Aledhe
New member
Gönderdiğim postun neden onaylanmadığını anlayamıyorum. Soru mu seçiyorsunuz? Neyse, zaten dün yazdıklarıma birkaç şey eklemek için girmiştim. Devamını yazmış gibi olacağım için benim açımdan ciddi bir sorun yok. Ancak postun onaylanıp onaylamayacağını merak ediyorum. Yine Kavgam'dan bir örnekle gireyim konuya:
Başka bir örnek:
Yani figure of the past diyor ki, diğer ırklar belirli bir gelişimi yakalayabilse bile bunlar asla Ari Irk'ın gelişimi gibi olmuyor. Onlar sadece taklit edebiliyorlar bu yüzden Ari Irk yok olduğunda "manevi sahada üstün ırkın ulaştığı seviyede bir medeniyet kalmayacak.". Aynı şekilde bir doğal felaket yaşansa ve medeniyet yok olsa, bu sırada üstün ırk ortadan kalksa medeniyet bir daha asla inşa edilemez. Bunlar benim düşüncelerim değil, Kavgam'da anlatılanları tekrar ediyorum. Bunları kabul ediyor musunuz? Veya Doğu Avrupalıların Der andrapod olduğunu kabul ediyor musunuz? Naziler düşmanları olan ırkları insan bile görmez, altinsan dediğimiz insan altı mertebe ile isimlendirirlerdi. Yani, bazı ırkları insandışılaştırırlardı. Nazilerin değimi ile "insan altı varlıklar" (Der andrapod) olarak adlandırılan bu halkların köleleştirilmesi, onlar nazarında normaldi. Bu insanları toplama kamplarında sefil koşullarda çalıştırmak da ahlakiydi. Aksine vicdanlı olmak ahlaksızlık olarak kabul edilirdi. Barış, iyilik gibi düşüncelerle dalga geçilir ve vicdanlı insanlar hor görülürdü. Bu yüzden en büyük günahın vicdan ve merhamet olduğunu söyleyen Nietzsche gibi bir adamı övmüşlerdir mesela. Çünkü Naziler nazarında aşağı ırkların hak ettiği muamele ancak Beyaz Irk'ın kölesi olmaktır. Vicdan, merhamet, ahlak gibi kavramlar buna engel olduğu için yok edilmelidir. figure of the past'i dinleyelim yine:
Adam alt ırk diye isimlendirdiği halkları atlarla ve hayvanlarla kıyaslıyor. Hatta onlar kadar bile değerli görmüyor. Biliyorsunuz figure of the past bir hayvan hakları savunucusudur. Öte yandan Der andrapod'i ezmek gerektiğini defalarca kez vurgulamıştır. Aşağı ırk diye tabir ettiği halkların Tanrı tarafından köle olarak yaratıldıklarına inanmış vaziyette çünkü. Şimdiye kadar kıyıda köşede kalan hiç bir Nazi ideoloğun sözlerinden alıntı yapmadım. Oralarda daha ağır sözler ve düşünceler bulabilirsiniz. Herhangi bir online ansiklopedi sayfasında Nazi Irkçılığı veya Beyaz Üstünlükçülüğüne ilişkin maddelere bir göz gezdirin. Sonra bahsedilen kitapları alın okuyun, internette hepsinin pdfi var. İnsanın aklına zarar neler neler söylemişler. Bunları mesela nasıl savunacağınızı çok merak ediyorum. "Yahudiler yaptı" mı diyeceksiniz? Veya belki postumu onaylamadan geçersiniz. Ben de varmam gereken sonuca varırım. Her takdirde ben bu mesajı yirmi dakika gibi kısa bir sürede yazabiliyorum. Nazizmin ne olduğunu anlamak ve anlatmak için gereken süre bu kadar. Benim düşüncem şu ki, Nazizimin barışçı veya iyi bir ideoloji olduğuna inanmak için Nazilerin ne söylediğine asla bakmamak ve sadece filmlerdeki havalı Nazi imajına dönüşme arzusu duymak gereklidir.
Yeryüzünde yüzlerce örnek devlet bulunsa bile, medeniyetin kurucusu ve desteği olan ari ırk ortadan kalktığı zaman, manevi sahada üstün ırkın ulaştığı seviyede bir medeniyet de kalmayacaktır. Daha da ileri giderek diyebiliriz ki, insanların kurdukları devletlerin varoluşu, insan ırkının kesin olarak yok olması ihtimalini önleyemeyecektir. Çünkü medeniyetçi ırk temsilcilerinin yok olması, karşı koyuş ve adaptasyon için gereken üstün fikri alışkanlıkların yok olmasına da sebep olacakttr.
Bir deprem yeryüzü kabuğunu yarsa da, okyanusun dalgaları arasından yeni bir Himalaya yükselse, insan medeniyeti bu büyük felaket yüzünden yok olur. Tek devlet kalmaz, düzeni sağlayan bütün bağlar kopar, binlerce yıllık bir medeniyet harap olur, yeryüzü su ve balçıkla örtülü bir mezar haline gelir. Fakat bu felaket sonunda medeniyetçi ırka mensup birkaç kişi hayatta kalmışsa, bin yıl sonra da olsa, sessizliğe yeniden kavuşmuş yeryüzünde, insanın yaratıcı gücü kendini gösterir. Yeryüzü ancak üstün ırk temsilcilerinin tamamen yok olması halinde ıssız ve medeniyetsiz kalır.
Başka bir örnek:
Şunu da bilmek gerekir ki bu yetenekler halen mevcuttur, uyanıp meydana çıkmaları için bir dış etkinin olması yeterlidir. Medeniyetçi milletlerde, daha doğrusu ırklarda, dış şartlar harekete geçmelerine uygun değilse, bu yetenekler gizli halde kalırlar. Onun için, eski devirlerin Almanlarına "medeniyetsiz", "barbar" denmesi büyük haksızlıktır. Hiçbir zaman barbar olmadılar. Sadece yaşadıkları kuzey bölgesinin iklim sertliği onlara, yaratıcı güçlerini geliştirme imkanı vermeyen bir hayat yaşatıyordu. Güneyin daha ılık bölgelerine gelseydiler ve burada aşağı ırkların oluşturduğu bir malzeme, yani ilk teknik araçları bulsaydılar, içlerinde uyuyan medeniyet yaratma kabiliyetleri onlara, Helen'lerinki kadar parlak bir medeniyet kurduracaktı. Fakat medeniyet doğuran ilk güce sahip olan bu insanların, bu gücü, kuzey iklimlerinde yaşamış olmalarından ileri gelmiyor. Güneye göç eden bir Lapon insanının medeniyetin gelişmesine yapacağı katkı, Eskimoların katkısı kadar az olacaktır. Çünkü, yaratmak ve biçim verme hüneri ari ırka verilmiştir.
Yani figure of the past diyor ki, diğer ırklar belirli bir gelişimi yakalayabilse bile bunlar asla Ari Irk'ın gelişimi gibi olmuyor. Onlar sadece taklit edebiliyorlar bu yüzden Ari Irk yok olduğunda "manevi sahada üstün ırkın ulaştığı seviyede bir medeniyet kalmayacak.". Aynı şekilde bir doğal felaket yaşansa ve medeniyet yok olsa, bu sırada üstün ırk ortadan kalksa medeniyet bir daha asla inşa edilemez. Bunlar benim düşüncelerim değil, Kavgam'da anlatılanları tekrar ediyorum. Bunları kabul ediyor musunuz? Veya Doğu Avrupalıların Der andrapod olduğunu kabul ediyor musunuz? Naziler düşmanları olan ırkları insan bile görmez, altinsan dediğimiz insan altı mertebe ile isimlendirirlerdi. Yani, bazı ırkları insandışılaştırırlardı. Nazilerin değimi ile "insan altı varlıklar" (Der andrapod) olarak adlandırılan bu halkların köleleştirilmesi, onlar nazarında normaldi. Bu insanları toplama kamplarında sefil koşullarda çalıştırmak da ahlakiydi. Aksine vicdanlı olmak ahlaksızlık olarak kabul edilirdi. Barış, iyilik gibi düşüncelerle dalga geçilir ve vicdanlı insanlar hor görülürdü. Bu yüzden en büyük günahın vicdan ve merhamet olduğunu söyleyen Nietzsche gibi bir adamı övmüşlerdir mesela. Çünkü Naziler nazarında aşağı ırkların hak ettiği muamele ancak Beyaz Irk'ın kölesi olmaktır. Vicdan, merhamet, ahlak gibi kavramlar buna engel olduğu için yok edilmelidir. figure of the past'i dinleyelim yine:
İşte bu şekilde, aşağı ırktan insanların varlığı ve bunların kullanılması, üstün medeniyetlerin kurulması için çok önemli bir unsuru, bir şartı yerine getirmiştir. Aşağı ırktan olan bu insanlar, gelişme için zorunlu olan malzeme kıtlığını karşıladılar. Şu kesindir ki, ilk medeniyet evcilleştirilmiş hayvandan ziyade aşağı ırktan olan insanların kullanılması sayesinde kurulmuştur. Ancak yenik ırkların köle haline getirilmesinden sonra aynı durum hayvanların da başına geldi, bazılarının sandığı gibi bunun aksi olmadı. Çünkü sabana önce yenik ırk koşuldu, sonra at onun yerini aldı.
Adam alt ırk diye isimlendirdiği halkları atlarla ve hayvanlarla kıyaslıyor. Hatta onlar kadar bile değerli görmüyor. Biliyorsunuz figure of the past bir hayvan hakları savunucusudur. Öte yandan Der andrapod'i ezmek gerektiğini defalarca kez vurgulamıştır. Aşağı ırk diye tabir ettiği halkların Tanrı tarafından köle olarak yaratıldıklarına inanmış vaziyette çünkü. Şimdiye kadar kıyıda köşede kalan hiç bir Nazi ideoloğun sözlerinden alıntı yapmadım. Oralarda daha ağır sözler ve düşünceler bulabilirsiniz. Herhangi bir online ansiklopedi sayfasında Nazi Irkçılığı veya Beyaz Üstünlükçülüğüne ilişkin maddelere bir göz gezdirin. Sonra bahsedilen kitapları alın okuyun, internette hepsinin pdfi var. İnsanın aklına zarar neler neler söylemişler. Bunları mesela nasıl savunacağınızı çok merak ediyorum. "Yahudiler yaptı" mı diyeceksiniz? Veya belki postumu onaylamadan geçersiniz. Ben de varmam gereken sonuca varırım. Her takdirde ben bu mesajı yirmi dakika gibi kısa bir sürede yazabiliyorum. Nazizmin ne olduğunu anlamak ve anlatmak için gereken süre bu kadar. Benim düşüncem şu ki, Nazizimin barışçı veya iyi bir ideoloji olduğuna inanmak için Nazilerin ne söylediğine asla bakmamak ve sadece filmlerdeki havalı Nazi imajına dönüşme arzusu duymak gereklidir.