Welcome to the Temple of Zeus's Official Forums!

Welcome to the official forums for the Temple of Zeus. Please consider registering an account to join our community.

Türk Mitolojisinde Spiritüel Satanizm

Esenlikler,

Elinize sağlık.

Dediklerinize bir ekleme yapmak istiyorum. Erklik'in Lord Nergal olabileceği görüşündeyim. Bunun sebebi Sanskritçe "Yama"nın Plüton ile ve Lord Nergal ile ilişkili olduğunu biliyoruz. Erklik de eğer "erk"ten geliyorsa, yani güçten geliyorsa, Plüton ile rahatça ilişkilendirilebilir. Plüton/Hades, yeraltını yönetir. Daha doğrusu karanlığa (bilinmeyene) dalmak, güç, ölüm (ölüm, dönüşüm için gereklidir, metaforik anlamda) ile ilgili bir gezegen ve mitolojik figürdür.

Erklik bu anlamda Lord Nergal olabilir, tabii kendi görüşümdür.

İyi akşamlar.

Bright Truth said:
Esenlikler,

Elinize sağlık.

Dediklerinize bir ekleme yapmak istiyorum. Erklik'in Lord Nergal olabileceği görüşündeyim. Bunun sebebi Sanskritçe "Yama"nın Plüton ile ve Lord Nergal ile ilişkili olduğunu biliyoruz. Erklik de eğer "erk"ten geliyorsa, yani güçten geliyorsa, Plüton ile rahatça ilişkilendirilebilir. Plüton/Hades, yeraltını yönetir. Daha doğrusu karanlığa (bilinmeyene) dalmak, güç, ölüm (ölüm, dönüşüm için gereklidir, metaforik anlamda) ile ilgili bir gezegen ve mitolojik figürdür.

İyi akşamlar.

Buna bende katılıyorum ayrıca ülgenin de lord beelzebul olduğunu düşünüyorum şahsen kanıtım yok ama hissediyorum umarım yanlış değildir

Bright Truth said:
Esenlikler,

Elinize sağlık.

İyi akşamlar.
Esenlikler,

Sorum çok absürt olacak fakat merak ediyorum. Yunan mitolojisinde Zeus'un ölümlü/tanrıça veya kendi akrabası fark etmeksizin herkesten çocuğunun olmasının sembolik anlamı nedir?

unforgiven said:
Esenlikler,

Sorum çok absürt olacak fakat merak ediyorum. Yunan mitolojisinde Zeus'un ölümlü/tanrıça veya kendi akrabası fark etmeksizin herkesten çocuğunun olmasının sembolik anlamı nedir?

Esenlikler,

Bir bilgim yok.

İyi geceler.

unforgiven said:
Esenlikler,

Esenlikler,

SS olmadan önce Zeus'un genel olarak erkekliği temsil ettiğini okumuştum. Antik Yunan'da da diğer birçok kültürdeki gibi çocuk sahibi olmak, bir hayat yaratmak kutsaldı. Bu yüzden ideal erkek olarak Zeus bir çok şeye can veren/yaşama enerjisi veren tanrıydı.

Bir de şöyle bir şey var ki mitolojilerde evlilikler gerçek manada evliliği kastetmiyor. Örnek uyduruyorum şu an, Yağmur Tanrıçası ve Toprak Tanrısı ilişkiye girse ve çocukları orman perileri olsa, bu insanlara yağmurun ve toprağın birleşiminin tohumları çatlattığını öğretmek için yapılmış bir hikayenin sembolizmini kaybederek gerçek kişiler olarak algılanmış versiyonu oluyor.

Son olarak, eril enerji başlatan ve hayat veren enerji. Bu koç burcunun burçları başlatmasından Güneş'in dünya üzerindeki hayatın kaynağı olmasına kadar çok geniş bir konu. Eril enerjinin Yunanlar tarafından idealize edilmiş Tanrısı Zeus'un bir çok şeye can vermesini/sebep olmasını/babalık etmesini ben böyle yorumluyorum.

İyi günler.

unforgiven said:
Bright Truth said:
Esenlikler,

Elinize sağlık.

İyi akşamlar.
Esenlikler,

Onun insanların ve tanrıların babası gibi bir ünvanı olduğundan dolayı yaşadığı ilişkilerde de metaforik/alegori anlamlar mesela apollo onun öz oğlu değil ama mitolojide öyle mesela odin freya ile evli değil ama mitolojide öyle tabi neyi temsil ettikleri bilinmez ve çözmekte çok zordur bu yüzden bizimle bilmediğimiz bir olaydan birden fazla alegori olabilir yani

Esenlikler,
Ellerinize sağlık. Birkaç yere değinmek istiyorum. Tamu ve özellikle Erlik Han Budizm'den geçmemiştir. Budist dönemde Erlik Han'ın ilk tasvirleri yapılmıştır. Bu yüzden böyle yanlış bir algı vardır. Zaten kaynaklar arasında Kaşgarlı Mahmut adındaki arap sevici müslüman efendilerine kendi kavmini sevdirmek için pek çok ortak yön aramaya çalışmıştır. Önce Erlik Han'dan bahsedeyim. Erlik Han figürü Budizm'den çok önce de vardı. Bu bahsettiğim zaman dilimi öyle birkaç yüzyıl öncesi değil, ta Ural ve Sibirya Taygaları'nda izole biçimde yaşarken sahip olduğumuz bir figür. Bu sebeple de hakkında en fazla bilgiye sahip olduğumuz Tanrı Erlik Han'dır. Hatta Türk Mitolojisi'nin bu döneminde Tanrı diye bir şey yoktu. Sadece doğa ruhları vardı. Erlik Han da o zamanlar bir toprak İyesiydi ve Erlik diye değil "Yerlik" diye anılıyordu. Biz Tayga'dan bozkıra inince Mitolojimiz de değişti ve bunun sonucunda (detayları geçiyorum) Erlik Han yeraltı konseptli bir Tanrı halini aldı. Yani direkt Türk kökenli bir Tanrı. Ayrıca Mahmut gibilerinin anlattığı da direkt yanlış zira Türk kozmogonisinde direkt olarak "mutlak iyi" veya "mutlak kötü" kavramları yoktur. Hatta direkt Bay Ülgen "dengenin korunması için kardeşi Erlik'e Alkışlar adayıp ona kurbanlar verilmesini istediği"(doğrudan Magnum Opus öğretisidir bu.) anlatılar da var. Bu bahsettiklerimiRadlov - Aus Sibirien, Yaşar Çoruhlu - Türk mitolojisinin kısa tarihi,Türk mitolojisi sözlüğü - Celal Beydili, Uno Harva - Altay panteonu gibi kaynaklardan bulabilirsiniz

Official Temple of Zeus Links

Back