Anatolian Division
Member
unforgiven said:https://www.youtube.com/watch?v=yPsUxLLeV1E
Bu ülkede yaşayamam diyenlerin biletini alıp, ekonomi düzelince gönderelim. Soft ve pembiş gençlerimiz ülkeyi gökten inen varlıklar kurtaracak zannediyor. Türklük kanım kaynıyor.
Esenlikler
Benim 6-7 senelik arkadaşım Hollanda'ya gitti. Orada tutunmaya çalışıyor. Tutunabilirse ben de askerlikten sonra peşinden gideceğim. Benim sayemde gidebildi, benim ilham verdiğim bir ödev sayesinde ortalamasını tamamladı ve uçtu. Uçaktan iner inmez bana attığı mesaj "Türkiye'nin bana bir gençlik borcu var." Attığı hikayelerden ve resimlerden anladığım kadarıyla orada ortadoğu kaosu izdihamı yok, çok sakin yerler. Bu arada kendisinin babası ünlü bir amerikan üssünde subay, mali durumu da iyi yani. Ona rağmen çocuk başka bir gezegene inmiş kadar mutlu oldu.
Ben de gerekirse orada veya oradan İngiltere'ye atlayıp tır şoförlüğü yapmayı planlıyorum. Bunu istememizin sebebi Türkiye'nin kötü olması değil, oraların Türkiye'den daha iyi olması.
13 Eylül 1683'te yaşadığımız Viyana bozgunu dönüm noktamızdır. Bundan sonra 26 Ocak 1699'da Karlofça'nın imzalanmasıyla batının üstünlüğünü kabul ettik.
Buralar elbette altın çağda çok güzel olur fakat yakın tarihte sıcak çatışma bölgelerine yakınlığından dolayı kara yazısı, cahili cühelası bitmez.
Sakarya Meydan Muharebesinde, askerler firar etmesin diye ordusun arkasına mitralyöz koymuşuz. Öyle de kahramandır anadolu halkı. Bu ülkenin kurucuları balkan/rumeli entelektüelliği ile yetişmiş subaylardı. Balkan bozgunu yaşanınca o entelektüelliği de kaybettik. Balkanlar tüm birikimimizdi, yok oldu gitti.
İyi günler.
(bana bunu biri dediğinde kafasına sandalye fırlatasım geliyordu yani ve şimdi kendim diyorum bu da böyle bir ironik durum
)