Welcome to the Temple of Zeus's Official Forums!

Welcome to the official forums for the Temple of Zeus. Please consider registering an account to join our community.

Renkarne olmakla ilgili merak ettiğim konu.

Dlna485

Member
Esenlikler, Kafamı karıştıran bir konu var ve bunun cevabını çok merak ediyorum.
Diyelim ben hiç evlenmedim ve hiç çoçuğum olmadı ve evin tek çoçuğuyum bu durumda ben artık dünyaya renkarne olma şansımı kaybediyormuyum? nasıl oluyor?
Mesela sülalesinde çok az evlenen ve çok az çoçuğu olan kişilerin gelecekte yok olma ihtimali var mıdır? Bu insanlar dünyaya nasıl geliyorlar veya gelebiliyorlar mı doğuyorlar mı yeniden?

Esenlikler,

Reenkarnasyon meselesi çoğu zaman yanlış anlaşılan bir konu olarak karşımıza çıkar. Oysa yeniden dünyaya gelişin yani ruhun başka bir bedende yolculuğuna devam etmesinin mutlaka aynı soydan, aynı kandan ya da aynı aileden olma gibi bir zorunluluğu yoktur. Ruh dediğimiz şey, biyolojik bağların çok ötesinde, zamandan ve mekândan bağımsız bir varoluşa sahiptir.

Bu nedenle bir ruhun bir önceki yaşamında taşıdığı kanla ya da mensup olduğu aileyle birebir örtüşen bir bedende yeniden doğması gerekmez. Aksine, ruhun deneyim kazanma ihtiyacı, öğrenmesi gereken dersler ve tamamlaması gereken yolculuklar doğrultusunda bambaşka coğrafyalarda, bambaşka ailelerin içinde, hatta tamamen farklı kültürlerde dünyaya gelmesi son derece mümkündür.

Al Jilwah: Chapter IV

"It is my desire that all my followers unite in a bond of unity, lest those who are without prevail against them." - Shaitan

Back