Welcome to the Temple of Zeus's Official Forums!

Welcome to the official forums for the Temple of Zeus. Please consider registering an account to join our community.

El-Kindi Adandı mı?

Ephesus

New member
Esenlikler.
Sitedeki “TANRILARIN MÜRİTLERİ:
KENDİLERİNİ TANRILARA ADAMIŞ BÜYÜK KİŞİLİKLER” başlığı adı altındaki isimler, aynı başlıkta da okunduğu üzere semavi dinlere sahip olmayan, adanmış kişilerden oluşması gerekmiyor mu? Yoksa semavi de olsa bilim adamları da bu listeye dahil tutulabiliyor mu? Çünkü Al-Kindi gibi müslüman kişiler olduğunu gördüm ve eğer dikkatsiz okumadıysam bilgiler arasında adanmış olduğuna dair herhangi bir bilgi yok. Site dışı araştırmalarımda ise Tevhid(tek tanrı) inancına sıkı sıkıya bağlı bir müslüman olduğunu gördüm.

Acaba dikkatsizce okuyup adanmışlığıyla ilgili kısmı görmedim mi yoksa bahsedilen başlık altında müslüman da olsa bilime katkı sağlayan kişilerde yayınlanabiliyor mu?

Bazı insanlar yaşadıkları dönemde İbrahimî dinlerin baskısı nedeniyle kendilerini onlardanmış gibi gösteriyordu. Bahsettiğiniz kişiyle ilgili Wikipedia’dan alıntı yapıyorum:

Felsefesinde, Platon, Aristoteles ve Plotinus'un görüşlerinin bir sentezini yapmıştır. [...] Kindî, Aristo'dan esinlendiği bir teoride...

Official Temple of Zeus Links

Back