Welcome to the Temple of Zeus's Official Forums!

Welcome to the official forums for the Temple of Zeus. Please consider registering an account to join our community.

Mısır mitolojisindeki tanrılar hangi tanrılarımıza denk geliyor

Marilyn Manson

New member
Mısır mitolojisindeki tanrılar hangi tanrılarımıza denk geliyor ve birleşen tanrılar tam olarak ne oluyor? Mesela Atum-Ra, Amun-Ra ya da Sekhmet'in Hathor'a dönüşmesi nasıl oluyor? Bir de çoğu “enest” bu hikayelerin farklı yorumlanması var mı? Apep aslında kim?

Ek bir sorumluluk olacak: Baal neden çoğu yerde Y*hudilerle eşleştiriliyor? Bazıları ona Seth diyor. Çocuk kurbanı veren Yahudiler var; 53, 13, Atom numaralarını referans gösteriyorlar ama bunun dışında ne var anlamadım

Seshat, Thoth’un dişil hali mi yoksa ikisi aynı kişi mi? Aralarındaki farklar nedir? Ayrıca ay tanrılarının nedense hep dişil bir yönü oluyor; bunun sebebi nedir? “Ay kültü ve güneş kültü” diye bir yazı okumuştum; orada ay tanrılarının ölüp yeniden doğduğu, güneş tanrılarının ise ölümsüz olduğu yazıyordu. Bunun hakkında bilgisi olan da yazabilir mi? Çok fazla soruyu tek bir yerde sordum, üzgünüm.

Al Jilwah: Chapter IV

"It is my desire that all my followers unite in a bond of unity, lest those who are without prevail against them." - Shaitan

Back