Welcome to the Temple of Zeus's Official Forums!

Welcome to the official forums for the Temple of Zeus. Please consider registering an account to join our community.

Yahudilerin Cumartesi Günü Çalışma Yasağı ile İlgili

Yin-Yang

Member
Herkese esenlikler,

Çoğumuzun bildiği üzere Yahudilerin Cumartesi günü çalışması yasak. Ben ise bunun üzerine düşündüm ve nümerolojik bir şeye rastladım. Tesadüf müdür bilmiyorum fakat Cumartesi günü haftanın "6." günü ve 6 sayısı da mükemmellikle ilişkilendiriliyor. Ve işin okült bir tarafı olabileceğini düşünüyorum. Fikirlerinizi ve düşüncelerinizi merak ediyorum. Eğer bu konu hakkında bilginiz varsa da paylaşırsanız çok sevinirim. Saygılarımla.

Yahudiler cumartesi günü (Şabat) çalışmazlar çünkü bu gün, Yehova'nın evreni altı günde yaratıp yedinci gün dinlendiği inancına dayanarak kutsal kabul edilir. Cumartesi günü, Cuma akşamı güneş batımından Cumartesi akşamına kadar süren bu zaman diliminde çalışmak, alışveriş yapmak, seyahat etmek gibi aktiviteler yasaktır. Yine de, mezheplere göre bu yasakların uygulanışı değişebilir.

Yahudi mistisizminde 6 sayısının, tamamlanma, fiziksel dünya ve yönlerin toplamı olarak kabul ediliyor (Kuzey, Güney, Doğu, Batı, Yukarı, Aşağı — 6 yön). Bildiğim kadarıyla bu sayı, fiziksel dünyanın çalışma düzeni ve düzenli emeğiyle ilişkilendiriliyor.

Yahudiler cumartesi günü (Şabat) çalışmazlar çünkü bu gün, Yehova'nın evreni altı günde yaratıp yedinci gün dinlendiği inancına dayanarak kutsal kabul edilir. Cumartesi günü, Cuma akşamı güneş batımından Cumartesi akşamına kadar süren bu zaman diliminde çalışmak, alışveriş yapmak, seyahat etmek gibi aktiviteler yasaktır. Yine de, mezheplere göre bu yasakların uygulanışı değişebilir.

Yahudi mistisizminde 6 sayısının, tamamlanma, fiziksel dünya ve yönlerin toplamı olarak kabul ediliyor (Kuzey, Güney, Doğu, Batı, Yukarı, Aşağı — 6 yön). Bildiğim kadarıyla bu sayı, fiziksel dünyanın çalışma düzeni ve düzenli emeğiyle ilişkilendiriliyor.
Bilgi için gerçekten de çok teşekkür ederim. Sağlıcakla kalın ✨

Official Temple of Zeus Links

Back