Geçmişte bazı masonik örgütler henüz sızılmadan önce yeni üyelerin incile tükürmesi vb. gibi uygulamaları kullanılıyormuş, bunu eski ToZ yazılarından birinde okuduğumu hatırlıyorum. Sanırım bir çeşit sadakat ve kendi geçmişlerine edilen küfrün doğurduğu kinin bir sonucu olarak bu yapılıyordu fakat sembolik olması haricinde pek bir etkisi olduğunu sanmıyorum.
Ben de eskiden elimdeki küçük bir kuran mealinin içine tükürüp onu bir poşete sarmıştım ve daha sonra yanında çöp konteyneri bulunan bir caminin etrafında bir tur atıp(racon) poşeti çöpe sallamıştım.
Bu tarz uygulamalar duygusal olarak rahaglatıcı olabilir veya öncesinde korkuya dayalı saygı geliştirdiyseniz bunu yıktığınızı kendinize ıspatlamak için iyi olabilir ama spiritüel açıdan bir güçleri olduğunu sanmıyorum, bu programların üzerimizdeki etkilerini kaldırmak onlara karşı kazanabileceğimiz en büyük zaferdir ve bunun en etkili yolları zaten burada paylaşılıyor.
Yani evet geçmişte bu tarz uygulamaların yapılmış olduğu gerçek olabilir fakat bunun pek işe yarar bir şey olmadığını ve programı sevmeyen ama bağlam olarak bağlı kalmaktan kurtulamayanların kontrolsüz öfkesinin bir çeşit dışa vurumu olduğunu düşünüyorum. Neyse ki şu an böyle şeylere sığınmaya ihtiyaç duymak yerine Tanrıların Rehberliğine ulaşabiliyoruz, şanslıyız.