Welcome to our New Forums!

Our forums have been upgraded and expanded!

Astroloji: Dereceler mi? Dekan sistemi mi?

CatDoll

Member
Sizce dekan sistemi mi yoksa dereceler mi önemli? Sabit yıldızlardan bağımsız olarak dereceler bir şeyler anlatıyor. Bana dekan sistemlerinin hiçbiri olur gibi gelmiyor klasik derecelerle mi ilerlemeliyiz?

Bilmeyenler için Klasik derece sistemleri biraz karışık önce yücelimler:
Güneş 19 derece Koç'ta yüceliyor 19 derece koç olan herhangi bir gezegen güneşle eş güdümlü çalışıyor.
Ay 3 derece boğa
Merkür 15 derece başak
Venüs 27 Balık
Mars 28 Oğlak
örnek vermem gerekirse 15 derece Başak burcunda yer alan bir marsınız varsa bu marsın temsil ettiği hikaye merkürden el alır, ondan kaynaklanır. Hattaha merkür de satürnle açı yapmış bir şekilde retroysa buradan geçmiş hayat ve karmanızla ilgili çıkarımlar yapılabilir.

Asal dereceler önemli mesela:

Merkür herhangi bir burcun 13. derecesinde güçlü bir pozisyonda (Haberci Tanrı Hermes'in ölüler yer altına da üstüne de gidebilmesi gibi)
22 derece Jüpiter yücelimi (2 kere 2 bir şeyi çoğaltmak bereketlendirmek,burada burç pek önemli değil)
Satürn 21 derecede yücelir bu etki iyicil oluyor genelde.

örnek: Chironunuz 22 derece Balık olsun mesela chironunuzun konumu ve açılarıyla ilgili yorumunuzu yaparsınız sonra Jüpitere gidersiniz neyden kaynaklanıyor diye
22 derece Dharma 21 Karma oluyor kendim gözlemlediğim kadarıyla.

Kalan dereceler de evrenin 12 li sisteminde dönüyor
1 koç, 2 boğa...12 Balık, 13 tekrar koç...
Bunun yorumunu da en iyi şöyle yapabiliyorsunuz(kişel düşüncem) mesela yükselen 8 derece ikizler olsun diyelim ikizler temalarını söylersiniz sabit yıldız varsa söylersiniz sonra derin araştırma,gizli bilgiyi ortaya çıkarma falan gibisinden akrebe bağlarsınız.

Ben bu sistemi kullanıyorum ve çok kullanışlı olduğunu düşünüyorum, progreste çalışıyor,solar retunde çalışıyor ,horarryde çalışıyor harika bişe

Bir de dekan sistemi var. Aslında tamamen kötü değil tarih vermek için uygun onu açıklamaya üşendim link brakacağım. Sizce Hangisi kullanılmalı?
Biraz karışık oldu kusura bakmayın
Sizi seviyorum<3

https://www.astrolojidergisi.com/dekanlar/

Al Jilwah: Chapter IV

"It is my desire that all my followers unite in a bond of unity, lest those who are without prevail against them." - Shaitan

Back