Welcome to the Temple of Zeus's Official Forums!

Welcome to the official forums for the Temple of Zeus. Please consider registering an account to join our community.

İç Döküş

Acısıyla tatlısıyla bu yolda 8 yılı geride bıraktım. Her bir günü için ayrı ayrı gururluyum. Bu yolda her insanın yapabileceği türden hatalarım oldu, ara sıra hata yapmakta ileri gittiğim oldu, pişman olup af dilediğim oldu. Eminim ki iyi hizmetlerim oldu ve daha fazlası için daima hazırım. Ancak son 1-2 yılda muazzam bir çöküş sürecindeyim. Hayatla olan bağım neredeyse sadece nefes almama yetecek ölçüye kadar geriledi. Duygusal varlığım çoğunlukla ya dondu yada zoraki olarak tarafımca en geri plana atıldı ki daha fazla örselenmeyeyim. Kendi hayatıma son verme fikri aklımın ucundan bile geçmiyor ama bu yaşamaya bayıldığım için değil sadece tanrıların karşısına bu utançla çıkmak istemediğimden. Son zamanlarda tanrılardan neredeyse hiçbir temas almıyorum. Çok yalvardım sayısız tanrı ritüeli gerçekleştirdim hatta eğer bir hatam varsa söyleyin bende cezama razı olayım bile dedim. Eskiden dirayetiyle gücüyle çevresine sapasağlam bir örnek teşkil eden ben şimdi psikolojik destek ile ayakta duruyorum. Meditasyon yapacak güçten ne kadar mahrum olduğumu ise söylememe gerek bile yok diye düşünüyorum. Yani sormak istediğim şu ki tanrılardan yardım alabilmek için ne yapmam lazım? Yardımınızı rica ediyorum.

Acısıyla tatlısıyla bu yolda 8 yılı geride bıraktım. Her bir günü için ayrı ayrı gururluyum. Bu yolda her insanın yapabileceği türden hatalarım oldu, ara sıra hata yapmakta ileri gittiğim oldu, pişman olup af dilediğim oldu. Eminim ki iyi hizmetlerim oldu ve daha fazlası için daima hazırım. Ancak son 1-2 yılda muazzam bir çöküş sürecindeyim. Hayatla olan bağım neredeyse sadece nefes almama yetecek ölçüye kadar geriledi. Duygusal varlığım çoğunlukla ya dondu yada zoraki olarak tarafımca en geri plana atıldı ki daha fazla örselenmeyeyim. Kendi hayatıma son verme fikri aklımın ucundan bile geçmiyor ama bu yaşamaya bayıldığım için değil sadece tanrıların karşısına bu utançla çıkmak istemediğimden. Son zamanlarda tanrılardan neredeyse hiçbir temas almıyorum. Çok yalvardım sayısız tanrı ritüeli gerçekleştirdim hatta eğer bir hatam varsa söyleyin bende cezama razı olayım bile dedim. Eskiden dirayetiyle gücüyle çevresine sapasağlam bir örnek teşkil eden ben şimdi psikolojik destek ile ayakta duruyorum. Meditasyon yapacak güçten ne kadar mahrum olduğumu ise söylememe gerek bile yok diye düşünüyorum. Yani sormak istediğim şu ki tanrılardan yardım alabilmek için ne yapmam lazım? Yardımınızı rica ediyorum.
Kardeşim, sadece duygusal çöküer ve psikolojik sıkıntılarda çoğunlukla kendimizi en hatalı olan insan olduğumuza inandırırız. Şuan yapman gereken tek şey. Duygusal iyileşme çalışması yapman. Sakin bir şekilde farkındalık meditasyonları üzerine düşmen ve bunu yaparken de yavaşça yapman.

Tanrılardan fazladan yardım alman gerekmiyor çünkü zaten cevaplar burada ve biz de buna sahibiz.

Kardeşim, sadece duygusal çöküer ve psikolojik sıkıntılarda çoğunlukla kendimizi en hatalı olan insan olduğumuza inandırırız. Şuan yapman gereken tek şey. Duygusal iyileşme çalışması yapman. Sakin bir şekilde farkındalık meditasyonları üzerine düşmen ve bunu yaparken de yavaşça yapman.

Tanrılardan fazladan yardım alman gerekmiyor çünkü zaten cevaplar burada ve biz de buna sahibiz.
Orası öyle. Fakat sadece kaybolmuş hissediyorum. Tanrıların rehberliğine ihtiyacım var.

Bazen daha güçlü doğmak için ölmek gerekir, ben de ortalama 2 yıldır mental olarak kötü durumdaydım, tanrılardan uzaklaşmıştım. Tanrıların bazen bize ders verdiklerini okumuştum bir yerde, bu aşk, para vb. Bir konuda olabilir. Yapabileceğin en iyi şey kendini olabildiğince toplamak, disiplinli olmak. Unutma ki güneş her zaman batar ve karanlık ortadan kalkar. Sana şu zaman düzeleceksin diyemem ama bir gün düzeleceksin ve bu zamanları düşündüğünde "neleri atlatmışım" diyeceksin, daha güçlü olacaksın. Bulunduğumuz yolda sadece ruhumuzu değil, karakterimizi ve mentalimizi de geliştirmemiz gerekiyor bana göre. Umarım her şey çok iyi olur senin için. Tekrardan hatırlatayım, disiplinli ol. Zor günler elbetteki olacak, önemli olan onları atlatman.

Orası öyle. Fakat sadece kaybolmuş hissediyorum. Tanrıların rehberliğine ihtiyacım var.
O zaman rehberlik rica et, bunu yaparken onlara kalbini aç. Seni rahatsız edenleri, sorunlarını, aklına takılanları hepsini anlat. Genellikle koruyucuma bu şekilde yaklaşırım kalbimi açararak ve her zaman için beni dinlediğini bilirim.

Sende böyle yap kardeşim. Bir gün içerisinde sorunların ve mentalin düzelmese bile birkaç gün veya hafta içinde düzelecek.

Ayrıca şimdi bile bir rehberlik alıyorsun.
Duygusal iyileşme çalışması yap. Yüksek Rahibe Lydia'nın çalışması benim için mükemmel derecede işe yaradı.

Ve konuşmak istediklerini bizlere de anlatabilirsin tabiki seni dinleriz.

Yanlız olmadığını ve kaybolmadığını Tapınağımızda Her Zevistin bir yeri olduğu gibi seninde bir yerin olduğunu bil.

Eksik olmayın hepiniz paha biçilmezsiniz. Kısaca Dünyanın en iğrenç insanlarından emir aldığım berbat berbat bir iş, fiziksel engele bağlı yoğun acı, ardı ardına gelen ailevi kayıplar, oldukça uzun bir zamandır hayatımda hiç iyi bir şeyin olmayışı diyeyim. Tanrılardan her gün rehberlik talep ediyorum fakat henüz bir yanıt alamadım. Çok yoruldum sadece. İçimi dökmek için de buradan daha uygun bir yer aklıma gelmedi.

Tanrıların yardımının size ulaşması için eyleme geçmeniz gerekiyor. En basit açıklama bu.

Durumunuzun zorluğunu ve yaşadığınız acıyı, hissettiğiniz çaresizliği ve çıkmazlık duygusunu anlayabiliyorum ancak hayatta zor bir konumdasınız ve ilahi bir müdahale ile düzeltilebilecek bir noktada değilsiniz. Hayatınızın merkezindeki aktif prensip olmalı ve kendinizi düştüğünüz yerden çıkarmak için eyleme geçmelisiniz. Tanrılar size yardım etti, ediyor ve etmeye de devam edecek ama aradığınız şey, gökten inecek mucizevi bir yardım değildir, zaten bu olmamalıdır da.

Aradığınız şey, kaybettiğiniz mücadele duygusudur ve bu mücadele ateşini tekrardan yakmak, sizin elinizdedir. Tanrılar size bizzat bu ateşi veremezler, ancak size kıvılcımları gösterebilirler, bu kıvılcımları takip etmek ve hayatınızı çürüten bu uyuşukluğa inat, kıvılcımları vahşi bir aleve dönüştürmek... bu her zaman ve her zaman sizin elinizdedir.

Finansal durum ve kariyer iyileştirilebilir, fiziksel acılar hafifletilebilir, kayıplar ve dönüşümler bilgelikle ele alınabilir, hayatta pozitiflik yaratılabilir ve güzel şeyler yaşanabilir. Bunlar daima mümkündür ve sizin için mümkünatı da hiçbir zaman kaybolmamıştır. Zor olacak mıdır? Evet. Zaman alacak mıdır? Evet. Ancak yapılabilir ve yapma gücüne de sahip olduğunuz kesindir.

Ritüellere ve Tanrılardan yardım istemeye gelecek olursak; bu Yolun başında, onların varlığını kanıtlamanın ve hayatınızı iyileştirmenin kolay bir yolu olabilir ancak Yolda ilerledikçe ve özellikle birkaç yılı geçtikten sonra, bu konularda daha akılcı olmak gerekir. Tanrılar, onlardan yardım isteyen bir ruh olarak, hiçbir şeyle uğraşmadan ritüel yapmanızı ve durmadan yalvarmanızı istemezler. Ritüel yapıyorsanız, bu bir amaç ve hedef doğrultusunda olmalıdır; onlara ettiğiniz dualar, zayıf yalvarmalar değil ancak samimi ve içten seslenişler olmalıdır.

Yukarıda bahsedilen şey, aynı zamanda daha derin bir problemi açığa çıkarmak konusunda da önemlidir. Tanrılar sizden uzaktaysa, bu neredeyse her zaman, sizin onlara uzak olmanızdan kaynaklanır. Tanrıların varlığını hissedemiyor olma sebebiniz, onların sizi terk etmesinden değil ancak sizin mental olarak iyi bir durumda olmamanızdan kaynaklıdır. Hayatınızı yaşayamıyorsanız, kendinizi sevemiyorsanız, ruhaniyetten ve meditasyonlardan uzaklaşıyorsanız ve üstüne Tanrılardan imkansızlıklar ya da saçmalıklar isteyip, yolları kapatıyorsanız, böyle bir durumda onlara ne kadar yakın hissedebilirsiniz ki? Peşinizdeki suçluluk, keder, uyuşukluk, acı ve çaresizlik; sizi, alt benliğe çeker ve üst benliğinizden kopmanıza sebep olur.

Bu uzun süre devam ettiğinde de, tam da bulunduğunuz noktaya gelirsiniz.

Yapacaklarınız basit ancak kolay değil. Aradığınız cevaplar basit ancak uygulaması kolay değil. Günün sonunda her şey, hayatınızdaki bu sessizliği ve usulca büyüyen ölümü ne kadar durdurmak istediğinize bağlıdır. Yükselmeye olan gerçek arzunuz, gerçek bir istekle ve bu istekten doğan gerçek bir adanmışlıkla birleştiğinde ve daha üst seviye davranışlar sergilendiğinde, ruhaniyetiniz açılacak ve üst âlemlere olan ilişkiniz tekrardan restore edilecektir. Bu, hem hayatınızı düzeltmek hem de Tanrılarla olan ilişkinizi tekrardan stabilize etmek ve ısıtmak için gerekli güçleri size verecektir. Size yolculuğunuzda güç diliyorum ve Tanrılar sizi kutsasın, böylece bu durumdan çıkabilir ve tekrardan neşe içerisinde olabilirsiniz.

Al Jilwah: Chapter IV

"It is my desire that all my followers unite in a bond of unity, lest those who are without prevail against them." - Shaitan

Back