Welcome to the Temple of Zeus's Official Forums!

Welcome to the official forums for the Temple of Zeus. Please consider registering an account to join our community.

A Trăi: Să Nu Iei Niciodată Nimic De-a Gata

Abyss

New member
Este normal pentru ființele umane să existăm și să luăm totul de-a gata. Unde ne aflăm astăzi, ce binecuvântări avem. Lucrurile pe care ni le doream acum 10 ani, sunt luate de-a gata odată ce le-am realizat; dacă nu le-am realizat, luăm de-a gata faptul că vom avea „mai mult timp pentru a nu face nimic” și neavând astfel de rezultate.

Adesea, în căldura a „cum ne-am dori să fie lucrurile”, întrucât dorința este constantă, pierdem noțiunea a ceea ce se întâmplă de fapt cu viețile noastre. Dorința aici, mergând în ambele direcții spre nevoie sau complacere, ne minte puternic. Adevărul diferă mult de cele de mai sus.

Da, în Zevism știm că sufletul se reîncarnează și toate cele; acesta este un fapt. Dar dacă ești atent, faptul că te-ai putea reîncarna poate fi interpretat și în sens invers: faptul că trebuie să-ți prețuiești viața și timpul, construind veșnic. Cu alte cuvinte, „reîncarnarea” și a doua șansă ar trebui tratate ca fiind literalmente inexistente, chiar dacă știm că acestea sunt adevărate.

Treaba este că, faptul că te-ai putea reîncarna, de asemenea, indică un alt lucru: nu vei lua anumite lucruri cu tine; și trebuie să-ți prețuiești timpul și ceea ce ai în mâini astăzi și să le tratezi bine și cu înțelepciune în această călătorie a evoluției eterne a sufletului.

Faptul că cineva are iluzia că vom avea întotdeauna „mai mult timp” sau că anticipăm să părăsim această lume la o anumită vârstă, vine adesea cu o surpriză în viață. S-ar putea să descoperi puțin prea târziu că „anticipările” tale au fost greșite.

Dacă trăiești viața ca și cum lucrurile de zi cu zi contează foarte mult pentru progresul tău și faci tot posibilul să te culci știind că ai evoluat în ziua respectivă, vei avea o viață fericită, în ciuda circumstanțelor externe. Trebuie să urmărești să poți spune la sfârșitul zilei că „Am făcut ce am putut astăzi”.

Majoritatea oamenilor trăiesc, chiar și cei care nu au nicio idee despre reîncarnare, de parcă ar trăi două sute sau trei sute de ani. Pierzând viață după viață. Chiar și unii oameni de aici au cele mai importante lucruri în mâinile lor, dar permit inerției sau „o voi face altădată” să preia controlul.

În cele din urmă, timpul se va scurge, dar jocul pe care îl numim „viață” se desfășoară într-un mod înșelător. Întotdeauna presupunem că va exista o altă șansă și o altă zi pentru orice, iar unele oportunități dispar complet, în cele din urmă. Anumite oportunități nu au această capacitate de a se manifesta iar și iar; altele pot fi deschise unor șanse infinite. Așadar, vestea bună este că, dacă ai pierdut oportunități majore, te poți trezi oricând față de acest fapt și te poți asigura că abordezi lucrurile mai bine în viitor. Cel mai rău lucru pe care îl poți face este să ignori această posibilitate și să crezi că ai „timp infinit” în sens obiectiv.

Reîncarnarea înseamnă că lucrurile care sunt acum obiective sunt supuse schimbării în următoarea viață. Cineva se înșeală, iar cei care sunt înșelați știu cum să-și petreacă viața în modul de inerție. Cei care se alătură inerției pe durata vieții lor vor regreta în cele din urmă.

Timpul lor este aruncat pe fereastră, există o apreciere slabă a vieții, darămite un efort concentrat pentru a face mai bine și a progresa. Viețile lor sunt abandonate și iau totul de-a gata. Întrucât totul este luat „de-a gata”, ei nu iau în serios cele mai importante lucruri din viața lor și nici nu se bucură de lucrurile mai simple.

Întotdeauna mi-am trăit viața ca și cum moartea ar sosi cu siguranță în orice moment. Acest lucru a fost destul de „incomod” în sine, dar în același timp foarte reconfortant dacă te gândești la asta. Am abolit falsa certitudine despre existență. Ceea ce a făcut această situație este că această abolire mi-a permis să exist, să prețuiesc viața și, de asemenea, să caut siguranță în ea, pur și simplu pentru că viața însăși este un fenomen uimitor exact din cauză că poate dispărea. Te face capabil să-ți folosești timpul în mod corespunzător, să apreciezi existența și să nu fii cineva care ia totul de-a gata.

Viața are și această altă regulă conform căreia, dacă lucrurile sunt luate de la sine înțeles și nu-ți pasă de ele, acestea tind să dispară. Chiar și cele mai stabile structuri, în cele din urmă, vor dispărea dacă sunt luate „de-a gata”. Neglijența și inerția sunt un alt mod de a spune că ai luat ceva de-a gata. A lua lucrurile de-a gata înseamnă că nu le mai menții; atunci aceste lucruri, prin natura cosmosului, dispar. Asta pentru că lucrurile din această dimensiune fie se îmbunătățesc, fie se mențin, fie dispar din cauza inerției. Dacă le consideri de la sine înțelese și nu necesită întreținere, înseamnă că, practic, vor dispărea.

Meditațiile, înțelepciunea Zeilor și multe alte tehnici pot garanta o viață mai lungă sau o calitate superioară a existenței interioare. Acest lucru este liniștitor și salvator. Dar dacă acorzi atenție vieților pe care le au majoritatea oamenilor, aceștia sunt la mila capriciilor sorții și ale compătimirii. Totuși, se comportă ca și cum ar trăi pentru totdeauna, căsătoriți cu mândria falsă, cu concepții false, chiar și cu iluzii precum cea că vor mai avea mereu o „șansă”. Sunt atât de adânciți în iluzii încât sunt incapabili să aprecieze existența sau să înțeleagă că sunt aici pentru a evolua spiritual și material. Noi, Zeviștii, trebuie să operăm în mișcare inversă când vine vorba de asta.

Îmbrățișează viața, nu lua nimic de-a gata și încearcă să faci lucruri pozitive. Tratează călătoria eternă ca și cum s-ar termina chiar în această zi. Este atât eternă, cât și doar pentru această zi. Dacă te trezești dimineață, ridică-te și spune „Ce zi frumoasă, o altă oportunitate” și fă tot ce poți pentru a crește puțin sau mai mult în acea zi.

Îmbrățișează eternitatea înțelegând cu adevărat că astăzi este, în cele din urmă, însăși eternitatea.

-Înaltul Preot Hooded Cobra 666

Sursa originala: https://ancient-forums.com/threads/to-live-never-take-anything-for-granted.303824/

Al Jilwah: Chapter IV

"It is my desire that all my followers unite in a bond of unity, lest those who are without prevail against them." - Shaitan

Back