerekir, bizim değil. Diğer bir benzetmeyle, ailemden birisi bilimsel bir buluş yapmış olsaydı o kişinin övünmesi gerekirdi, benim değil. Benim ailem şu bilimsel buluşu yaptı diyip sanki tüm ailem bu buluşu yapmış dercesine konuşup ailemdeki herkesi genellediğimde ben neyi kanıtlamış olacağım? Bu tamamen mantıksız. Belki benim ailemde o kişi haricinde bilime kafası basan birisi bile yok. Ama eğer bu benim bir başarım olsaydı, bununla övünebilirdim. Mesela bir kitap yazsaydım, belki bilimsel ya da kurgusal. Derdim ki, ben bir kitap yazdım [arkadaşlar vs.], çok güzel olduğunu düşünüyorum, bu konuda da yeteneğim var. Çok büyük bir yazar olmayı düşünüyorum ve şimdiden öyle hissediyorum. Sizler de okuyup değerlendirirseniz sevinirim. Onlar da okuyup yapıcı eleştirilerini bildirirlerdi, överlerdi vs.
Ya da bilimsel bir buluş yapmış olsaydım bunu tüm insanlığa duyurur gururlu bir şekilde buluşumdan bahsederdim, yaşadığım zorluklardan bahsederdim ve insanlığı ne kadar çok önemsediğimden bahsederdim. Herkes de takdir ederdi. Övünmeme gerek bile kalmadan beni överlerdi. Ama ben bunu övünmek için mi yaptım? Hayır. İnsanlık adına yapmış olurdum.
Yok işte benim dedem şu şu savaşlarda savaştı şu madalyayı aldı da, altın madalya da, çok cesur birisiydi de vs. gibi söylemler eğer sırf ego kasmak adına yapılıyorsa tamamen yanlıştır. O kişiyi onurlandırmak adına yapılabilir ama abartılmamalıdır. Kendi başarımız olduğunda tabii ki de açıklayabilir ya da dilersek bununla övünebiliriz. Ama başkalarının başarıları başkalarına mahsustur.