Header Wallpaper

Studiu: Ce Îți Oferă Studiul – Autobiografii

AvatarSamatva Rudra5 min to read

Autor: Înalta Preoteasă Lydia Coventina

De-a lungul anilor, am primit de nenumărate ori mesaje de la membri tineri care mă întrebau de ce se simt într-un anumit fel sau de ce au trăit o anumită experiență. Se comportă de parcă chiar nu ar înțelege acest lucru.

Citesc biografii și autobiografii încă de la o vârstă fragedă. Lucrurile care se întâmplă în viața mea și în viețile altora le-am citit deja, așa că nu mă iau prin surprindere. Citirea relatărilor din prima mână ale altor oameni despre diverse situații ne învață. Ne arată cum să nu ne comportăm, așa cum se întâmplă în cazul multor oameni care comit greșeli colosale, cum ar fi vedetele rock (nu consumați droguri!) sau oamenii care au făcut greșeli în afaceri, în căsnicie și așa mai departe.

Și, în multe cazuri, citești sfaturi despre cum să gestionezi bine o situație, cum ar fi cazul cuiva care are abilități sociale mai bune decât tine și afli cum a gestionat diverse situații sociale în viața reală.

Când citești perspectivele multor oameni, dezvolți o stare de calm în fața calamităților. De ce? Pentru că știi deja despre ele. Nu există surprize neplăcute. Este ceva normal. Citești relatări la prima mână despre oameni care au atins fundul gropii, iar apoi lucrurile se schimbă în bine (cu condiția să nu continue cu drogurile, de exemplu).

Dar mulți dintre voi, care nu ați citit niciodată biografii, nu știți aceste lucruri și vă aflați în dezavantaj. Apare o mică nenorocire și intrați în panică, crezând că este sfârșitul lumii.

Am o teorie conform căreia, dacă mai mulți oameni ar citi autobiografii, mai puțini oameni s-ar sinucide. Veți citi cum alți oameni au trecut prin situații la fel de grele ca ale voastre, chiar mai grave decât ale voastre, și au reușit să treacă peste ele, și-au schimbat viața în bine și au ieșit învingători. Asta oferă o speranță reală, pentru că s-a întâmplat cu adevărat.

Mulți dintre voi, și oameni din viața reală, îmi povestesc cu anxietate despre o problemă destul de minoră și se întreabă de ce nu intru și eu în panică alături de ei. Asta pentru că am auzit deja de situații mult mai grave; dacă acea persoană a depășit-o, o puteți face și voi.

De exemplu: recent, un tânăr Zevist m-a întrebat de ce se simte atât de înflăcărat și simte nevoia să facă ceva tot timpul, chiar dacă Focul nu este elementul principal din harta lui astrală. Credea că este doar el. Dacă citiți autobiografiile bărbaților, este evident că acest lucru este normal. Aproape toți tinerii, în special bărbații, se simt așa. În termeni de Tarot, vârsta de 18-35 de ani corespunde cărților Cavaler, iar Focul este elementul tuturor Cavalerilor (combinat cu elementul culorii lor). Toți tinerii au Foc în ei; acest lucru este conceput de natură pentru a te face să ieși în lume și să faci ceva cu viața ta. Nu-l reprima, nu-l nega, dă-i frâu liber și realizează ceva.

Și mă refer doar la autobiografii în acest post. Caută cărți despre hobby-urile tale; da, videoclipurile de pe YouTube sunt bune, dar dacă vrei să aprofundezi un subiect, citește cărți scrise de experți în domeniu.

Iată un fragment din noua secțiune de studiu a Templului lui Zeus, Nivelul începător:

În ceea ce privește fișierele PDF, având în vedere că nu toată lumea cumpără toate cărțile pe care le citește, poți instala un cititor de PDF-uri care îți permite să subliniezi textul. Poți ține un jurnal digital cu notițele tale, menționând pagina din carte și scriind notițele. Să ții aceste notițe într-un caiet fizic este mai bun în anumite privințe; e plăcut să ai o copie reală pe care să o răsfoiești, dar acest lucru s-ar putea să nu se potrivească tuturor. Dacă îți păstrezi copia pe un dispozitiv, asigură-te că faci copii de rezervă frecvent. Revizuirea este menționată în secțiunea Nivelul intermediar de studiu.

Există o listă de lecturi recomandate de Marele Preot pentru fiecare nivel (începător, intermediar, avansat), ceea ce vă va ușura mult începutul și parcursul!

„Studiul devine un mod de viață: profund, pe tot parcursul vieții, împărtășit cu ceilalți și transformat în acțiune.” – Nivelul de studiu avansat.

Persoana inteligentă învață din experiențele proprii de viață...

Persoana înțeleaptă învață din experiențele de viață ale altora.

Ca un aspect suplimentar de interes: când citești o autobiografie, caută harta natală a persoanei respective. Acest lucru te ajută să înveți astrologia și să înțelegi trăsăturile de personalitate. Am citit odată autobiografia unei persoane care, întâmplător, avea unele poziții planetare foarte similare cu ale unei persoane pe care o cunosc în viața reală; a fost o experiență interesantă. De asemenea, urmărirea tranzitelor din viața acelei persoane te va ajuta să înveți astrologia predictivă; poți găsi, de asemenea, cel puțin câteva dintre revenirile sale solare.

No replies found