Kundalini yoga yaparken enerjinin yoğun geldiğni düşünmeye basladm
Öncelikle 1yildir kundalini yoga yapıyorum
Ve tekrar sayım 108 deil 216 yaklaşık bı yildir 216 yapıyom ikinci ay 108den 216ya geçtim ve iyiydide
Eskiden normal sekild az odakla yaparkn ne pek olumsuz bişi yoktu ama
Sonradam gercektn odaklanarak hızlı şekilde artırmaya baslayinc ve
Meditasyon sonrası gelen enerjiye 5dk odaklanıp yarı trans haline girmeye başlayinca
Günlük hayatımdaki şansım biraz kötüleşiyor
Bunun neden olduğu hakkındaki yorumum
Kundalini yogada en sonda enerjileri basın üstünden geçiriyoz ya onu ben Base cakramdan başlayip taç cakrama kadar 7 cakranin icindende geciriyom (bunu doğrumu yapiyom siz omurganiz uzerindenmi başınızın üstüne yukseltiyosunuz)
Acaba enerji falanmı fazla geldi? Cakrayada yada vücuduma dengesini bozmaya başladimı bilmiyom
Enerjinin bana fazla geldiğni sanmıyorum öylede hisetmiyom eger öyle olsaydı gün boyu daha stress/heyecanlı olurdm açıkçası
Ama
Yoga yapmayı bı günlüğüne (çok çok nadir 2gunluğune) bırakınca
Evet bı miktar zihinsel depresyona giriyom ama
Günlük hayattaki şansım yerine geliyor sanki eskiden beni kötü olaylara iten bı enerji yavaştan daha azalıyo olaylara sonra kademe kademe daha iyi olaylara itmeye başlıyo
Sanki ne bileym negatif olaylara yol açan şey ortadan kalkıyo gibi
Bunu yks sınavı olduğu günlerde yanlışlıkla keşfettim o aralar 2gun yapmamıştım
Ve sanki bı enerjinin moralim bozulduğunda hemen duzelttiğni hisediyodum bu his günlerce sürdü sonra yavaş yavaş kayboldu gene
Akla gelcek şeyleri cevapliym önce
Yoganın enerjisinin vucuduma fazla geldiğni hissetmiyom eğer oyle olsaydı bence sinir sistemimde yük olurdu daha coşmuş/heyecan/stresli olurdm
Belki vucudm alışmış olabilir veya bilmediğim bişi bilmiyorum
Yoga yaparken iyi hisediyom bi kötü his yok hissettiğim kadarıyla
Hatha yoga da yapıyorum o yogaya mola vermiyorum
Sorum şu ben kundalini yogası yaparken daha uzun mola verirsem nolur
2 gün gibi
Yoksa yoga programını yavaşlatmalımıym?
Daha yavaş mı ilerlemeliym
Yada ne enerjiyi çakra üzerinden deilde omurga üzerinde mi başımın üstüne yukseltmeliym