İngilizce benim ana dilim değil, bu yüzden herhangi bir hata yaptıysam şimdiden özür dilerim

Alexandra Feodorovna hakkında bilginiz var mı? Grigori Rasputin hakkında araştırma yaparken ismi dikkatimi çekti. Alexandra bir Zevism üyesi miydi yoksa spiritüalizme olan ilgisi sadece oğlunun hemofili hastalığından mı kaynaklanıyordu? Alexandra'nın öldürülmeden önce bulunduğu odaya gamalı haç çizdiği söylenir, ancak bu tarihçiler arasında tartışılan bir konu olmaya devam ediyor. Belki de gamalı haçı o odaya çizdi çünkü birçok kültürde gamalı haç koruma, şans ve spiritüel güçle ilişkilendirilir. Alexandra, oğlunu iyileştirdiği için Rasputin'in etkisi altına girdi. Ancak şunu merak ediyorum: Alexandra, Rasputin'e yazdığı mektuplarda ondan neden "öğretmenim", "akıl hocam" ve "kurtarıcım" olarak bahsediyor? İlk başta, onu eğittiği için ona "öğretmen" diye hitap ettiğini düşündüm. Ancak daha sonra, ona spiritüel rehberliği nedeniyle "öğretmen" demiş olma ihtimalini düşündüm. Bazıları Alexandra'nın Rasputin'e yazdığı mektupların aşk mektupları olduğunu söylüyor. Ancak bu mektuplar aynı zamanda mistik veya spiritüel bir coşkuyu da yansıtamaz mı?