Welcome to the Temple of Zeus's Official Forums!

Welcome to the official forums for the Temple of Zeus. Please consider registering an account to join our community.

Kurban

Antik zamanlarda Izfet’in etkisiyle bazı akıl dışı şeyler yapılmış olabilir; ancak bu, Tanrıların istediği ya da kabul ettiği bir durum değildir. Zeus’un Tapınağı ise insan kurbanını zaten reddeder, bunun ötesinde hayvan kurbanlarına bile karşı bir anlayışa sahiptir.

Burada, “Kimler Tartaros’a layık görülürdü?” sorusuna dair örnekler vardır: Kendi oğlunu kurban eden Tantalos. Tanrılar kanlı kurbanlara karşıdır ve bu uygulamaları asla kabul etmezler; bilindiği gibi, düşman ise masum kurbanlar da dahil olmak üzere bu tür eylemlerde bulunur. Tantalos, oğlunu öldürüp Tanrılara yemek olarak sunma suçundan dolayı sonsuz açlık ve susuzlukla cezalandırılmıştır (Odisseia 11.582-592). Bu tür suçlar, insan kurbanlarını kesinlikle reddeden ve böyle davranışları asla kabul etmeyen Tanrıları öfkelendirebilir.

Öteki Dünya Hakkında: Cezalandırmalar ve Tartaros

Antik zamanlarda Izfet’in etkisiyle bazı akıl dışı şeyler yapılmış olabilir; ancak bu, Tanrıların istediği ya da kabul ettiği bir durum değildir. Zeus’un Tapınağı ise insan kurbanını zaten reddeder, bunun ötesinde hayvan kurbanlarına bile karşı bir anlayışa sahiptir.
10.000 yıl önce tanrılarla iletişimimiz kesildi. Düşman, Hristiyanlığın önünü açmak için Roma ve Yunanistan’a sızmıştı. İnsan kurbanı gibi olaylar, bu dönemde yaşandı diye biliyorum

Antik Paganizm’deki insan kurban olayları gerçek mi? Tanrılar, kurbana karşı diye biliyorum.
zevizmde/paganlıkta kurban yoktur ancak o dönemlerde kurban olayları vardır. bizim inancımızda insana ve doğaya zarar veren bir şey inancın başından beri olmamıştır. yakın tarihlerde bile "kurban etme" diyebileceğimiz ayinler yapılıyor tarihin büyük kısmında da yapıldı ama zevizmden tamamen bağımsız , karşıt majikal gruplar veya kişiler yapmıştır.tarihteki her kanlı majikal olayın biz zevistlere yıkılmasının sebebi hem düşman karalaması hem de insanların bu konuda çok bilgisiz olması ve tüm maji çalışmaları ayinler vb sadece paganların yaptığını sanmasıdır tıpkı tüm arabaları bmw üretiyor sanmak gibi -ben böyle düşünüyorum-

zevizmde/paganlıkta kurban yoktur ancak o dönemlerde kurban olayları vardır. bizim inancımızda insana ve doğaya zarar veren bir şey inancın başından beri olmamıştır. yakın tarihlerde bile "kurban etme" diyebileceğimiz ayinler yapılıyor tarihin büyük kısmında da yapıldı ama zevizmden tamamen bağımsız , karşıt majikal gruplar veya kişiler yapmıştır.tarihteki her kanlı majikal olayın biz zevistlere yıkılmasının sebebi hem düşman karalaması hem de insanların bu konuda çok bilgisiz olması ve tüm maji çalışmaları ayinler vb sadece paganların yaptığını sanmasıdır tıpkı tüm arabaları bmw üretiyor sanmak gibi -ben böyle düşünüyorum-
Bence düşman sızdığı için yaşandı. Zaten Hristiyanlık öncesi dönemden bahsediyorum.

Al Jilwah: Chapter IV

"It is my desire that all my followers unite in a bond of unity, lest those who are without prevail against them." - Shaitan

Back