Welcome to our New Forums!

Our forums have been upgraded and expanded!

Tanrılar kötü birşey yaptığımızda bizi cezalandırır mı ?

anonymous042

Member
Tanrılara adanmış biri yanlış bir düşünceye yola girdiğinde Tanrılar o kişiyi cezalandırır mı ? Örneğin bir kişi etik olmayan birşey yaptığında ufak tefek cezalar verirler mi ?

tanrılar yanlış birşey yaptın diye genelde ceza vermezler(eğer yahudilere veya düşman uzaylılara hizmet edecek birşey yapmadıysan)

tanrıların kötülük problemini çözüş şekli ona yol açan temel sorunları çözmektir bu da bilgiyle olur eğer tanrılar zevistlere yanlış bişey yaptı diye adaleti sağlamak için ceza verecek olsaydı gerçekten adaletli olması için tüm dünyayadaki bütün insanlara aynı cezayı vermesi gerekirdi

Tanrılara adanmış biri yanlış bir düşünceye yola girdiğinde Tanrılar o kişiyi cezalandırır mı ? Örneğin bir kişi etik olmayan birşey yaptığında ufak tefek cezalar verirler mi ?
Tanrı/çaların ceza vereceğini zannetmiyorum, insan kendi ne ektiyse onu biçer, insan ettiğini bulur açıkcası, birisine bile haksız yere kara büyü yapamazsın, adalet burada tecelli eder, su testisi su yolunda kırılır bir zeviste yakışan hatalarından ders çıkarıp uzak durmaktır,

tanrilarimizi diger toksik dinlerin sahte tanrilariyla bir tutmamaliyiz. onlar bizim bazi seylerin etkisinde kalabilen ve bazen yoldan sapabilen canlilar oldugumuzun farkindalar. bile isteye kotu bir sey yapmadigin surece ceza vs. soz konusu bile degil, tanrilar bizim dusundugumuzden daha anlayislilar. sana dogru yolu gostermek icin uyarilar gonderirler, bunu bizzat ben de yasadim. cok buyuk bir hata yapmadigin surece, ki buyukten kastimi anladin, seni sert bir sekilde durtmezler. ki boyle bir durumda bile sana ceza gibi bir sey vermezler. yalnizca aklini basina toplaman icin bazen sert bazen yumusak uyarilarda bulunurlar.

tanrilarimizi diger toksik dinlerin sahte tanrilariyla bir tutmamaliyiz. onlar bizim bazi seylerin etkisinde kalabilen ve bazen yoldan sapabilen canlilar oldugumuzun farkindalar. bile isteye kotu bir sey yapmadigin surece ceza vs. soz konusu bile degil, tanrilar bizim dusundugumuzden daha anlayislilar. sana dogru yolu gostermek icin uyarilar gonderirler, bunu bizzat ben de yasadim. cok buyuk bir hata yapmadigin surece, ki buyukten kastimi anladin, seni sert bir sekilde durtmezler. ki boyle bir durumda bile sana ceza gibi bir sey vermezler. yalnizca aklini basina toplaman icin bazen sert bazen yumusak uyarilarda bulunurlar.
Peki birşey sorucam. Benim bir arkadaşım var , ve bu yalan aygıtlarının kölesi biraz ancak son zamanlarda sorguluyor falan birşeyler öğreniyor işte , düşmanların yaratıp uydurduğu kötülemek adına çıkardıkları sahte satanizmden behsediyordu. bende dedim ki en azından Şeytanı ve Tanrıları kötü bilceğine inanmasın. o yüzden Satanizm diye birşey yok dedim onları yahudiler uydurdu ve o yalanlarla insanların yaptığı kötülüklerden besleniyorlar dedim. bu durumda Tanrılarımızla ilgili bir yanlış yapmamışımdır değil mi ? aynı zamanda ibrani dinlerinde yalandan ibaret olduğunu sürekli anlatıyorum ve farkında azcık ama yinede inanmaya devam ediyor.

Peki birşey sorucam. Benim bir arkadaşım var , ve bu yalan aygıtlarının kölesi biraz ancak son zamanlarda sorguluyor falan birşeyler öğreniyor işte , düşmanların yaratıp uydurduğu kötülemek adına çıkardıkları sahte satanizmden behsediyordu. bende dedim ki en azından Şeytanı ve Tanrıları kötü bilceğine inanmasın. o yüzden Satanizm diye birşey yok dedim onları yahudiler uydurdu ve o yalanlarla insanların yaptığı kötülüklerden besleniyorlar dedim. bu durumda Tanrılarımızla ilgili bir yanlış yapmamışımdır değil mi ? aynı zamanda ibrani dinlerinde yalandan ibaret olduğunu sürekli anlatıyorum ve farkında azcık ama yinede inanmaya devam ediyor.
ben bu konuya hic bulasmamani oneririm. cogu kisi dogru yolu sahte satanizm ve paganizm yolundan gecerek ogreniyor cunku. birak arastirsin, sadece kurban veya kan vs. gibi şeylerle bulasmasini kesinlikle engelle, olacagindan degil ama bilemezsin. sen de asiri bi yanlis yapmadin kendince onu iyi yola sokmaya calisiyorsun sonucta. zevizmde zaten cogu sey niyetle ilgili. tanrilar bizim niyetlerimizi biliyorlar, ozellikle yanlis bilgi yaymadigimiz ya da o yola sapmadigimiz surece bu surecler bizim icin derstir. kisisel olarak bundan cok utansam da ben de bir zamanlar o tiplerdendim, sukurler olsun ki dogruyu bulabildim :')

Al Jilwah: Chapter IV

"It is my desire that all my followers unite in a bond of unity, lest those who are without prevail against them." - Shaitan

Back