Welcome to the Temple of Zeus's Official Forums!

Welcome to the official forums for the Temple of Zeus. Please consider registering an account to join our community.

İki önemli soru

Agartha

Member
1) Düşünürken dil ve zaman ile ilgili bazı şeyler fark ettim. Belki daha önce sorulmuş ve üzerinde konuşulmuş olabilir ancak ben görmedim. Türkçedeki şimdiki zaman ile ingilizcedeki şimdiki zaman ekinin kullanımı algısal olarak birbirinden farklı. Türkçede hem şimdiyi veriyor hem de genel olarak yapılan şeyden bahsediyor. İngilizcede ise tam şu an anlık olarak akışta olan şeylerden bahsediyor. Benim anladığım bu. İngilizceyi iyi bilen benim demek istediğimi anlayıp doğrular veya yanlışlar. Bu konuda yapay zekayla konuştuğumda beni haklı çıkardı. Merak ederseniz daha detaylandırabilirim. Dilimizdeki bu durumu nasıl doğru kullanıp anlık yaratım olarak sabitleyebiliriz?

2) Enerji sadece şimdiki zamana göre hareket ediyorsa ve zamanda lineer değilse acaba sadece şimdi mi gerçek? Eğer evren doğrusal (Lineer) zamanı bilmeyip sadece şimdiyi algılıyorsa ve doğrusal zaman diye bir şeyde yoksa bu bizim zihnimizin zamanı tanımlamak için uydurduğu bir kavramdan ibarettir. Sonuçta her zaman şimdiyi yaşıyoruz. Bu durum bazı soruları da beraberinde getiriyor. Şimdiki zaman bükülebilir mi, her yerde farklı mı algılanıyor gerçek anlamda genel görelilikte olduğu gibi vs. Antik filozoflar her şey akar derken bundan mı bahsediyorlardı?

Bonus soru: şimdiki zamana göre bir olumlama yaparken "kalıcı" ifadesini kullandığımızda şimdiki zamandan çıkmış olmuyor mu?

Official Temple of Zeus Links

Back