Welcome to the Temple of Zeus's Official Forums!

Welcome to the official forums for the Temple of Zeus. Please consider registering an account to join our community.

Doğum haritasıyla ilgili sorularım.

Dlna485

Member
Doğum haritamızı başkalarıyla paylaşmamız söyleniyor, sadece merak ediyorum mesela biri bir şekilde doğum haritamızı öğrendi o bunu öğrenerek ne gibi bir rahatsızlık verebilir ki bize? yani buradakı mantığı tam anlayamıyorum.
Mesela yükselen burcumuzu başkasına söylersek bu bir sorun oluşturur mu bizim için? ne gibi bir soruna yol açar?
Zayıf yönlerimizi anlar diye mi söylememiz gerek?

Bende doğum harıtasını başkalarıyla paylaşmanın doğru oldmadığını düşünüyorum, merak ediyorum bir şekilde ağzımızdan kaçırdık diyelim yükselen burc hakkında birilerine bilgi verdik, bu het hangi bir soruna yol açıyormu?

Doğum bilgileriniz kolayca açığa çıkabilir. Bu da anonim kalma bakımından uygun değil. Yavaş ilerleyen gezegenlerden yıl, Güneş'ten ay ve gün, Ay'dan ve yükselen burçtan saat anlaşılabilir. Doğumsal gezegenlerden veya evlerden geçen gezegenlerin bilgisiyle size büyü yapılabilir.

Doğum bilgileriniz kolayca açığa çıkabilir. Bu da anonim kalma bakımından uygun değil. Yavaş ilerleyen gezegenlerden yıl, Güneş'ten ay ve gün, Ay'dan ve yükselen burçtan saat anlaşılabilir. Doğumsal gezegenlerden veya evlerden geçen gezegenlerin bilgisiyle size büyü yapılabilir.
Anladım o zaman bunu kimseye söylememek gerek, gizli kalmalı. Bir çok insan internette sosyal medyada paylaşıyor bunu, hatta doğum haritasını, ben bunu yanlış bulsamda. Her önümüze çıkan insan büyü yapmakta usta değil veya bu tür şeylerle ilgilenmiyor. Şimdi ben yanlışlıkla birinin yanında ağzımdan kaçırdımsa o kişi gidip araştırıo bana büyü yapacak değil, yapsa bile bunun bedelini ödeyecek, nedensiz yere başka birine kötülük yapan zaten aynı etkiyi kendisi için yaratacaktır.
Bu konuyu (natal harita) kimseyle paylaşmamak en doğrusu ama ya bana biri bir büyü yapar bana biri kötülük yapar diye korkarak tedirginliğe kapılarak gizli tutmak değil sadece böyle olması gerek diye söylenmemesi gerek.
Teşekkür ederim değerli yanıtınız için.

Doğum haritanızdan yola çıkarak kim olduğunuz öğrenilebilir, hangi konularda iyi veya kötü olduğunuz, güçlü ve zayıf yanlarınız, hayatta hangi konularda teste tabi tutulacağınız, yaşayacağınız kayıplar ve acılar, karmik olarak devraldığınız konular ve dahası. Bu şekilde bahsedildiğinde kulağa soyut geliyor, dolayısıyla insan küçümsüyor ancak iyi bir astrolog ile konuşursanız veya kendiniz astroloji öğrenerek haritanızı analiz etmeye çalışırsanız, kişinin astrolojideki yetkinliği ile ne kadar nokta atışı tahminler yapabileceğini anlamış olursunuz.

Sadece materyal bir bağlamı ele alacak olursak, haritanızı bilirsek, sizi nasıl manipüle edebileceğimizi veya sizi nasıl ikna edebileceğimizi bilmiş oluruz. İlişki dinamiklerinizi nasıl kurmamız gerektiğini bilmiş oluruz. Sinastri haritası çıkararak ilişkisel dinamikleri anlayabilir veya transit haritası çıkararak çektiğiniz dönemsel zorlukları anlayabiliriz. Mesela ilişkiler konusunda zor bir transit yaşıyorsanız, haritanızda toksik partnerlere karşı bir zayıflık varsa ve bu karşınızdaki kötü niyetli kişi tarafından biliniyorsa, manipüle edilebilir ve kullanılabilirsiniz.

İşin içine ruhani bağlamı da ekleyecek olursak, bilindiği üzere, kara büyü çalışmalarını haritanızdaki zayıflıklar üzerinden kurabiliriz. Mesela zayıf bir iradeniz ve zihniniz olduğunu, haritanızı okuyarak anlayabiliyorsam ve şans eseri zihninize saldıran bir transit yaşıyorsanız, lanet çalışması buna göre ayarlanabilir ve zihnen çok ciddi hasar verilebilir. Tüm bunlar ve dahası, karşınızdaki kişinin bu konularda ne kadar yetkin olduğunda, size ne kadar zarar vermek istediğine ve bu konuda ne kadar ileri gideceğine bağlıdır.

Yükselen meselesine gelecek olursak, bu, haritanızın 1. evindeki burcunu ve çizelge yöneticinizi bilmemizi sağlar. Birinci eviniz, kişilik evinizdir ve kim olduğunuzla ilgilidir. Dolayısıyla kara büyü çalışmaları için yararlı bilgiler sağlar. Çizelge yöneticinizin bilinmesi de, haritanızın genel havasıyla ilgili daha doğru çıkarımlar yapılmasına yardımcı olur.

Zaman zaman insanlarla astroloji hakkında sohbet etmek isteyebiliriz, dolayısıyla bazı bilgilerimizi verebiliriz. Sonuç olarak ne kadar bilgi vereceğiniz veya karşınızdaki kişiye güvenip güvenmediğiniz, tamamen sizin kararınıza bağlıdır. Yükseleni söylediniz diye paranoyak olmaya gerek yoktur ama fazla bilgi vermekten kaçınmak da iyi olabilir. Tercih sizindir.

Doğum haritanızdan yola çıkarak kim olduğunuz öğrenilebilir, hangi konularda iyi veya kötü olduğunuz, güçlü ve zayıf yanlarınız, hayatta hangi konularda teste tabi tutulacağınız, yaşayacağınız kayıplar ve acılar, karmik olarak devraldığınız konular ve dahası. Bu şekilde bahsedildiğinde kulağa soyut geliyor, dolayısıyla insan küçümsüyor ancak iyi bir astrolog ile konuşursanız veya kendiniz astroloji öğrenerek haritanızı analiz etmeye çalışırsanız, kişinin astrolojideki yetkinliği ile ne kadar nokta atışı tahminler yapabileceğini anlamış olursunuz.

Sadece materyal bir bağlamı ele alacak olursak, haritanızı bilirsek, sizi nasıl manipüle edebileceğimizi veya sizi nasıl ikna edebileceğimizi bilmiş oluruz. İlişki dinamiklerinizi nasıl kurmamız gerektiğini bilmiş oluruz. Sinastri haritası çıkararak ilişkisel dinamikleri anlayabilir veya transit haritası çıkararak çektiğiniz dönemsel zorlukları anlayabiliriz. Mesela ilişkiler konusunda zor bir transit yaşıyorsanız, haritanızda toksik partnerlere karşı bir zayıflık varsa ve bu karşınızdaki kötü niyetli kişi tarafından biliniyorsa, manipüle edilebilir ve kullanılabilirsiniz.

İşin içine ruhani bağlamı da ekleyecek olursak, bilindiği üzere, kara büyü çalışmalarını haritanızdaki zayıflıklar üzerinden kurabiliriz. Mesela zayıf bir iradeniz ve zihniniz olduğunu, haritanızı okuyarak anlayabiliyorsam ve şans eseri zihninize saldıran bir transit yaşıyorsanız, lanet çalışması buna göre ayarlanabilir ve zihnen çok ciddi hasar verilebilir. Tüm bunlar ve dahası, karşınızdaki kişinin bu konularda ne kadar yetkin olduğunda, size ne kadar zarar vermek istediğine ve bu konuda ne kadar ileri gideceğine bağlıdır.

Yükselen meselesine gelecek olursak, bu, haritanızın 1. evindeki burcunu ve çizelge yöneticinizi bilmemizi sağlar. Birinci eviniz, kişilik evinizdir ve kim olduğunuzla ilgilidir. Dolayısıyla kara büyü çalışmaları için yararlı bilgiler sağlar. Çizelge yöneticinizin bilinmesi de, haritanızın genel havasıyla ilgili daha doğru çıkarımlar yapılmasına yardımcı olur.

Zaman zaman insanlarla astroloji hakkında sohbet etmek isteyebiliriz, dolayısıyla bazı bilgilerimizi verebiliriz. Sonuç olarak ne kadar bilgi vereceğiniz veya karşınızdaki kişiye güvenip güvenmediğiniz, tamamen sizin kararınıza bağlıdır. Yükseleni söylediniz diye paranoyak olmaya gerek yoktur ama fazla bilgi vermekten kaçınmak da iyi olabilir. Tercih sizindir.
Söylediklerinize katılıyorum, ben söylememek/anlatmamak taraftarıyım, yinede insan bazen ağzından kaçırabilir, evet söylediğiniz gibi paranoyaklaşmaya hiç gerek yok. Zaten birilerine kötülük yapmadıysam bana neden durduk yere zarar versin bir insan? ben işte burasını anlamıyorum, olgun düşünen/ olgunluğa ulaşmış bir insan başkasına zarar vermez, başkasına durduk yere egosunu tatmin etmek için zarar vermek isteyen zaten hala çoçuk beyniyle düşünüyordur beyni gelişmemiştir.

Astrolojiyi azdan çoktan ilgi duyan biriyim ve evet kendim analiz ettiğimde gerçektende yaşanan şeylerle gezegenlerin/burçların/evlerin ilişkili olduğunu görebiliyorum.
İnsanlara güven sorunum var ve kimseye böyle şahsi bana ait şeyleri söylemek gibi bir niyetim yok, sadece bazen konuşurken bazı şeyleri söylüyorum.
Detaylı açıklama yaptığınız için çok teşekkür ederim.

Çok kötü niyetli ve büyüyle uğraşan birine denk gelmediğiniz sürece, problem oluşmayacaktır.

Biri sizi manipüle etmeye çalışırsa veya kontrol etmeye kalkarsa, bunu zaten görebilir ve engel olabilirsiniz.

Ruhani olarak saldırı alırsanız da, koruma çalışmaları ve Tanrı ritüelleri ile gereken cevabı verebilirsiniz. Kendinizi durduk yere tehlikenin en ortasına atmadığınız sürece, genel olarak, dışarıdan olan hiçbir büyücü size zarar veremez veya hayatınıza müdahale edemez. Sadece dikkatli ve akılcı olmak ve gerekenleri yapmak yeterlidir. Dolayısıyla endişelenmeyin.

Al Jilwah: Chapter IV

"It is my desire that all my followers unite in a bond of unity, lest those who are without prevail against them." - Shaitan

Back