Spiritüel karenin fiziksel etkisi vardır demek en doğru ifade şekli olmayabilir. Olan şey
as above, so below kuralından dolayı fiziksel dünyaya da yansıması. Eğer ''Ay enerjisi benim için sağlıklı çalışıyor'' olumlaması yaparsanız ve Ay enerjisi sağlıklı çalışmadığı için zayıfsanız, bu sorun çözüldüğünde kilonuz artar. Eğer zayıflık sorununun altında başka bir neden yatıyorsa bir etkisi olmayabilir.
Ay beslenmeyi ve kadınsı hatları (bu konuda dün mesaj yazdıktan sonra düşündüm Venüs mü Ay mı diye. Venüs bel kıvıran bir dansözün kadınsılığı, işvesi, cilvesi, sağlıklı uzun saç, ahu bakışlar, şıkır şıkır olmak ama Ay bebeğini besleyen bir kadının büyüyen göğüsleri, doğurgan döneminde alt karnın daha belirgin hafif çıkık olan o şekle bürünmesi ve bel-kalça oranının belirginleşmesi gibi şeylerle alakalı. Venüs de kadınsı hatlar verebilir mi ama dolgun görünüm için Ay diyeceğim.) yönetirlen Jüpiter direkt olarak artışla ve bollukla ilgili. Ay karesi korkutucu evet biliyorum. Kare yapmadan mantrasını kullanabilirsiniz.
Bu çok ilginç bir konu. Dümdüz mantıkla alınan kalori eksi harcanan kalori eşittir eksilerdeyse kilo verilmesi gerekiyor ancak insanlar az yediğinde vücut ''kıtlık modu''na geçiyor ve normalde harcayacağını da harcamıyor. Bilinçsiz olarak vücudumuza kıtlık var, savaş var, kara kış geldi, yiyecek bulunamıyor mesajı verip kötü günler için hazırlık yapmasına yani harcamak yerine daha çok depo yapmasına sebep oluyoruz. Tam tersi durumda da daha çok yemesine rağmen daha zayıf olabiliyor bir başkası. Aynı şeyi yedikten sonra aynı miktarda dinlenen veya hareket eden iki insanın kaloriyi depolaması veya harcaması evrimsel, genetik, psikolojik sebeplerle farklı oluyor. Stres altında A kişisinin vücudu ''bu ileride lazım olacak'' diye depolamaya yönelirken B kişisi ''savaş ya da kaç'' mantığıyla normalden de fazla harcamaya eğilimli olabiliyor. Buna evrim ya da başka bir açıdan bakarsak karma sebep oluyor.
Yine bir başka açıdan da aynı şeyi yiyen iki insanın birisinin sindirim sistemi diğerinden daha verimli çalıştığı için besin emilimi daha iyi gerçekleşebiliyor.
Dediğiniz doğru, kilo almak için daha fazla yemek gerekiyor. Ama aynı zamanda gerçekten ilginç psikolojik ve evrimsel/genetik ya da hormonal şeyler sahne arkasında devrede oluyor. Mesela bazı insanlar kontrolünde olamadıkları şeylere tepki olarak kontrol edebilecekleri bir şey (yemek) üzerine obsesifleşiyor. Manyak gibi kalori hesabı yapanlar ve ekstrem diyetler uygulayanlar bunlar. Bu veganlık da olabilir çiğ et-yumurta yiyenler de. Tacize ve cinsel saldırıya uğrayan insanlarda obezite veya anoreksiya görülebiliyor, uğramayanlarla karşılaştırınca daha çok görülüyor. Bilinçli olarak yapmıyorlar. Yaşadıkları şeyler için içten içe bedenlerini suçlayıp onu mahvetmek için yapıyorlar, rasyonel düşünmeden ve neyi neden yaptıklarını bilmeden. ''Obez/çok zayıf olursam, çirkin olursam bana tekrar tecavüz etmezler.''