Welcome to the Temple of Zeus's Official Forums!

Welcome to the official forums for the Temple of Zeus. Please consider registering an account to join our community.

“Korkma Kızım Nazar Çıktı”

Pammy

Active member
Uzatmadan fikrinizi merak ettiğim bir konu var.

Evil eye diye de çevrilen nazar Jos’ta satanic witchcraft’ta geçen evil eye’ının çok daha basit, yöntemsiz ve güçsüz versiyonu bizim teyzelerin kullandığı anlamıyla. Birinin hasetini size yöneltmesi ve bu enerjiden zarar görmek. Benim kafamı kurcalayan şey, bu teyzeler acaba başımıza gelen küçük kötü olayları “nazarı çıktı”ya bağlarken haklılar mı?

Daha teknik bir anlatımla A kişisi B kişisinden diyelim ki sevdiği adamla evlendi diye nefret ediyor, ölsün diye lanetler, dualar ediyor. Şansına da A kişisi kara büyüye yatkın. Ama enerji yönlendirmeyi bilmediği veya B kişisinin korunması güçlü olduğu için bu nefretten doğan enerji B kişisinin aurasından sekiyor.

B kişisine yönlendirilmiş saldırı amaçlı enerji içinde resmi olan çerçeveye gidebilir mi? Ya da atıyorum en sevdiği fincanına? Araba kazasını zararsız atlatması gibi bir şeyle sonuçlanabilir mi?

Pammy said:

Evil eye diye de çevrilen nazar Jos’ta satanic witchcraft’ta geçen evil eye’ının çok daha basit, yöntemsiz ve güçsüz versiyonu bizim teyzelerin kullandığı anlamıyla. Birinin hasetini size yöneltmesi ve bu enerjiden zarar görmek. Benim kafamı kurcalayan şey, bu teyzeler acaba başımıza gelen küçük kötü olayları “nazarı çıktı”ya bağlarken haklılar mı?

Daha teknik bir anlatımla A kişisi B kişisinden diyelim ki sevdiği adamla evlendi diye nefret ediyor, ölsün diye lanetler, dualar ediyor. Şansına da A kişisi kara büyüye yatkın. Ama enerji yönlendirmeyi bilmediği veya B kişisinin korunması güçlü olduğu için bu nefretten doğan enerji B kişisinin aurasından sekiyor.

B kişisine yönlendirilmiş saldırı amaçlı enerji içinde resmi olan çerçeveye gidebilir mi? Ya da atıyorum en sevdiği fincanına? Araba kazasını zararsız atlatması gibi bir şeyle sonuçlanabilir mi?

Esenlikler

Nazar Türklerin bozuk da olsa devam eden Şamanizm adetlerindendir. Yolcu arkasından su dökmek veya kulağı çekip duvara üç kez vurmak gibi. İslamda nazar yoktur, hatta birçok cübbeli nazarın günah olduğunu anlatır.

İyi geceler.

Anadolutümeni said:

Esenlikler

Nazar Türklerin bozuk da olsa devam eden Şamanizm adetlerindendir. Yolcu arkasından su dökmek veya kulağı çekip duvara üç kez vurmak gibi. İslamda nazar yoktur, hatta birçok cübbeli nazarın günah olduğunu anlatır.

İyi geceler.

Sorulan bu değil.

Nazar değil ama nazar boncuğu hakkında Mu-1) 666, Ra, Güneş'e Tapmak, Nazar Boncuğu ve Gökçe Tanrı bunu yazmıştım.

Soru güçlü auramız veya gönderen kişinin enerjiyi yönlendirememesi nedeniyle kara büyünün bizim kalkanımızdan sektikten sonra bizimle dolaylı olarak alakalı bir şeye zarar verip vermeyeceği. Sonuçta enerji yok olmaz. Birkaç kere Jos'ta korunma olumlamasının ''bütün saldırılar gönderen kişiye geri gidiyor'' benzeri yapıldığını gördüm. Bu geri gitme kısmı yapılmamışsa korunma aurasında ne olacağını merak ediyorum.

Nazar çok basit bir haldeki yöntemsiz kara büyü ve Kuran'da geçiyor. İslam nazarı kabul eder. Tılsımlara inanmaz. Put olarak görüyorlar.

Pammy said:

Yani benim "ah şu çok güzel kızmış dediğim" bir kız vardı ve 2 gün sonra kirpikleri kopmuş yanlışlıkla. Buna benzer birkaç şey daha olduğundan bana "sen birşey deme" diyorlar yani bunu ben kendim bilerek yapmıyorum ama anlamadığım bir şekilde de oluyor.

JoS'taki teknik daha çok zihin kontrol'ü gibi duruyor bence ama ben bu tekniği tam olarak anlamadım yani.

Pammy said:
Anadolutümeni said:

Esenlikler

İyi geceler.

Sorulan bu değil.

Nazar değil ama nazar boncuğu hakkında Mu-1) 666, Ra, Güneş'e Tapmak, Nazar Boncuğu ve Gökçe Tanrı bunu yazmıştım.

Soru güçlü auramız veya gönderen kişinin enerjiyi yönlendirememesi nedeniyle kara büyünün bizim kalkanımızdan sektikten sonra bizimle dolaylı olarak alakalı bir şeye zarar verip vermeyeceği. Sonuçta enerji yok olmaz. Birkaç kere Jos'ta korunma olumlamasının ''bütün saldırılar gönderen kişiye geri gidiyor'' benzeri yapıldığını gördüm. Bu geri gitme kısmı yapılmamışsa korunma aurasında ne olacağını merak ediyorum.

Nazar çok basit bir haldeki yöntemsiz kara büyü ve Kuran'da geçiyor. İslam nazarı kabul eder. Tılsımlara inanmaz. Put olarak görüyorlar.

Esenlikler

Şamanizmin lağvedilmiş büyüsü olduğundan iyi veya kötü bir halt olmaz. Bunu demek istedim anlayamadın.

Ve nazarın her türlüsünün islamda yeri yoktur. İslamda yeri olabilmesi için felak ve nas surelerini çıkarmak gerekir. Ben imam hatip mezunuyum ve islamcı bir çevrede yetiştim oradan biliyorum. Onlar büyünün her türlüsünden uzak durmaya çalışırlar, bazıları inanmazlar bile.

İyi günler.

Yüksek Rahibemizin bu yazısı size bir çıkarım yapma konusunda yardımcı olacaktır.

Kişisel düşüncem, eğer auranızı negatif enerjiyi sahibine geri gönderme konusunda programlamadıysanız. Enerji auranıza çarparak muhtemelen bulunduğunuz ortama yayılacaktır. Etkisi elbette azalacaktır çünkü auramız bu enerjinin bir kısmını yok edecektir. Tıpkı güneş ışınlarının bazı mikroorganizmaları ortadan kaldırması gibi. Enerji bir ihtimal yeterince güçlü ise auramıza yapışabilir. Düzenli olarak auramızı temizlemek bu yüzden gerekli.

Evde kimse yokken ara sıra evinizi bir güneş yaratarak afirmasyonlar ile ya da Algiz gibi bir rünle temizleyebilirsiniz.

Bir insan gelişmiş olmasa bile: düşünceleri, duyguları, kelimeleri ve imgelemeleri enerjidir. Ama bu önemsenmeyecek kadar azdır. Bu insanların enerjileri bizleri etkilemez.

Teşekkür ederim o yazıya daha önce denk gelmemiştim.

Anadolutümeni said:
Pammy said:
Bunu demek istedim anlayamadın.

Ve nazarın her türlüsünün islamda yeri yoktur... bazıları inanmazlar bile.

Hayır, dediğimi anlamayan sizsiniz. Nazarın da, kara büyünün de, büyünün de İslam'da yeri vardır. Var olmak anlamında, vardır ve var olmak zorundadır. Var olduğunu kabul ederler. Ama insanların öğrenmesini yasaklarlar. Ruhsal öğretiler bize Tanrılarımızın hediyesi ve İslam bunu yasaklar. Yeri var ve bu yeri yasak olmak. Olmayan bir şeyi yasaklayamazsın. Bu yüzden önce varlığını kabul etmek zorundalar. Sanırım bu kadar tekrar edince anlaşılır olmuştur. Bu incilde ''büyücü kadını yaşatmayacaksın'' olarak geçiyor. Kuran'da nasıl geçtiğini imam hatipli olduğunuza göre siz daha iyi bilirsiniz. Felak'taki ''düğümlere üfleyenler'' çakralarını (düğümleri) nefes ve mantralarla açanlar.

Ek olarak, bazı İslam alimleri korunma ve araştırma amaçlı büyü öğrenilmesine izin veriyor.

Büyüye inanmayanlar Kuran'ın bir kısmını (Taha: 69, Yunus:77, Bakara:102 ve diğerleri) ve Allah'ın büyüyü yasaklama hükmünü reddetmiş olur. Onlara dinden çıktıklarını zevkle iletebilirsiniz.

Merkür bugün retroya girdi. İletişim kurma ve anlaşılmaktaki sorunlar bu yüzden. Üstünde durmayın. Düzeliriz.

Pammy said:
Anadolutümeni said:
Pammy said:
Bunu demek istedim anlayamadın.

Ve nazarın her türlüsünün islamda yeri yoktur... bazıları inanmazlar bile.

Hayır, dediğimi anlamayan sizsiniz. Nazarın da, kara büyünün de, büyünün de İslam'da yeri vardır. Var olmak anlamında, vardır ve var olmak zorundadır. Var olduğunu kabul ederler. Ama insanların öğrenmesini yasaklarlar. Ruhsal öğretiler bize Tanrılarımızın hediyesi ve İslam bunu yasaklar. Yeri var ve bu yeri yasak olmak. Olmayan bir şeyi yasaklayamazsın. Bu yüzden önce varlığını kabul etmek zorundalar. Sanırım bu kadar tekrar edince anlaşılır olmuştur. Bu incilde ''büyücü kadını yaşatmayacaksın'' olarak geçiyor. Kuran'da nasıl geçtiğini imam hatipli olduğunuza göre siz daha iyi bilirsiniz. Felak'taki ''düğümlere üfleyenler'' çakralarını (düğümleri) nefes ve mantralarla açanlar.

Ek olarak, bazı İslam alimleri korunma ve araştırma amaçlı büyü öğrenilmesine izin veriyor.

Büyüye inanmayanlar Kuran'ın bir kısmını (Taha: 69, Yunus:77, Bakara:102 ve diğerleri) ve Allah'ın büyüyü yasaklama hükmünü reddetmiş olur. Onlara dinden çıktıklarını zevkle iletebilirsiniz.

Merkür bugün retroya girdi. İletişim kurma ve anlaşılmaktaki sorunlar bu yüzden. Üstünde durmayın. Düzeliriz.

Esenlikler

Cevabım yukarıdadır. Diş geçiremediğiniz insanlarla idrar yarıştırmaya kalkmaya kalkmayın. Benim de diş geçiremediğim insanlar var ama zorlamıyorum. Size bir büyük tavsiyesi.

İyi geceler.

Pammy said:

Ya ben bunun olabileceğine inanıyorum açıkçası, hiç mantıksız değil.

Baroness Blossom said:
JoS'taki teknik daha çok zihin kontrol'ü gibi duruyor bence ama ben bu tekniği tam olarak anlamadım yani.

Bizim kullandığımız anlamıyla nazardan farklı ama İslamiyet öncesi Arapların kullandığı efsunculuk anlamıyla neredeyse tamamen aynı. O tekniği Yüksek Rahibe Advanced Witchcraft (İleri Seviye Büyü) kısmına koymuş zaten.

Pammy said:
Türklerde nazar değil kem göz denir. Nazar Arapça bir kelime, bize İslam'la Araplardan geldi.

Arapça nẓr kökünden gelen naẓar نظر "bakma, bakış" sözcüğünden alıntıdır. Arapça sözcük Arapça naẓara نظر "baktı" fiilinin masdarıdır.

https://www.etimolojiturkce.com/kelime/nazar

Kem göz de Fars kökenliymiş. Boncuk (Muncuk) Türkçe biliyorum ama nazarın Türkçesinden emin değilim.

Pammy said:
Baroness Blossom said:

Bizim kullandığımız anlamıyla nazardan farklı ama İslamiyet öncesi Arapların kullandığı efsunculuk anlamıyla neredeyse tamamen aynı. O tekniği Yüksek Rahibe Advanced Witchcraft (İleri Seviye Büyü) kısmına koymuş zaten.

Hımmm o zaman doğru oluyor.

Hımm ama bizim şuan kullandığımız anlamıyla olan nazarı nasıl kontrol ediceğimi anlamadım sanırım yapılacak birşey yok şansıma küselim.

ThanaReal said:
Alena666 said:
Pammy said:

Esenlikler,

Şahsi olarak ben nazara inanırım. Bana değmesede ben çok değdirdiğimi düşünüyorum. Hoş bir şey değil ama elimde olmadan yapıyorum. Dediklerini bana doğru geldi, ki koruma aurası yaparken hasetlikten koruması için auramızı programlıyoruz farkındaysanız. Bu yüzden negatif şeylerden koruma aurası yaparak korunuyoruz. Tamamıyla enerji yönlendirmesi olduğunu düşünüyorum.

İyi günler dilerim.
Aslında JoS'taki orijinal afirmasyon şöyledir: Afirme edin: “Güçlü, koruyucu ve pozitif enerji soluyorum. Bu enerji etrafımda bir koruma aurası kuruyor. Bu koruma aurası beni her şekilde ve her zaman koruyor.”

Aslında bir enerji yönlendirmesi yok, Pedocock abimize bir sormak lazım neresinden uydurdu bu afirmasyonu? Ama yine de işe yarar bence, ben hasetlik kelimesinin anlamını bilmediğim için kullanmıyorum ve benim afirmasyonum şöyle oluyor: "Auram tüm negatif enerjileri ve kötülükleri bana zarar vermeden aynen sahibine geri gönderiyor.". Ne kadar Satan's Peacock'tan çıkmış olsa da işe yarar bence bu afirmasyon, ama en iyisi JoS'un afirmasyonuna geçmek olacak diye düşünüyorum.

Yontma taş devrinden kalmış başlık

ThanaReal said:
Alena666 said:
Pammy said:

Esenlikler,

Şahsi olarak ben nazara inanırım. Bana değmesede ben çok değdirdiğimi düşünüyorum. Hoş bir şey değil ama elimde olmadan yapıyorum. Dediklerini bana doğru geldi, ki koruma aurası yaparken hasetlikten koruması için auramızı programlıyoruz farkındaysanız. Bu yüzden negatif şeylerden koruma aurası yaparak korunuyoruz. Tamamıyla enerji yönlendirmesi olduğunu düşünüyorum.

İyi günler dilerim.
Aslında JoS'taki orijinal afirmasyon şöyledir: Afirme edin: “Güçlü, koruyucu ve pozitif enerji soluyorum. Bu enerji etrafımda bir koruma aurası kuruyor. Bu koruma aurası beni her şekilde ve her zaman koruyor.”

Aslında bir enerji yönlendirmesi yok, Pedocock abimize bir sormak lazım neresinden uydurdu bu afirmasyonu? Ama yine de işe yarar bence, ben hasetlik kelimesinin anlamını bilmediğim için kullanmıyorum ve benim afirmasyonum şöyle oluyor: "Auram tüm negatif enerjileri ve kötülükleri bana zarar vermeden aynen sahibine geri gönderiyor.". Ne kadar Satan's Peacock'tan çıkmış olsa da işe yarar bence bu afirmasyon, ama en iyisi JoS'un afirmasyonuna geçmek olacak diye düşünüyorum.

Esenlikler,

Afirmasyona şunu da ekliyorduk, (bu fikir kimden çıkmıştı, hiç hatırlamıyorum ama) "Ve bu koruyucu enerjiyi, Şeytan'dan olan kardeşlerimle paylaşıyorum." Biraz daha geliştirerek, "Ve bu koruyucu pozitif enerjiyi JoS'dan olan Zevism kardeşlerimle paylaşıyorum." Dersek çok hoş olur bence.

"Güçlü, koruyucu ve pozitif enerji soluyorum. Bu enerji etrafımda bir koruma aurası kuruyor. Bu koruma aurası beni her şekilde ve her zaman koruyor./Auram tüm negatif enerjileri ve kötülükleri bana zarar vermeden aynen sahibine geri gönderiyor.
Ve bu koruyucu, pozitif enerjiyi JoS'dan olan Zevism kardeşlerimle paylaşıyorum." Şeklinde gayet güçlü olur bence.
İyi günler dilerim.

Afirmede biraz daha düzenleme yaptım, bu daha iyi oldu gibi.
"Güçlü, koruyucu ve pozitif enerjiyi aurama soluyorum. Bu enerji aurama akıyor ve beni koruyor. Bu enerji beni her şekilde ve her zaman koruyor ve bu koruyucu, pozitif enerjiyi JoS'dan olan Zevism kardeşlerimle paylaşıyorum."
Ne düşünüyorsunuz?

ThanaReal said:
Refaceous said:
Afirmede biraz daha düzenleme yaptım, bu daha iyi oldu gibi.
"Güçlü, koruyucu ve pozitif enerjiyi aurama soluyorum. Bu enerji aurama akıyor ve beni koruyor. Bu enerji beni her şekilde ve her zaman koruyor ve bu koruyucu, pozitif enerjiyi JoS'dan olan Zevism kardeşlerimle paylaşıyorum."
Ne düşünüyorsunuz?

Enerji paylaşma gibi bir şey var mı? Sitede vardı öyle bir şey hatırlıyorum ama nasıl oluyor bu paylaşım?

Ben her zaman Zevism'ler arasında olan enerjisel bir bağ olarak imgeledim bunu. Kendi enerjimizi birbirimize bağlayarak değil, bu meditasyonda auramıza soluduğumuz koruyucu enerjiyi birbirimize akrtarmamızla oluşan bir enerji ağı şeklinde.

Diğerlerine de sorun isterseniz.

Sanırım afirmasyon şu şekilde olsa daha iyi olur gibi;

Aurama güçlü, koruyucu ve pozitif enerjiyi soluyorum. Bu enerji beni her şekilde ve her zaman koruyor. Bu koruyucu enerjiyi JoS'dan olan Zevism kardeşlerimle paylaşıyorum.

Kısa ve düzenli görünüyor.

Official Temple of Zeus Links

Back