Welcome to the Temple of Zeus's Official Forums!

Welcome to the official forums for the Temple of Zeus. Please consider registering an account to join our community.

Mecburen böyle biriyle aynı yerde bulunmak, nasıl davranmalıyım?

Dlna485

Member
Esenlikler Zevist ailem, Ben artık 3 ay olacak 6 aylık kursa katıldım ve orada diğer kurs arkadaşlarla beraber işi öğreniyoruz. Kursta benden yaşca büyük dinci kadın bulunuyor, ben bu kişiyle davranışı ve söylediği sözlerden dolayı artık konuşmuyorum ama nedense bana sataşıyor beni incitmeye çalışıyor aklı sıra, dini öne sürerek güya herkesin yanında iyi biri imajı çiziyor ama ben bu kişiyi ilk gördüğüm andan beri enerjisini ve davranışlarını/konuştuğu şeyleri beğenmemiştim.
Ben böyle biriyle muhatap olmak istemiyorum, muhatap olursam onun seviyesine düşeceğimi iyi biliyorum ama mecburen aylarca katlanmam gerek.

Sizce ne yapmam gerek? bu kişiye ağzının payını vermem gerek mi? yoksa görmezden gelip hiç öyle biri yok etrafımda gibi gezmem mi daha iyi benim için? bana karşı iğneleyici sözler söylüyor fırsat bulunca.

Bir tek bu kişi değil, başka bunun gibi birileriyle karşılaşınca nasıl davranmamız gerek? ben genelde böylelerini görmezden geliyorum, bazende ağzının payını veriyorum sinirlenip.

Onu korkutmayı düşünebilirsiniz belki ruhsal manada...Ancak o da bir centilse lütfen çok üstüne gitmeyin büyüyle.Aranıza mesafe koyacak bir büyü de yapabilirsiniz.
Sinir bozucu insanlar hep olacak hayatınızda.Aslında bu tür insanlar mutsuz,umutsuz vb.kişiler olabiliyorlar.Yoksa sizinle uğraşıp durmazlardı.
Ya da kin falan mı güdüyor?Bir şey mi demiştiniz bilmeden de olsa?Sizin yüzünüzden demiyorum aslında bir haraketinizden ya da bir şeyden huy kapmışta olabilir demek istedim,bunu da düşünmeniz gerekebilir belki...
(Çirkef insandan korkarım.Yani ben olsam bir şey demezdim.Sizi itip kakar mı acaba?Lord Zeus korusun.🙁😓)
Yanlızken mi kötü bir şey söylüyor yoksa size,sinsi biri mi sizce?Belki birileri bilirse artık yapmaz,başka birine mi söyleseniz..?

Onu korkutmayı düşünebilirsiniz belki ruhsal manada...Ancak o da bir centilse lütfen çok üstüne gitmeyin büyüyle.Aranıza mesafe koyacak bir büyü de yapabilirsiniz.
Sinir bozucu insanlar hep olacak hayatınızda.Aslında bu tür insanlar mutsuz,umutsuz vb.kişiler olabiliyorlar.Yoksa sizinle uğraşıp durmazlardı.
Ya da kin falan mı güdüyor?Bir şey mi demiştiniz bilmeden de olsa?Sizin yüzünüzden demiyorum aslında bir haraketinizden ya da bir şeyden huy kapmışta olabilir demek istedim,bunu da düşünmeniz gerekebilir belki...
(Çirkef insandan korkarım.Yani ben olsam bir şey demezdim.Sizi itip kakar mı acaba?Lord Zeus korusun.🙁😓)
Yanlızken mi kötü bir şey söylüyor yoksa size,sinsi biri mi sizce?Belki birileri bilirse artık yapmaz,başka birine mi söyleseniz..?
Ben bir şey yapmadım tam aksi söylediği şeyler cıvık davranışları yüzünden tamamen iletişimi kestim ve hiç konuşmuyorum ama nedenini bilmiyor. Söylediği sözleri herkesin yanında söylüyor, dinci ve sürekli allah ismi kullanarak güya iyi insan imajı çiziyor. Bu gün benim sakin olmamdan söz edildi ve bu kişi bunu fırsat bilip sakin insanları sevmediğini böylelerinden uzak durmak gerektiğini falan söyledi herkesin yanında tabi ismimi söylemesede.Davranışlarından kıskanç biri olduğunu ve fazla fırsatçı biri olduğunu bir güzel seziyorum. Benim istediğim sadece bu ve buna benzer kişilerin tamamen benden uzak olması.

Bu tarz insanları kontrol etmek için Robert Greene'nin kitaplarını tavsiye ederim, insanları kontrol etme hakkında çok fazla bilgi içeriyor.

Grup içinde bahsi geçen kadının konumunu inceleyin; saygı görüyor mu? Kurs üyelerinden başka kişilere de böyle davranıyor mu? Aralarında kadını sevmeyen veya hoşnut olmayan başka biri var mı? Sınıf içinde bir gruplaşma varsa uzakta kalmayın rahatsızlığınızı belli edin fakat orta yaş sendromlu Sümeyra ile birebir iletişim kurmayın. Laf açarsa altta kalayım da demeyin, kendinizi ezdirmeyin; o ne kadar ileri giderse siz de o kadar çirkefleşebilirsiniz. Eline koz vermemeye de dikkat edin.

Bir süre bekleyin, devam ederse kurs sorumlusu ile görüşün. Sümeyra'nın davranışının rahatsız edici ve bunun için gerekirse yaptırım uygulanma talebinizi açıkça ifade edin. Dediklerini ve yaptıklarını aklınızın bir köşesinde belgeleyin. Psikolik baskı ve diğer katılımcıların eğitim hakkını ihlal ediyorsa kurs buna kayıtsız kalamaz. Tabi ki, bu en son çare olmalı ve tek bir kişi olarak bunu yapmamalısınız. Yoksa "garip" olarak mimlenecek sonra da denek diğer müslüman Sümeyra'ları da çağıracaktır ve hatim adlı karaoke gecesinde sizi rahatsız edeceklerdir.

Şaka bir yana, bunun sizin huzurunuzu kaçırmasına izin vermeyin. Hiç olmadı 2-2.5 ay dişinizi sıkarsınız. Hayatınızın herhangi bir döneminde sevmediğiniz insanlarla bir arada kalmak zorunda kalabilirsiniz. Ve sadece adanmış olduğunuz için de kader dışarıdan olanlardan pek de farklı muamele göstermeyecek.

Grup içinde bahsi geçen kadının konumunu inceleyin; saygı görüyor mu? Kurs üyelerinden başka kişilere de böyle davranıyor mu? Aralarında kadını sevmeyen veya hoşnut olmayan başka biri var mı? Sınıf içinde bir gruplaşma varsa uzakta kalmayın rahatsızlığınızı belli edin fakat orta yaş sendromlu Sümeyra ile birebir iletişim kurmayın. Laf açarsa altta kalayım da demeyin, kendinizi ezdirmeyin; o ne kadar ileri giderse siz de o kadar çirkefleşebilirsiniz. Eline koz vermemeye de dikkat edin.

Bir süre bekleyin, devam ederse kurs sorumlusu ile görüşün. Sümeyra'nın davranışının rahatsız edici ve bunun için gerekirse yaptırım uygulanma talebinizi açıkça ifade edin. Dediklerini ve yaptıklarını aklınızın bir köşesinde belgeleyin. Psikolik baskı ve diğer katılımcıların eğitim hakkını ihlal ediyorsa kurs buna kayıtsız kalamaz. Tabi ki, bu en son çare olmalı ve tek bir kişi olarak bunu yapmamalısınız. Yoksa "garip" olarak mimlenecek sonra da denek diğer müslüman Sümeyra'ları da çağıracaktır ve hatim adlı karaoke gecesinde sizi rahatsız edeceklerdir.

Şaka bir yana, bunun sizin huzurunuzu kaçırmasına izin vermeyin. Hiç olmadı 2-2.5 ay dişinizi sıkarsınız. Hayatınızın herhangi bir döneminde sevmediğiniz insanlarla bir arada kalmak zorunda kalabilirsiniz. Ve sadece adanmış olduğunuz için de kader dışarıdan olanlardan pek de farklı muamele göstermeyecek.
Başka kimseye öyle davranmıyor çünki diğerleri ona iyi davranıyor ve davranışlarına göz yumuyorlar sırf yaşlı diye. Sınıf içinde bir gruplaşma yok zaten çok az kişi var 6 kişiyiz ve bir tek yaşlı olan kişi bu kadın, ben kendim ağzının payını verebilirim sadece benden yaşca büyük ve çok ileri gitmesini bekliyorum, onu görmezden geldiğim için benden intikam alıyor bence. Aynı şeyi yine tekrarlamaya kalkarsa ona çizgisini aşmamayı göstereceğim zaten, sadece kötü ve polemik çıkaran biri gibi gözükmek istemiyorum sınıfta.

Bu cahil toplum insanları dışlamaya programlanmış gibi, sesiz sakin olunca dışlanıyorsun, neden bize benzemiyorsun diye dışlıyorlar seni, kıt beyinleri insanların hepsinin aynı olmadığnı algılayamıyor. Daha sonra isyan ediyorlar "neden herkes aynılaştı"
"neden kötüler/kötülük çoğaldı" diye, bunu kendileri düşünmeden konuştukları için insanları aynılaştırdılar.
İyimser birine "sen safsın seni harcarlar dediler, bak sende diğerleri gibi ol deyip onu değiştirdiler" şimdi oturup şikayet ediyorlar.

Al Jilwah: Chapter IV

"It is my desire that all my followers unite in a bond of unity, lest those who are without prevail against them." - Shaitan

Back