Welcome to our New Forums!

Our forums have been upgraded and expanded!

Müzik dinlemeyi bırakmak hakkında

Lindita666

Member
Herkese iyi akşamlar. Başlıkta da yazdığım gibi müzik dinlemeyi bıraktım.

Her zaman popüler müzikleri dinlemekten kaçındım. Y*hudi şirketlere bağlı olan, etnik olarak Y*hudi olan veya onlara hizmet gentile şarkıcıları dinlemekten uzak durdum.

Genellikle 1970’ler şarkıları, Pagan müzikleri, gotik müzik, elektronik müzik, sanat-halk müziği, yerel türküler, zaman zamanda sevdiğim rap şarkılarını dinlerdim. Bazende sözleri olmayan, doğa ve meditasyon şarkıları dinliyordum. Kısacası düşman dayatmalarının, popüler kültür üzerinden beynimi yıkamasına izin vermiyordum.

Ama artık bunları da dinlemeyi bıraktım. Çünkü artık tat vermiyorlar. Tat vermedikleri gibi psikolojimi de kararttıklarını hissediyorum. Sözsüz bir müzik bile mutlu etmiyor. Kulaklığı taktığımda bile şarkı ya da müzik öylece akıp gidiyor. Hiçbir şey hissettirmiyor. Mutluluk veya melankoli hissettirmiyor. Sadece rahatsız ediyor...

Uzunca bir süre müzik dinlemeyeceğim. Aynı şarkıları dinlemek bir yerden sıkıcı geliyor ama diğer şarkılar da hep düşman dayatması. O yüzden ara verdim.
Muhtemelen ne dinlemeniz gerektiğine o kadar odaklandınız ki, sonunda şarkı ve müziklerin keyfini çıkarmayı unuttunuz.

Sanat, insan ruhu için gereklidir ve şarkılar da bunun bir formudur. Kendinizi bu kadar boğmayın, problemli bir kaynaktan gelmediği sürece dinleyin ve tadını çıkarın.

Al Jilwah: Chapter IV

"It is my desire that all my followers unite in a bond of unity, lest those who are without prevail against them." - Shaitan

Back