Tanrıların yardımının size ulaşması için eyleme geçmeniz gerekiyor. En basit açıklama bu.
Durumunuzun zorluğunu ve yaşadığınız acıyı, hissettiğiniz çaresizliği ve çıkmazlık duygusunu anlayabiliyorum ancak hayatta zor bir konumdasınız ve ilahi bir müdahale ile düzeltilebilecek bir noktada değilsiniz. Hayatınızın merkezindeki aktif prensip olmalı ve kendinizi düştüğünüz yerden çıkarmak için eyleme geçmelisiniz. Tanrılar size yardım etti, ediyor ve etmeye de devam edecek ama aradığınız şey, gökten inecek mucizevi bir yardım değildir, zaten bu olmamalıdır da.
Aradığınız şey, kaybettiğiniz mücadele duygusudur ve bu mücadele ateşini tekrardan yakmak, sizin elinizdedir. Tanrılar size bizzat bu ateşi veremezler, ancak size kıvılcımları gösterebilirler, bu kıvılcımları takip etmek ve hayatınızı çürüten bu uyuşukluğa inat, kıvılcımları vahşi bir aleve dönüştürmek... bu her zaman ve her zaman sizin elinizdedir.
Finansal durum ve kariyer iyileştirilebilir, fiziksel acılar hafifletilebilir, kayıplar ve dönüşümler bilgelikle ele alınabilir, hayatta pozitiflik yaratılabilir ve güzel şeyler yaşanabilir. Bunlar daima mümkündür ve sizin için mümkünatı da hiçbir zaman kaybolmamıştır. Zor olacak mıdır? Evet. Zaman alacak mıdır? Evet. Ancak yapılabilir ve yapma gücüne de sahip olduğunuz kesindir.
Ritüellere ve Tanrılardan yardım istemeye gelecek olursak; bu Yolun başında, onların varlığını kanıtlamanın ve hayatınızı iyileştirmenin kolay bir yolu olabilir ancak Yolda ilerledikçe ve özellikle birkaç yılı geçtikten sonra, bu konularda daha akılcı olmak gerekir. Tanrılar, onlardan yardım isteyen bir ruh olarak, hiçbir şeyle uğraşmadan ritüel yapmanızı ve durmadan yalvarmanızı istemezler. Ritüel yapıyorsanız, bu bir amaç ve hedef doğrultusunda olmalıdır; onlara ettiğiniz dualar, zayıf yalvarmalar değil ancak samimi ve içten seslenişler olmalıdır.
Yukarıda bahsedilen şey, aynı zamanda daha derin bir problemi açığa çıkarmak konusunda da önemlidir. Tanrılar sizden uzaktaysa, bu neredeyse her zaman, sizin onlara uzak olmanızdan kaynaklanır. Tanrıların varlığını hissedemiyor olma sebebiniz, onların sizi terk etmesinden değil ancak sizin mental olarak iyi bir durumda olmamanızdan kaynaklıdır. Hayatınızı yaşayamıyorsanız, kendinizi sevemiyorsanız, ruhaniyetten ve meditasyonlardan uzaklaşıyorsanız ve üstüne Tanrılardan imkansızlıklar ya da saçmalıklar isteyip, yolları kapatıyorsanız, böyle bir durumda onlara ne kadar yakın hissedebilirsiniz ki? Peşinizdeki suçluluk, keder, uyuşukluk, acı ve çaresizlik; sizi, alt benliğe çeker ve üst benliğinizden kopmanıza sebep olur.
Bu uzun süre devam ettiğinde de, tam da bulunduğunuz noktaya gelirsiniz.
Yapacaklarınız basit ancak kolay değil. Aradığınız cevaplar basit ancak uygulaması kolay değil. Günün sonunda her şey, hayatınızdaki bu sessizliği ve usulca büyüyen ölümü ne kadar durdurmak istediğinize bağlıdır. Yükselmeye olan gerçek arzunuz, gerçek bir istekle ve bu istekten doğan gerçek bir adanmışlıkla birleştiğinde ve daha üst seviye davranışlar sergilendiğinde, ruhaniyetiniz açılacak ve üst âlemlere olan ilişkiniz tekrardan restore edilecektir. Bu, hem hayatınızı düzeltmek hem de Tanrılarla olan ilişkinizi tekrardan stabilize etmek ve ısıtmak için gerekli güçleri size verecektir. Size yolculuğunuzda güç diliyorum ve Tanrılar sizi kutsasın, böylece bu durumdan çıkabilir ve tekrardan neşe içerisinde olabilirsiniz.