Welcome to the Temple of Zeus's Official Forums!

Welcome to the official forums for the Temple of Zeus. Please consider registering an account to join our community.

Sakin Kalamamak

Aest

New member
Herkese selamlar. Başlıkta da belirttiğim gibi hiç sakin kalamıyorum veya soğukkanlı olamıyorum. Evdeyken ve hiçbir sıkıntı yoksa bile bir şekilde stresli/endişeli bir ruh halindeyim. Onun dışında soğukkanlı olmamı gerektirecek bir çok durumda soğukkanlı olamıyorum. Kafana takma der çoğu kişi ama pek iyi değilim bu konuda. Yapabileceğim bir şey var mıdır bunu çözmek için?

Herkese selamlar. Başlıkta da belirttiğim gibi hiç sakin kalamıyorum veya soğukkanlı olamıyorum. Evdeyken ve hiçbir sıkıntı yoksa bile bir şekilde stresli/endişeli bir ruh halindeyim. Onun dışında soğukkanlı olmamı gerektirecek bir çok durumda soğukkanlı olamıyorum. Kafana takma der çoğu kişi ama pek iyi değilim bu konuda. Yapabileceğim bir şey var mıdır bunu çözmek için?
Esenlikler, sakin kalmak zorunda değilsiniz, bazı insanlar sakin olur, bazıları tezcanlı olur, insandan insana fark eder bunu kendinize dert edinmeyin, işte ozaman bu durumunuza alışırsınız, zamanla bunu düşünmemeye başlarsınız, insan herşeye alışır, yeterki onunla uğraşmasın, veyahut melissa çayı içebilirsiniz, yoğurt insanın uykusunu getirir, hareket edin çalışın beden yorulunca ruh dinlenir, akşam yatağı ararsınız uyumak için..

Boşluk meditasyonu yaparak zihninizi dinlendirebilirsiniz. Bu da uzun vadede daha bilinçli tepkiler vermenize yardımcı olur. Bunun dışında kendinize, hobilerinize vakit ayırmaya çalışın.

Papatya çayı içebilirsiniz. Ben bu tarz kronik-duygusal sorunları aşmanın en iyi yolunun kendinizi anlamaya çalışmak olduğunu düşünüyorum. Biraz sakin olduğunuz bir zamanı seçin ve hiçbir şey yapmadan dilediğiniz bir poziyonda oturun, hissettiğiniz duyguya veya kafanızı meşgul eden düşünceye odaklanarak buna neden sahip olduğunuzu anlamaya çalışın ve aldığınız cevapların sizi sorunun köküne götürmesine izin verin.

Ben bunu yaparken odaklanmak için SATANAMA mantrasını kullanıyorum çünkü bu tarz sebebini doğrudan anlayamadığımız sıkıntıların kendimizle ilgili kabul etmek istemediğimiz bir gerçeği görmezden gelmemizle ilgili olduğunu düşünüyorum ve bu mantrayı kendimle ilgili gerçekleri görebilmem için beni uyandıran bir enerji vermesi niyetiyle kullanıyorum.

Ruh hallerimizi duygularımız aracılığıyla farketmemizin sebebi ruhumuzun kendi kendimize işkence etmeye çalışması değil aksine bize farkedemediğimiz bir şey hakkında sinyal vermesi olarak yorumlanması gerekiyor diye düşünüyorum. Stresli ve endişeli hissediyorsanız, ya yanlış yerdesinizdir, ya yanış bir zihinsel durumdasınızdır, ya da bilmeniz gereken bişeyler vardır, ruhen bunun farkında olmanızın sebebi aslında bu isterseniz değiştirip düzeltebileceğiniz bir şey olduğu anlamına geliyor, ne yapmanız gerektiğini anlamak için o endişenin kaynağına kulak verin ve ruhunuzun sizi yönlendirmesine izin verin.

Al Jilwah: Chapter IV

"It is my desire that all my followers unite in a bond of unity, lest those who are without prevail against them." - Shaitan

Back