Siena
New member
Birkaç eski yazımı forumlarda da paylaşmaya karar verdim umarım seversiniz 
Bu ilahi çeşitli hikayelere atıfta bulunarak Zeus'un her zaman yardıma hazır olduğunu ve nasıl hızla koştuğunu anlatmaktadır. Pekii gel gelelim ilahinin çevirisine ve sözlerine:
Adimula bandanthe
Sanki evrenin ilk kaynağı (Tanrı) gelmiş gibi...
Dhruvaraya karedere
Genç prens Dhruva onu çağırdığında,
Vasudeva bandanthe
Vasudeva'nın oğlu (Lord Vishnu) gelmiş gibi...
Adimula bandanthe / Narayana...
Evrenin ilk kaynağı gelmiş gibi... Narayana (Vishnu)...
Aja milanu karedere
Ajamila ölüm döşeğinde onu çağırdığında,
Bandanthe
Gelmiş gibi...
Dhruvaraya karedere
Vasudeva bandanthe
Vasudeva'nın oğlu gelmiş gibi...
Adimula: "İlk Neden" veya "Kök Kaynak" anlamına gelir. Fil kral Gajendra bir timsah tarafından yakalanıp çaresiz kaldığında "Hey Adi Moola!" (Ey evrenin ilk kaynağı!) diye haykırmış ve Tanrı Vishnu anında yardıma koşmuştur. Şarkı buna atıfta bulunur.
Dhruvaraya (Prens Dhruva): Henüz çok küçük bir çocukken babasının kucağından indirilen ve ormana gidip Tanrı Vishnu'yu bulmak için ağır meditasyonlar yapan bir prenstir. Onun adanmışlığı karşısında Tanrı Vishnu ona görünmüştür.
Ajamila: Hayatı boyunca pek çok günah işlemiş bir adamdır. Ancak ölürken, en küçük oğlunun adı "Narayana" olduğu için korkuyla "Narayana!" diye seslenmiştir. Aslında Tanrı'yı değil oğlunu çağırmıştır ancak Tanrı'nın kutsal adını zikrettiği için Vishnu'nun elçileri gelip onu ölüm meleklerinden kurtarmıştır...
Bir yerden tanıdık geldi mi? Bu ilahi ve Kıtab-ı Celve arasındaki ilişki...
"Bana güvenen ve ihtiyaç anında bana seslenen herkese yardım etmek için her zaman hazırım!"
Kitab-ı Celve 1. Bölüm
Tanrı heryerde tezahür eder, önemli olan bakabilen gözler...
-Siena (Umarım seversiniz)

Bu ilahi çeşitli hikayelere atıfta bulunarak Zeus'un her zaman yardıma hazır olduğunu ve nasıl hızla koştuğunu anlatmaktadır. Pekii gel gelelim ilahinin çevirisine ve sözlerine:
Adimula bandanthe
Sanki evrenin ilk kaynağı (Tanrı) gelmiş gibi...
Dhruvaraya karedere
Vasudeva bandanthe
Vasudeva'nın oğlu (Lord Vishnu) gelmiş gibi...
Adimula bandanthe / Narayana...
Evrenin ilk kaynağı gelmiş gibi... Narayana (Vishnu)...
Aja milanu karedere
Ajamila ölüm döşeğinde onu çağırdığında,
Bandanthe
Gelmiş gibi...
Dhruvaraya karedere
Vasudeva bandanthe
Vasudeva'nın oğlu gelmiş gibi...
Adimula: "İlk Neden" veya "Kök Kaynak" anlamına gelir. Fil kral Gajendra bir timsah tarafından yakalanıp çaresiz kaldığında "Hey Adi Moola!" (Ey evrenin ilk kaynağı!) diye haykırmış ve Tanrı Vishnu anında yardıma koşmuştur. Şarkı buna atıfta bulunur.
Dhruvaraya (Prens Dhruva): Henüz çok küçük bir çocukken babasının kucağından indirilen ve ormana gidip Tanrı Vishnu'yu bulmak için ağır meditasyonlar yapan bir prenstir. Onun adanmışlığı karşısında Tanrı Vishnu ona görünmüştür.
Ajamila: Hayatı boyunca pek çok günah işlemiş bir adamdır. Ancak ölürken, en küçük oğlunun adı "Narayana" olduğu için korkuyla "Narayana!" diye seslenmiştir. Aslında Tanrı'yı değil oğlunu çağırmıştır ancak Tanrı'nın kutsal adını zikrettiği için Vishnu'nun elçileri gelip onu ölüm meleklerinden kurtarmıştır...
Bir yerden tanıdık geldi mi? Bu ilahi ve Kıtab-ı Celve arasındaki ilişki...
"Bana güvenen ve ihtiyaç anında bana seslenen herkese yardım etmek için her zaman hazırım!"
Kitab-ı Celve 1. Bölüm
Tanrı heryerde tezahür eder, önemli olan bakabilen gözler...
-Siena (Umarım seversiniz)