Welcome to our New Forums!

Our forums have been upgraded and expanded!

Voodo Büyüsü

anonymous042

Member
Bu büyünün tam olarak hangi uygarlıktan yada nerden geldiğini tam anlamıyla bilmiyorum ancak. mantığı şöyle işliyormuş. Bir varlığın (ne olduğunu bilmiyorum) davet edilip onunla ilgili elementler cam kırığı toprak , kötü şeyler vs. tarzı şeyler yerine getirilip hedef kişiyide katılarak yapılan çok zor bir büyü olduğu söyleniyor. Ancak asıl konu şu. bu varlıklar nedir ? ve bu büyünün kaynağı geldiği yer ırk nedir ?

Bu büyünün tam olarak hangi uygarlıktan yada nerden geldiğini tam anlamıyla bilmiyorum ancak. mantığı şöyle işliyormuş. Bir varlığın (ne olduğunu bilmiyorum) davet edilip onunla ilgili elementler cam kırığı toprak , kötü şeyler vs. tarzı şeyler yerine getirilip hedef kişiyide katılarak yapılan çok zor bir büyü olduğu söyleniyor. Ancak asıl konu şu. bu varlıklar nedir ? ve bu büyünün kaynağı geldiği yer ırk nedir ?
Voodo çoktanrılı bir afrika dinidir. Bu bilgilerinizin kaynağı nedir bilmiyorum ama bu tarz şeyler çok kolay çarpıtılıyor. Hinduların ineğe taptığını düşünmek gibi.
Vodoo büyüleriyle meşur bir din,evet. Ama tıpkı bizim gibi çok tanrıcılar.

Temple of Zeus'da şöyle geçiyor; Shango, Xango olarak da bilinir, günümüz Nijerya, Benin, Kamerun ve Togo'dan kaynaklanan Yoruba, Dahomey ve Ewe dinlerinde gök gürültüsünün, çiftçiliğin, adaletin, fırtınaların, dansın ve erkeksi erkekliğin kişileştirilmiş halidir. Voodoo'nun ortaya çıktığı günümüz Benin'inin Fon dininde Sogbo veya Hevioso olarak da bilinir.

Lord Zeus'un diğer isimleri kısmından araştırma yapabilirsiniz, fakat Voodo hakkında yazılan tek kısım burası.

Voodo çoktanrılı bir afrika dinidir. Bu bilgilerinizin kaynağı nedir bilmiyorum ama bu tarz şeyler çok kolay çarpıtılıyor. Hinduların ineğe taptığını düşünmek gibi.
Vodoo büyüleriyle meşur bir din,evet. Ama tıpkı bizim gibi çok tanrıcılar.
Peki tam olarak hangi yani neye inanıyorlar ne tür tanrılara ?

Bizim Tanrı/ça'larımıza inanıyorlardı fakat Hristiyanlık yüzünden dinleri bozuldu.
Peki benim anlamadığım bişey var. bu adamlar orjinal Tanrılara inanıyorlardı ama nasıl cayıp değişebildiler ?

Peki benim anlamadığım bişey var. bu adamlar orjinal Tanrılara inanıyorlardı ama nasıl cayıp değişebildiler ?
Yahudilerin yaptıkları küresel büyüler,Kuzey'den gelen arap cihatçılar,Sömürgeci devletlerin zorla insanlara yaptığı misyonerlik çalışmaları. Gibi gibi faktörler yüzünden Afrika'da bundan nasibini aldı.

Voodoo hakkında daha fazla bilgiyi Tapınağın afrika sitede bulabilirsiniz. Bu dışında popülerl mecralardaki voodoo büyü uygulamalarından sakının. Çünkü tam olarak nasıl işlediği çözünülebilmiş bir tarz değil.

Al Jilwah: Chapter IV

"It is my desire that all my followers unite in a bond of unity, lest those who are without prevail against them." - Shaitan

Back