Welcome to the Temple of Zeus's Official Forums!

Welcome to the official forums for the Temple of Zeus. Please consider registering an account to join our community.

Adanma Ritüeli ve Zamanlama Üzerine

CinderBloom

New member
Merhaba, herkese esenlikler ve ışıltılı günler dilerim.

Bir süredir adanmış; bu süreçten sonra ise öğrenmeye ve kendini geliştirmeye daha yoğun bir odakla devam eden bir Zevist’im.

Yakın zamanda forumlarda adanma ritüeliyle ilgili bir yazıya denk geldim. Yazıda, adanmanın Ay’ın boşlukta olduğu saatlerde gerçekleştirilmemesi gerektiği vurgulanıyordu. Açıkçası ben adandığım dönemde bu detayı bilmiyordum ve dolayısıyla dikkat edemedim. Bu nedenle, kendi adanma zamanımı kontrol etme ihtiyacı hissettim.

23 Kasım’ı 24 Kasım’a bağlayan gece adanmıştım. Yaptığım incelemede, o gün belirli saatlerde Ay’ın boşlukta olduğunu ve bu saatlerin de ritüel hazırlığı yaptığım zaman dilimine (muhtemelen mum ateşinde yakılacak kâğıt için yazılması gerekenleri hazırladığım ana) denk geldiğini fark ettim. Adanmayı gerçekleştirdiğim saatlerde Ay boşluktan çıkmıştı; ancak nihayetinde hazırlık süreci de ritüelin bir parçası olduğundan bunu göz ardı edemedim.

İlk etapta bunu forumda sormayı düşündüm; ancak öncesinde Tanrılarımızdan bir işaret istemenin, içinde bulunduğum belirsizlik açısından daha doğrudan bir yanıt olabileceğini hissettim. Tam da 40 günlük meditasyona nihayet başlayabildiğim ve hayvanlarla ilgili yoğun, pozitif işaretler aldığım bir gün; balkonda yalnızken Baş Tanrımıza durumu anlattım ve uygun gördükleri şekilde, adanmanın kabul edilip edilmediğine dair bana bir işaret vermelerini rica ettim.

Yaklaşık bir saat sonra annem eve geldiğinde daha önce hiç duymadığım eski bir Türk filmi açmıştı. Odada tek kaldığım bir anda, filmde geçen bir cümle dikkatimi çekti:
“Genç bir kız tanıyordum; muradına ermek için bir evliyaya adaklar adamıştı. Sonra bir delikanlı aynı evliyaya, aynı kız için aynı adakları adadı… ama kabul olmadı.”

Bu cümlenin ardından diyalogların kesilmesi ve özellikle “kabul olmadı” vurgusunun yapılması benim için oldukça dikkat çekiciydi. Filmde anlatılan durum farklı olsa da, “adak adama” ifadesinin hemen ardından gelen bu vurgu, o an için oldukça net bir cevap niteliği taşıdı. Kısa sürede alabileceğim en açık işaretlerden birini aldığımı düşünüyorum.

Bu doğrultuda, daha bilinçli ve dikkatli bir şekilde, uygun bir gün ve saat aralığında adanma ritüelini yeniden gerçekleştirmeyi planlıyorum. Bunu, anlamı ve enerjisi itibarıyla özel olduğunu düşündüğüm 30 Nisan gecesi, Beltane zamanında yapmayı düşünüyorum. Daha anlamlı bir zamanda gerçekleştirmenin süreci benim için daha bütünlüklü kılacağını hissediyorum.

Bu süreçle ilgili düşüncelerinizi gerçekten merak ediyorum. Bir açıdan bakınca, doğru şekilde adandığımı düşünerek geçirdiğim aylar çok uzamadan bu farkındalığa ulaşmış olmamın değerli olduğunu hissediyorum. Bu süreçte, ilk adandığım zamana kıyasla daha fazla şey öğrenmiş olmam ve içimdeki bazı belirsizliklerin yatışmış olması da, her şeyin bu şekilde gelişmesinin belki de daha anlamlı olduğunu düşündürüyor. Öte yandan, ilk adanma deneyimim benim için son derece özel ve anlamlıydı; o an ve sonrasında aldığım işaretler oldukça güçlü ve güzeldi. Tanrılarımızın, olası hatama rağmen bu zamana kadar esirgemedikleri destekleri ve varlıkları için derin bir minnettarlık duyuyorum.

Bununla birlikte, zaman zaman buna gerçekten layık olup olmadığımı sorguladığımı da dürüstçe paylaşmak isterim. Okumak, öğrenmek ve iletişim kurmak dışında; ne meditasyonlarımı istediğim düzenlilikte sürdürebildim ne de ritüellere aktif olarak katılabildim. Kendi kişisel hayatımda da benzer bir yetersizlik hissi yaşıyorum. Farkındalığımın eyleme dönüşmekte zorlandığını hissediyorum. Konuyu biraz uzattıysam kusura bakmayın lütfen.

Uygun olduğunuz bir zamanda, kısa da olsa görüşlerinizi paylaşırsanız benim için çok kıymetli olur. Bilgeliğiniz ışığında daha doğru bir yol izleyebileceğime inanıyorum.

Her halükârda, hepinize çok teşekkür ederim. Sizlerin ve TOZ’un kattıkları benim için gerçekten paha biçilemez bir değer taşıyor.

İyi günler dilerim.

Official Temple of Zeus Links

Back