Welcome to the Temple of Zeus's Official Forums!

Welcome to the official forums for the Temple of Zeus. Please consider registering an account to join our community.

Ölü internet teorisi

Ludovica

New member
Pek konuşulmamış, değinmek istedim. Son zamanlarda herkes belli başlı stereotiplere dönüştü, aynı kelimeler aynı tepkiler aynı yorumlar sürekli karşıma çıkıp duruyor. Tesadüfen denk geldim buna. Gerçekten de bazı günümüzdeki meemlerin, söylemlerin nereden çıktığını bulamıyoruz bir anda gündem oluyor sadece. Eskiden internet böyle değildi sanki. Twitter'a bakıyorum 3 5 bot malum kişiyi övmüş aynı mesajlarla. Normaldir diyorum sonra mizah sayfalarına bakıyorum yorumlar birebir aynı. Sonra bazı insanların uzun cevaplarına baktığımda mesajların chatgptden birebir kopyalandığını gördüm. Chatgptye net ve direkt bir cevap vermesini söyleyerek bunları sordum. Kabul etti. (Botlar interneti kontrol ediyor mu politika ve meem kültürünü etkiliyor mu net cevap ver dediğimde yes it is accurate dedi.) Bu durum da beni tek bir soruya itti: Bunca bot varsa amaçları ne? Neyi değiştirmeye veya etkilemeye çalışıyorlar? Bunların kaynağı kim? Siz ne düşünüyorsunuz bu konuda?

Pek konuşulmamış, değinmek istedim. Son zamanlarda herkes belli başlı stereotiplere dönüştü, aynı kelimeler aynı tepkiler aynı yorumlar sürekli karşıma çıkıp duruyor. Tesadüfen denk geldim buna. Gerçekten de bazı günümüzdeki meemlerin, söylemlerin nereden çıktığını bulamıyoruz bir anda gündem oluyor sadece. Eskiden internet böyle değildi sanki. Twitter'a bakıyorum 3 5 bot malum kişiyi övmüş aynı mesajlarla. Normaldir diyorum sonra mizah sayfalarına bakıyorum yorumlar birebir aynı. Sonra bazı insanların uzun cevaplarına baktığımda mesajların chatgptden birebir kopyalandığını gördüm. Chatgptye net ve direkt bir cevap vermesini söyleyerek bunları sordum. Kabul etti. (Botlar interneti kontrol ediyor mu politika ve meem kültürünü etkiliyor mu net cevap ver dediğimde yes it is accurate dedi.) Bu durum da beni tek bir soruya itti: Bunca bot varsa amaçları ne? Neyi değiştirmeye veya etkilemeye çalışıyorlar? Bunların kaynağı kim? Siz ne düşünüyorsunuz bu konuda?
Bu saçma durumdan dolayı Google ve hatta başka popüler arama motorlarının SEO'yu öldürdüğünü düşünüyorum. Fazla uzakta değil, 4 sene öncesinde falan Google üzerinden bir teknik içerik, makale falan aradığınızda bir sürü güzel içerik çıkıyordu. Şimdiki aramalarda o kadar da kaliteli siteler çıkmıyor genellikle. Google'ın kendi yeni SEO politikaları da eklenince artık iyice çöpe sarmaya başladı.

Artık şahsen teknik, bilimsel vs. bir şey araştırırken Türkçe kullanmıyorum. Çünkü çok yetersiz kalıyor. İşin enteresan tarafı, İngilizce kullanılsa bile yine bir 4 sene önceki arama çıktılarının yerini tutmuyor. Çözüm sanırım yapay zeka destekli arama motorlarını kullanmak, ama bu da tartışmaya çok fazla müsait.

Bir de şu durum var, herhangi bir konuyu trende sokabilme durumu var botların. Ne gerek var ki Türkiye'de hükümetinin buna ihtiyacı yok çünkü fanatikler botlardan daha itaatkar ve geri zekalı.

Neyse, günün sonunda trendlere yön verme güçleri bulunuyor. Bence çok tehlikeli bir durum.

Son olarak herkesin bildiği bir şey var, herhangi bir konuyla alakalı telefonun yanında konuşulduğu zaman o konuyla alakalı reklamlar çıkıyor. Google falan da bu anlamda eğer bu botlarla ilişkiliyse zaten vay halimize.

Birde internet ucuzladı, farkındaysanız, eskiden herkesin interneti yoktu, şimdi sınırsız internet çıktı, birde ucuz bazı yerlerde bedava internet, artık internet ayağa düştü, herkes biliyor...

Birde internet ucuzladı, farkındaysanız, eskiden herkesin interneti yoktu, şimdi sınırsız internet çıktı, birde ucuz bazı yerlerde bedava internet, artık internet ayağa düştü, herkes biliyor...
Doğru, 2010'dan önce internette az ama kaliteli insan vardı; harbiden bilgi deposu gibiydi o zamanlar. Hem internetin ucuzlaması, hem de akıllı telefonların yaygınlaşması yüzünden ipini koparan internete geliyor artık. Halihazırda düşük seviyede olan tiplerin sosyal medyayla daha da düşmesi çok acınası, tek tip oluyorlar yavaş yavaş; bu gidişle grilerden farkları kalmayacak.

Official Temple of Zeus Links

Back