Welcome to the Temple of Zeus's Official Forums!

Welcome to the official forums for the Temple of Zeus. Please consider registering an account to join our community.

Despre „Arderea Oaselor” și „Șacrificii” pentru Zei

HellGate

Member

Despre „Arderea Oaselor” și „Șacrificii” pentru Zei

nico.carlton said:
Citeam Iliada și Odiseea și acestea fac frecvent observații către cititor că ardeau oase și își omorau hrana în onoarea zeilor. Crezi că acesta este un simbol alegoric sau este pur și simplu o modalitate bună de a câștiga bunăvoința zeilor, de a le arăta respect sau de a le trimite energie? Eu cred că este a doua variantă.

Trebuie să înțelegi pe deplin două lucruri. În primul rând, după ce elenii antici au fost măcelăriți de extremiștii creștini, așa-zisele „texte elenice antice” (nu mă îndoiesc de validitatea lor, dar au fost cu siguranță modificate foarte mult de clerul creștin, care în Evul Mediu le-a „salvat” și a rescris multe lucruri sau a adăugat altele noi) au fost alterate de clerul inamic în perioada medievală.

La fel ca multe lucruri din Iliada și Odiseea, există numeroase alegorii. Ideea că sacrificau animale este aproape întotdeauna, dacă nu chiar întotdeauna, alegorică. Pentru că de multe ori se spunea, chipurile, că „bărbați puternici au sacrificat și au mâncat un taur în numele lui Dumnezeu”. Ceea ce, pentru mine, pare o alegorie evidentă. De pildă, mulți atleți puternici aveau mituri legate de ei, cum că ar fi fost capabili să omoare un taur cu pumnul sau cât de des mâncau un taur sau ceva de genul acesta. Probabil era alegoric în ceea ce privește tipul de energie pe care îl aveau, nu în actul actul propriu-zis.

Am ajuns să cred că toate acestea aveau mai mult de-a face cu semnele zodiacale decât cu animalele. Și, desigur, animalele erau mâncate pe atunci, așa cum au fost întotdeauna și cum vor fi întotdeauna. Oamenii trebuiau să mănânce carne. De asemenea, Zeița Artemis este Zeița artei vânătorii. Probabil că ar fi PUTUT face acest lucru, la fel cum creștinii de astăzi au preluat rugăciunea de dinainte de masă sau ceva asemănător. Dar toată această idee că animalele erau măcelărite pentru sacrificii, după părerea mea, nu este doar alegorică, ci nici nu era percepută de oameni așa cum este văzută astăzi.

Adevărat sau nu (iar eu cred că nu), cel puțin nu sacrificau copii umani, așa cum fac evreii în „celebrările” lor. Și cred că în civilizația antică nimeni nu făcea astfel de lucruri nebunești nici cu animalele. Le tăiau gâtul sau le retezau capul imediat, pentru a nu supune animalul la suferință. Nu acele practici kosher, care sunt des practicate astăzi, și chinuiesc animalele.

Nu, Zeii nu ar cere „sacrificii”, deoarece nu doresc și nu au nevoie ca cineva să le ofere un astfel de tip de energie dezgustătoare. Zeii sunt împotriva cruzimii inutile față de animale, mai ales împotriva violenței asupra animalelor domestice. Dar nu până la nivelul unei conștientizări vegane absurde care nu permite mâncarea unui porc sau ceva de genul acesta. Ucide pentru a mânca și fă-o într-un mod uman, firesc. Tratează corect animalele domestice, pentru că ele sunt sacre.

Cred că ritualurile legate de hrană aveau mai degrabă o natură spirituală și nu erau centrate pe uciderea animalului. Probabil era vorba despre altceva, din moment ce uciderea unui animal trebuie să aibă loc oricum înainte ca cineva să îl poată mânca.

Al Jilwah: Chapter IV

"It is my desire that all my followers unite in a bond of unity, lest those who are without prevail against them." - Shaitan

Back