Welcome to the Temple of Zeus's Official Forums!

Welcome to the official forums for the Temple of Zeus. Please consider registering an account to join our community.

Sitelerin sorunları ve sonuçsuzluk.

Agartha

Active member
Uzun aradan sonra bu tarz bir başlıkla geri dönmek istemezdim. Normalde yetkililere özelden yazıp kendim halletmeye çalışırdım ama içimde bunun işe yaramayacağına dair bir his var. Yakın zamanda açılmış hall of osiris başlıklı yazıda yaşadığım sorunlardan bahsettim ve tam bir cevap alamadım. Farklı bir yabancı konu başlığına yönlendirildim ve orada daha detaylı olarak sordum. Pammy hanım yanıtlamıştı ama müsaitliğim olmadığından bakma işini sonraya erteledim. Şimdi bakınca hiç yanıt olmadığını görüyorum. Ya silindi ya da kendisi sildi ama böyle bir şey yapacağını hiç sanmıyorum. Neden yanıt vermek için sorduğu bir soruyu silsin ki? Ya da bir moderatör neden kendisinin yanıt vermesinin beklendiği ama başkasının verdiği yanıtı önce yayınlayıp sonradan silsin ki? İlk başta kendimin sizofrenliğe doğru kaydığımı düşündüm ama hayır metninde Vultus Templorum'un linkini atmıştı ona basıp orayı açtım ve yan sekmede hala duruyor. Üstelik aylar sonra girmeme rağmen hesabım hala duruyordu. Tek sıkıntı mesajların ve ana sunucunun yüklenmiyor olmasıydı. Bugün tekrardan girmeye çalıştığımda hesabıma girmemi istedi. Girdim ama yanlış dedi. Şifremi sıfırlama bağlantısı gönderdim ve e postaya yüklenmesi için 10-15 dakka beklemişimdir. Hiç gelmeyecek sandım. Daha sonra sıfırladım ama değişen bir şey olmadı. Hala giremiyorum. Burayada giremesem tamamen iletişimim kopacak.

Sonuç olarak sitelerde yoğun bir çalışma olabilir fakat işlerin adil (en azından disiplinli şekilde) bir şekilde yürülmediğini düşünüyorum. Bu sorunu yaşayan tek ben değilimdir. Bu yüzden herkese açık olan bu konuyu açıyorum.

Birkaç farklı toplu site var anlaşılan. Birisi bu forum ki bunu zaten biliyorum. Biri daha önceden kayıtlı olduğum ama şu an erişemediğim ve yeni hesap açarsam kabul edilip edilmeyeceğimi bilmediğim Vultus Templorum.
Bir diğeri Hall Of Osiris. Burada tam olarak ne yapılıyor onuda bilmiyorum. Bunlar gibi başka forumlar var mı, onuda bilmiyorum.

Hall of Osiris'e başvurumu yapalı birkaç gün oluyor. Bağış yapmadım. Benden sonra kayıt yapıp benden önce içeriye alınan bir üye var ve o da daha önce bağış yapmadı. Bağış isteniliyorsa yaparım ancak sorularımın cevaplanması gerek. Neden bağış isteniyor (niye zorunlu bir kural), içeride ne olup bitiyor (yani bana faydası ne olacak) neden kaydım onaylanmıyorda benden sonrakilerin kaydı onaylanıyor?

Ek olarak yukarda başka sorularımda var onlarında es geçilmesini istemem. Kaç tane bu tarz grup/oluşumlar var ve amaçları ne, neden içeriye girmeliyiz?

Zeus’un Tapınağı sunucuları güncellenirken ne yazık ki forumda yaklaşık 3–4 saatlik bir içerik kaybı yaşandı. Bu süre içinde yapılan paylaşımlar ve yanıtlar silinmiş sayılmaz; teknik olarak hiç paylaşılmamış gibi görünüyor. Yani durumu, forumun o zaman dilimine geri alınması şeklinde düşünebilirsiniz. Bu durum hem Yüksek Rahibe Lydia hem de Rahip Alexandros Iowno tarafından zaten dile getirildi. Forumları yakından takip edenlerin bunu fark etmesi zor değildir.

Aynı durum Vultus Templorum için de geçerlidir. Yaklaşık bir haftadır altyapı değişikliğine gidileceği ve yeni bir platforma geçileceği açıkça belirtiliyordu. Geçiş tamamlandıktan sonra, herkesin sorunsuz şekilde erişebilmesi için iki platform bir süre birlikte açık tutuldu; ardından eski platform kapatıldı. Sizin de ifade ettiğiniz gibi, aylar sonra tekrar kontrol ettiğiniz için bu durumla karşılaştınız. Oysa süreç neredeyse iki haftaya yayılmıştı. Şu anda hâlâ bazı teknik ayarlamalar yapılıyor ve kısa süre içinde topluluğa gerekli duyurular yapılacaktır.

Osiris’in Salonu ile ilgili pek çok konu forumlarda defalarca ele alındı. Bunu forumlara benzetmeniz dahi, bu başlıkların yeterince incelenmediğini gösteriyor. Burası Zeus’un Tapınağı’nı destekleyen, onu ayakta tutan kişiler için oluşturulmuştur. Bağış talep edilmesi, Zeus’un Tapınağı’na destek vermek ile ilgilidir; bu konuyla ilgilenmeyenlerin yeri bulunmamaktadır. Osiris’in Salonu içerisinde çeşitli içerikler yer alır: seminerler, farklı kurslar, Zevist Takvimi ve çeşitli yardımcı araçlar bunlardan yalnızca bazılarıdır. Yapılan katkıların karşılığında, sunulanların ötesinde fayda elde etmek de mümkündür. Tüm başvurular dikkatle değerlendirilmektedir.

Buradaki tüm sorular için gerekli zamanı ayırabilir, ihtiyaç duyulan açıklamaları yaparak elimizden geldiğince yardımcı olabiliriz. Ancak bu sürecin sağlıklı ilerleyebilmesi için sizlerin de kendi tarafınızda bazı sorumlulukları bulunuyor. Örneğin, ilgili başlıkları önceden incelemek ve sonuçlara varmadan önce daha uygun bir üslupla sorularınızı yöneltmek, karşılıklı iletişimi daha sağlıklı hâle getirecektir.

Zeus’un Tapınağı sunucuları güncellenirken ne yazık ki forumda yaklaşık 3–4 saatlik bir içerik kaybı yaşandı. Bu süre içinde yapılan paylaşımlar ve yanıtlar silinmiş sayılmaz; teknik olarak hiç paylaşılmamış gibi görünüyor. Yani durumu, forumun o zaman dilimine geri alınması şeklinde düşünebilirsiniz. Bu durum hem Yüksek Rahibe Lydia hem de Rahip Alexandros Iowno tarafından zaten dile getirildi. Forumları yakından takip edenlerin bunu fark etmesi zor değildir.

Aynı durum Vultus Templorum için de geçerlidir. Yaklaşık bir haftadır altyapı değişikliğine gidileceği ve yeni bir platforma geçileceği açıkça belirtiliyordu. Geçiş tamamlandıktan sonra, herkesin sorunsuz şekilde erişebilmesi için iki platform bir süre birlikte açık tutuldu; ardından eski platform kapatıldı. Sizin de ifade ettiğiniz gibi, aylar sonra tekrar kontrol ettiğiniz için bu durumla karşılaştınız. Oysa süreç neredeyse iki haftaya yayılmıştı. Şu anda hâlâ bazı teknik ayarlamalar yapılıyor ve kısa süre içinde topluluğa gerekli duyurular yapılacaktır.

Osiris’in Salonu ile ilgili pek çok konu forumlarda defalarca ele alındı. Bunu forumlara benzetmeniz dahi, bu başlıkların yeterince incelenmediğini gösteriyor. Burası Zeus’un Tapınağı’nı destekleyen, onu ayakta tutan kişiler için oluşturulmuştur. Bağış talep edilmesi, Zeus’un Tapınağı’na destek vermek ile ilgilidir; bu konuyla ilgilenmeyenlerin yeri bulunmamaktadır. Osiris’in Salonu içerisinde çeşitli içerikler yer alır: seminerler, farklı kurslar, Zevist Takvimi ve çeşitli yardımcı araçlar bunlardan yalnızca bazılarıdır. Yapılan katkıların karşılığında, sunulanların ötesinde fayda elde etmek de mümkündür. Tüm başvurular dikkatle değerlendirilmektedir.

Buradaki tüm sorular için gerekli zamanı ayırabilir, ihtiyaç duyulan açıklamaları yaparak elimizden geldiğince yardımcı olabiliriz. Ancak bu sürecin sağlıklı ilerleyebilmesi için sizlerin de kendi tarafınızda bazı sorumlulukları bulunuyor. Örneğin, ilgili başlıkları önceden incelemek ve sonuçlara varmadan önce daha uygun bir üslupla sorularınızı yöneltmek, karşılıklı iletişimi daha sağlıklı hâle getirecektir.
Tabii siz de haklısınız. Açıkçası birkaç ay önce ToZ'da özellikle de bilgi ve bunun dünyaya doğru paylaşımı hakkında oluşturulan bir sunucu benzeri bir şey açılmıştı ve onunla ilgili canımı sıkan olaylar yaşadım. Bu sebepten ön yargım oluşmuş olabilir. O oluşuma katılmak için birden fazla kişiye yönlendirildim. Bir kere cevap almam bazen aylar sürdü ve tekrar yazınca yine uzun süre bekletildim. Bu süreçte sıkıldım ve hayatımın temposu arttı. En son yine birine daha yönlendirildim ama bu sefer ben cevap vermedim çünkü versemde faydalı içerikler çıkaracak kadar vaktim yoktu. Zaten baştada belirtmiştim derin araştırma ve uzun faydalı bir makale çıkarıcağımı. Dikkate alınsaydı şimdiye kadar 2-3 tane yazı yayınlamıştım topluluk için. Ayrıca oraya katılanlara özel bazı faydalarda varmış onlardan da mahrum oldum. Şimdi yine yapabilirim ancak gene aynı süreç başlarsa diye endişe ediyorum. İletişim kopukluğu var gibi geliyor genel olarak.

Evet foruma bakmadan kendi gördüklerimce bunları yazdım çünkü foruma bakacak kadar zamanım yoktu ayrıca genelde yabancı forumu okumam. Yakında müsait olduğumda tekrardan bakıp yeniden deneyeceğim. Olup olmadığını buraya yazacağım. Ayrıca Hall of Osiris'e katılmak için bağışı yapmam gerekiyor anladığım kadarıyla. Peki bağışı nereden nasıl yapıcam? Benim dolarım yok. TL otomatik dolara dönüyor mu?
Bir de Vultus Templorum kapandıysa şu an oraya nasıl yeniden giriş yapacağım? Zaten oradaydım ve hesabım vardı, tekrardan bir şey yapmama gerek kalır mı?

Forum yazılımında güncelleme yapılacağı zaman haber verilmesi harika olurdu. Günlük alınan otomatik yedekler haricinde güncelleme öncesinde yedek alınmamış gibi gözüküyor. 5 saniyede snapshot alınabilirdi. Muhtemelen güncelleme sonrasında bazı şeyler yolunda gitmedi, ve güncelleme öncesinde anlık yedek olmadığından saatler sonra günlük yedeğe dönüldü. Güncelleme ile eski bazı şeyler uyuşmuyordu muhtemelen ve dün halen forumda bazı problemler vardı. Darboğaz yaşandığından cache ayarını değiştirdiler ama ona rağmen ttfb süresi fırladı. Şimdi kontrol ettiğimde rahatlamış gibi görünüyor.

Zaten cevap verilmiş ama daha önce yazdığım gönderi kaybolduğu için bir daha yazayım.

Ritüelleri aynı anda yapmak için haberleşilen, anlık mesajlaşma uygulaması eskiden başka bir platformdu. Şimdi telefona ve bilgisayara indirilebilen genel anlamda daha kullanışlı başka bir uygulamaya geçildi. İlk mesajı yazdığımda eski platforma gidebilir ve yeniye geçmek için olan yönlendirmeleri oradan alabilirdiniz. Şimdi sanırım Mattermost uygulamasını indirmeli ve daha sonra vultustemplorum.org ya da chat.vultem sunucusuna katılmalısınız. İndirdiğinizde yapmanız gereken şey kaydolmak değil, şifre resetlemek çünkü üyelerin hesapları direkt aktarıldı öncekinden.

Zevizm'i yaymak için olan girişim Outreach ve koşullarından biri yukarıda ilk yazdığım uygulamada ulaşılabilir olmak. Kullanılan site https://www.vultem.com/.

Hall of Osiris bunlardan ayrı bir şey. Kısa süredir yok, bu yıl ikinci kez Yule zamanı çekiliş yapıldı. Aslında yıllardır bağış yapılabiliyor ama son zamanlarda daha da vurgulanıyor çünkü artık saklanma değil yayılma gündemi var. ''Bağış yapmak zorunlu'' değil. Bağış yapmak için ve bağışçılar için yapılmış bir site orası. Yani bu biraz sinemaya girmeye çalışıp bilet neden zorunlu demek gibi bir şey. Gitmeye kimse zorlamıyor, girmek istiyorsanız oranın işlevi bu. İçeride herkese açık olmayan ritüeller ve ilerideki seviyelerde astrolojik haritanızın yorumlanması gibi faydalar var. Parasal bağış olmadan da çevirmenler veya siteleri ayakta tutmak için çalışanlar hatta forumda ''community helper'' badge'i olanlar katılabiliyor. Oranın şartı sadece alan değil bir şeyler veren insanlara yapılmış olması.

Eğer hesabınızla ilgili sorun yaşıyorsanız anlık mesajlaşma uygulamasına katılıp ve SG BlackOnyx8'e yazabilirsiniz. Bu en hızlı dönüşü almanızı sağlar.

''Bağış yapmak zorunlu'' değil. Bağış yapmak için ve bağışçılar için yapılmış bir site orası. Yani bu biraz sinemaya girmeye çalışıp bilet neden zorunlu demek gibi bir şey. Gitmeye kimse zorlamıyor, girmek istiyorsanız oranın işlevi bu.
Aslında doğru örnek bağış yapma yerine gidip burada neden bağış zorunlu demek ama aklıma ''bağış yapma yeri'' ismi gelmedi.

Kriptodan hiç anlamam. Bağış yapmanın başka bir yolu yok mu? Daha kolay bir yol.
Şu an yok, gelecekte olabilir.

Al Jilwah: Chapter IV

"It is my desire that all my followers unite in a bond of unity, lest those who are without prevail against them." - Shaitan

Back