Yunanların torunları değiliz çünkü Rum ile Yunan tamamen aynı sözcükler değil. Bizler Yunanların değil, sonradan Helenleşen yerli Anadoluluların torunlarıyız. Genel olarak Ortodoks Roma vatandaşlarına Rum denirdi. Sonradan Helenleştirilen Anadolu halkını Yunan kabul etmenin, şu anki Türkleşmiş veya zaten Türk olan bizlerin "Türk" olarak çağrılmasından farklı olduğunu düşünmüyorum.
Türklük, Doğu Asya genetik katkısının oranıyla ölçülemez. Orta Asyalılar, Doğu Asyalı ve İrani/Batı Asyalı halkların karışımıydı. Çoğu Türkmenin fenotipinde İrani ataların etkisi görünür. İç Anadolu'da da çok kolay bulabilirsiniz.
Şu anki Anadolu Türklerinde Orta Asya genetik katkısı çok az değil. %10 olduğunu söyleyenler bile var ancak bu bir yanlış anlaşılma. Bu oran Doğu Asya genetik mirasıdır. İnternette karşımıza çıkan araştırmalar çoğunlukla Orta Asya genetik katkısını değil, Doğu Asya genetik katkısını gösteriyor. Bir örnek için
tıklayın, doğruluk garantisi yok.
Genellemeler, genellemeye uymayanları yanıltır. Başta Türklerin Beyaz olduğu söylendiği için Beyaz olduğumu düşünmüştüm, genel görünüşüm de Beyaz ırka uyuyor. O zamanlar saçlarım daha sarıydı, o hâlde kesinlikle Beyaz olmalıydım. Ancak ailemin ve memleketimin geçmişini incelediğimde Beyaz olmadığımı anladım.
Kısacası, kendimize Türk dememiz yanlış olmaz. Orta Asya Türkleri kendilerine Türk demiyorlar ve kendilerini Türkmen, Kazak vb. olarak adlandırıyorlar. Yani başka bir ırkla aynı adlandırılmıyoruz.