Welcome to our New Forums!

Our forums have been upgraded and expanded!

Sorularım

Lindita666

Member
Bütün Zevist ailemizdeki herkese esenlikler diliyorum. :) Öncelikle herkese mutlu günler diliyor ve sorularıma geçiyorum.

I) Zeus’un Antik Pers Paganizm’indeki karşılığının Ehrimen olduğunu zannediyordum. Çünkü düşman programlarından Zerdüştlükte iyi taraftaki tanrı olarak Ahura Mazda inancı varken, bu ölüm programında Ehrimen’i  karanlık ve kötü olan taraf görüyorlar. Ahura Mazda, Zeus ise bu düşman programının Ahura Mazda’yı kötü göstermesi gerekmez miydi?

II) Antik Paganizm’e bağlı pek çok din, kadim inanç, kadim bilgiler; Kilise’nin ve cihatçıların işgaller yüzünden büyük ölçüde yok edildi. Günümüzde Antik Paganizm döneminden gelen Hinduizm ve Şintoizm gibi dinler kaldı. Maalesef onlarda büyük ölçüde bozuldu. Zevizm ile benzer noktalar olsa bile; bu benzerlikler, yok denecek kadar az denilebilir. Bu dinler tam olarak ne zaman bozulmaya uğradı diyebiliriz? Mesela engizisyonda cadı diye yakılan kadınlar gibi Hinduizm’de kocası ölen kadınların diri diri yakıldığı gelenekler var. Bildiğim kadarıyla Hinduizm’de birde kast sistemi var ve bu sistemin Hinduizm’e sokulmasıyla bozulmaya başladı diye biliyorum.

Şintoizm hakkında çok bir bilgim yok. 1945’te savaşın bitmesinin ardından düşmanın, Japon halkını Budizm ve Ateizm’e yönlendirdiğini biliyorum.

III) Bugüne kadar Zevizm, internet aracılığıyla pek çok insana ulaştı. Şartlardan dolayı da bir süre daha internet ortamıyla yayılacak. Ama maalesef internete erişimin yasak olduğu, insanların internet bile habersiz olduğu şeriat ve komünizm ile yönetilen ülkeler var. Zeus ya da Demon’lar, Afganistan’da burkanın altındaki bir kadına ya da Kuzey Kore’de zorla tarlalarda çalıştırılan bir çocuğa görünüp, onlarında Zevizm’den haberleri olmasını sağlıyorlar mıdır? O ülkelerde Zevizm, nasıl çoğalıyor?

Bütün Zevist ailemizdeki herkese esenlikler diliyorum. :) Öncelikle herkese mutlu günler diliyor ve sorularıma geçiyorum.

I) Zeus’un Antik Pers Paganizm’indeki karşılığının Ehrimen olduğunu zannediyordum. Çünkü düşman programlarından Zerdüştlükte iyi taraftaki tanrı olarak Ahura Mazda inancı varken, bu ölüm programında Ehrimen’i  karanlık ve kötü olan taraf görüyorlar. Ahura Mazda, Zeus ise bu düşman programının Ahura Mazda’yı kötü göstermesi gerekmez miydi?

II) Antik Paganizm’e bağlı pek çok din, kadim inanç, kadim bilgiler; Kilise’nin ve cihatçıların işgaller yüzünden büyük ölçüde yok edildi. Günümüzde Antik Paganizm döneminden gelen Hinduizm ve Şintoizm gibi dinler kaldı. Maalesef onlarda büyük ölçüde bozuldu. Zevizm ile benzer noktalar olsa bile; bu benzerlikler, yok denecek kadar az denilebilir. Bu dinler tam olarak ne zaman bozulmaya uğradı diyebiliriz? Mesela engizisyonda cadı diye yakılan kadınlar gibi Hinduizm’de kocası ölen kadınların diri diri yakıldığı gelenekler var. Bildiğim kadarıyla Hinduizm’de birde kast sistemi var ve bu sistemin Hinduizm’e sokulmasıyla bozulmaya başladı diye biliyorum.

Şintoizm hakkında çok bir bilgim yok. 1945’te savaşın bitmesinin ardından düşmanın, Japon halkını Budizm ve Ateizm’e yönlendirdiğini biliyorum.

III) Bugüne kadar Zevizm, internet aracılığıyla pek çok insana ulaştı. Şartlardan dolayı da bir süre daha internet ortamıyla yayılacak. Ama maalesef internete erişimin yasak olduğu, insanların internet bile habersiz olduğu şeriat ve komünizm ile yönetilen ülkeler var. Zeus ya da Demon’lar, Afganistan’da burkanın altındaki bir kadına ya da Kuzey Kore’de zorla tarlalarda çalıştırılan bir çocuğa görünüp, onlarında Zevizm’den haberleri olmasını sağlıyorlar mıdır? O ülkelerde Zevizm, nasıl çoğalıyor?
Afganistan gibi internetin olmadığı ülkeleri soruyorsanız yanılıyorsunuz, internetle alakası yok, internet abd de var, müslüman ülkelerin çoğunda var, ama herkes bu yolu hemen bulamaz, kendimden örnek verecek olursam, arayan bulur bunun için uykusuz geceler bir emek gerek, ben lord hitleri internet yokken kitabını okudum, gazete kağıtlarındaki hitlerin resimlerini kesip dolabıma yapıştırıyordum, bohompet resmini kesip gazeteden dolabıma yapıştırmıştım, yani arayacak insan özünü arayacak, islam beni tatmin etmiyordu, ateist oldum oda tatmin etmedi hrıstıyan oldum, oda tatmin etmedi satanist oldum, insan sürekli gelişiyor, yani bu insanın ruhunda olacak, hakikati arayacak veya gelişecek sürekli olay budur, ben sadece biraz geç adandım, siz belki eski yaşanlarınızda benden ileri olduğunuz için erken adanmış olabilirsiniz, yani afganistandaki bir bayan erkekde, gerçekten ararsa özünü ve bunu hayati bir mesele olarak görürse zevizmi bulur, bunun için gerçekten çaba sarf etmek gerekir, çünkü insan özünü arar homayın bir şarkısı var ; kanımda canımda arar, internet sadece buna bir ivme kazandırdı..

İyi tanrı kötü tanrı kavramı tüm mitolojilerde var Örneğin Tengri-Erlik Han Osiris-Set Zeus-Kronos vs. ama bunlar alegorik anlatımlar örneğin Kronos zamanı temsil ediyor Zeus zamanı yener ölümsüz olur ve tanrısallığa erişir islam öncesi arap paganizminde de El-ilah baş tanrı ve 3 kızı lat uzza ve menat var akabinde yahudiler ne yapıp edip bu enerjiyi yhwh e bağlamayı başarmışlar muhtelemen ahura mazda için de aynısını yaptılar tek bildiğim mitolojilerde anlatılan olayların alegorik olduğu iyi ya da kötü tanrı diye birşeyin olmadığı tıpkı gece ve gündüzün olduğu gibi düalitenin varolduğudur. Farkettiğim bir diğer husus bütün mitolojilere sızıp göğün tanrısı baştanrıyı yani Zeus'u yhwh gibi göstermeye çalışmaları genelde yerin tanrısı Poseidon'u şeytan gibi göstermeye çalışmaları sonra da işte tüm dinler aslında tek tanrılıydı da insanlar allaha şirk koştular deyip diğer Tanrıları yoksaymaları ya da şeytan işi göstermeleri.

Al Jilwah: Chapter IV

"It is my desire that all my followers unite in a bond of unity, lest those who are without prevail against them." - Shaitan

Back