Ya açıkçası ben bir düşüncemi belirtmek istiyorum Anatolian ve Thersthara arasında geçen argümanlarla alakalı. ilk olarak belirteyim Osmanlıyı adım gibi sevmem maalesef ki... türklerin kanını karışmasını sağlamışlardır, islamı ilerlemesinde kale rolü oynamıştırlar, ve bir yahudi kukla devlet olduğu düşüncesindeydim. ama bu düşüncelerime rağmen Anatolian kardeşimizin bize verdiği argümanlar ve tarihi bilgiler aslında baya kıymetli ve saygı duyulur şeyler buna eminim. açıkçası Thersthara'nın da ruhani bilgilerine çok saygı duyarım onun sayesinde baya bi ilerleme kaydetmişimdir kesin o yüzden ona olan saygım bi farklıdır ama bu yazıları okuyunca şu kanıya vardım burda olan bir tartışma değil, argümanlara hate speech ile karşılık vermek gibi olmuş (tabii bende yanılıyor olabilirim). burda biraz kişi yargılaması yapmak istemiştim sadece böyle farkındalık yaratmak için sadece(tabii hatam da olabilir aydınlatın beni) hani Anatolian akademik bilgi ile karşılık verirken sizin dediğiniz biraz "sen onları nasıl savunursun?!!?!? onlar kötü ıyy" olmuş anladığım kadarıyla. açıkçası Anatolian'ın biraz daha düzgün bir cevabı hak ettiğini düşünüyorum ikinizde forumun saygı değer kişilerindensiniz o yüzden bi yazayım dedim işte kusra bakmayın ;P.