Welcome to our New Forums!

Our forums have been upgraded and expanded!

Kisi kendini nasil degistirebilir?

Dlna485

New member
Otomatik pilottan nasil cikabilir?(bilincalti etkisinden), kapali bir zihin bir kalple kisi bunu ne kadar basarabilir? ve eskiden kendine karsi acimasiz olan biri kendine karsi kötu telkinler etmisse ve bir sekilde bilincli sekilde kendini ne olursa olsun kafasina sokmussa (umursamazlik) bu durumda olan biri bilincaltinin oyunlarini fark edip ona karsi nasil durur?

Otomatik pilottan nasil cikabilir?(bilincalti etkisinden), kapali bir zihin bir kalple kisi bunu ne kadar basarabilir? ve eskiden kendine karsi acimasiz olan biri kendine karsi kötu telkinler etmisse ve bir sekilde bilincli sekilde kendini ne olursa olsun kafasina sokmussa (umursamazlik) bu durumda olan biri bilincaltinin oyunlarini fark edip ona karsi nasil durur?
Dış dünyanın etkisinin azaltılması ve içgözlem.

Dış dünyanın etkisinin azaltılması ve içgözlem.
Bunu yapinca kendi gölge yanimin ortaya ciktigini gözlemledim (kendi icime dönünce), onu nasil sifalandiracagimi bilmiyorum. Icime dönunce kendime karsi acimasiz oldugumu gözlemledim kendimi sevme ve kabul etmeyle bagli sorunlarim var. Benim en cok merak ettigim sey kisi kötu bilincaltiyla dogup neden bir aydinlanma döneminden gecer? Zaten kisinin kafasi karsacak cünki düsmani onu hep asagi cekecek. Bilincaltinin üzerine cikarsam aslinda otomatik pilottan kurtulmus olucam, bunu yapmak icin tam olarak ne yapmam gerek onu bilmiyorum. Dogruyu yanlis, yanlisi dogru gibi gösterdigi oldu bana vb.

Bu hafta Tanrılar için yeni bir ritüel programı var ve bugün Lord Hephaistos için ritüel günü. Bunun kesinlikle faydası olacaktır.

Antik dünyada sadece ruhaniyet üzerine değil, zihne dayalı eğitimler de verilirdi, inisiyasyonun ilk birkaç yılı bu şekilde devam ederdi. Böylece ileri ki çalışmalar da nasıl davranmanız gerektiğini daha iyi bilirdiniz. Ruhani yükseliş yalnızca ruhta değil zihinde de gerçekleşir.

Kendinize karşı acımasız olmayın, bu sadece kendi yolunuza duvar örmektir.
Siz meditasyon ve yogaya devam ettikçe, hayatı anladıkça; her prangayı kırıp özgürlüğe koşacaksınız.

Böylece dışarıdan pek çok insanın gelmesi için belki de yaşamlar gerekecek noktaya, yıllar içinde geleceksiniz.

Artan farkındalık ile kişi davranışlarının sonucunu, etkilerini ve kökenini görebilir. Zaten bunu sorgulamanız bile belirli bir seviyede farkındalığınızın olduğunu gösterir.

Mesela bir konuda başarısız oldunuz ve kendinizi sert bir şekilde eleştirdiniz: "Ben işe yaramaz, başarısız, ezik bir insanım. Hiçbir işte asla başarılı olamam." Peki bu gerçekleri yansıtıyor mu? Hayır! Bir kaç konuda başarısız olduysanız, bir kaç konuda başarısız olmuşsunuzdur. Bu gelecekte ki başarısızlıkları kesinleştirmez. Düşünür, doğru yolu bulur ve doğru çabayı gösterirseniz başarıyı elde edebilirsiniz.

İnsanların çoğu, zorluklar, sorunlar karşısında hep negatif olana odaklanıp her şeye negatif bakma eğilimindedir. Oysa o gerçekliğin sadece bir parçasıdır, tüm parçası değil. Hayatta negatif durumlar olduğu gibi, pozitif durumlarda vardır. Gerçekleri görmek, iyi bir başlangıçtır ama sadece bir yere odaklanmak yerine her şeyi bir arada değerlendirmek bize fayda sağlar.

Bakış açınızda değişiklik yaratmak ve olaylar özelinde telkinler ile zihin ve duygu durumunuzda değişim yaratabilirsiniz. Bunu yapmak içinde kendinizi bilmeniz gerekir. Bu sadece kim olduğunuzla ilgili değil aynı zamanda kim olmak istediğinizle de ilgilidir.

Meditasyonlarınızı uygulayın, denge içinde gelişmek için adım atın ve zamanla kendinizi tanıyın.

Bunu yapinca kendi gölge yanimin ortaya ciktigini gözlemledim (kendi icime dönünce), onu nasil sifalandiracagimi bilmiyorum. Icime dönunce kendime karsi acimasiz oldugumu gözlemledim kendimi sevme ve kabul etmeyle bagli sorunlarim var. Benim en cok merak ettigim sey kisi kötu bilincaltiyla dogup neden bir aydinlanma döneminden gecer? Zaten kisinin kafasi karsacak cünki düsmani onu hep asagi cekecek. Bilincaltinin üzerine cikarsam aslinda otomatik pilottan kurtulmus olucam, bunu yapmak icin tam olarak ne yapmam gerek onu bilmiyorum. Dogruyu yanlis, yanlisi dogru gibi gösterdigi oldu bana vb.
Icime dönünce, yasadigi icin kendini suclu bulan birini gördum tabi eskiden bunu anlamayacak kadar cahildim, anlamasaydim normal olarak kabul edip bir ömur boyle devam edecektim. Bilincaltinin etkisi buyuk, bunun farkina varmak önemli, ben bunun farkina vardim. Bilincaltinin etkisindeyken kendime karsi kotulukler yaptim ve dis dunyanin da bana karsi öyle davrandigini gözlemledim, cunki kendini sevmeyeni digerleride sevmeyecektir, kendine deger vermeyene de ayni karsiligi verecekler.

Artan farkındalık ile kişi davranışlarının sonucunu, etkilerini ve kökenini görebilir. Zaten bunu sorgulamanız bile belirli bir seviyede farkındalığınızın olduğunu gösterir.

Mesela bir konuda başarısız oldunuz ve kendinizi sert bir şekilde eleştirdiniz: "Ben işe yaramaz, başarısız, ezik bir insanım. Hiçbir işte asla başarılı olamam." Peki bu gerçekleri yansıtıyor mu? Hayır! Bir kaç konuda başarısız olduysanız, bir kaç konuda başarısız olmuşsunuzdur. Bu gelecekte ki başarısızlıkları kesinleştirmez. Düşünür, doğru yolu bulur ve doğru çabayı gösterirseniz başarıyı elde edebilirsiniz.

İnsanların çoğu, zorluklar, sorunlar karşısında hep negatif olana odaklanıp her şeye negatif bakma eğilimindedir. Oysa o gerçekliğin sadece bir parçasıdır, tüm parçası değil. Hayatta negatif durumlar olduğu gibi, pozitif durumlarda vardır. Gerçekleri görmek, iyi bir başlangıçtır ama sadece bir yere odaklanmak yerine her şeyi bir arada değerlendirmek bize fayda sağlar.

Bakış açınızda değişiklik yaratmak ve olaylar özelinde telkinler ile zihin ve duygu durumunuzda değişim yaratabilirsiniz. Bunu yapmak içinde kendinizi bilmeniz gerekir. Bu sadece kim olduğunuzla ilgili değil aynı zamanda kim olmak istediğinizle de ilgilidir.

Meditasyonlarınızı uygulayın, denge içinde gelişmek için adım atın ve zamanla kendinizi tanıyın.
Tesekkur ederim, evet dogru vurguladiniz kendini bilmek gerek. Olumsuz bir sey yasarken takilip kalmamak gerek cunki zihnin oyununa gelmis oluyoruz bunu yapinca. Yeni secenekler hep vardir, kisi düsmus olsa bile yasamdan elini ayagini cekmis olsa bile bunun idrakinde olmasi bir umut verir her zaman. Bir yere takilip kalmak kolay oradan cikmak zor ve ben zor olani istiyorum.

Tesekkur ederim, evet dogru vurguladiniz kendini bilmek gerek. Olumsuz bir sey yasarken takilip kalmamak gerek cunki zihnin oyununa gelmis oluyoruz bunu yapinca. Yeni secenekler hep vardir, kisi düsmus olsa bile yasamdan elini ayagini cekmis olsa bile bunun idrakinde olmasi bir umut verir her zaman. Bir yere takilip kalmak kolay oradan cikmak zor ve ben zor olani istiyorum.
Zor olanı, aktif düzenli bir çaba ile başaracaksınız eminim ki.. 🌾

Şunuda unutmayın, zihin alışkanlıkları sever. Karamsarlık, daha çok karamsarlık getirir. Olaylara karşı bakış açınızı değiştirmeye başladığınızda, bu zamanla daha kuvvetli bir hâl alacak ve bu alışkanlığı elde etmiş olacaksınız. Pozitif, neşeli ve gelişim için hevesli bir hâl yaratmış olacaksınız kendinizde. Yolunuz açık olsun.. 🌿

Zor olanı, aktif düzenli bir çaba ile başaracaksınız eminim ki.. 🌾

Şunuda unutmayın, zihin alışkanlıkları sever. Karamsarlık, daha çok karamsarlık getirir. Olaylara karşı bakış açınızı değiştirmeye başladığınızda, bu zamanla daha kuvvetli bir hâl alacak ve bu alışkanlığı elde etmiş olacaksınız. Pozitif, neşeli ve gelişim için hevesli bir hâl yaratmış olacaksınız kendinizde. Yolunuz açık olsun.. 🌿
işte böyle bir açıklama kimse yapmadı, iyilik iyiliği kötülük kötülüğü getirir. Bravo dostum Satanist dediğin zehir gibi akıllı olur ŞEYTAN gibi düşünür.Hep bize dolambaçlı yollardan anlatıyorlar, açık ve net bizim anlayacağımız, şekilde anlatmıyorlar.Ne ekersen onu biçersin, iyi insanlarla dost ol kötü insanlardan uzak dur.Ben artık kötü insanları çöpe attım, hayat bize öğretti hayat insanı döve döve öğretiyor hala dayak yiyorum ben ara sıra hayattan, yeni dersler çıkarıyor hayat....

Ne ekersen onu biçersin, iyi insanlarla dost ol kötü insanlardan uzak dur.Ben artık kötü insanları çöpe attım, hayat bize öğretti hayat insanı döve döve öğretiyor hala dayak yiyorum ben ara sıra hayattan, yeni dersler çıkarıyor hayat....
Tanrılardan öğrenecek çok fazla şeyimiz var. Hepimiz, dünden daha iyi olmak için çalışıyoruz. Hepimizin çeşitli eksiklikleri ve iyi olduğu şeyler vardır. Zamanla daha iyi bir anlayış elde edip, gelişiyoruz. Yeter ki birbirimize karşı anlayışlı ve iyi niyetli olalım. Birbirimizi destekleyip, birlikte yükselelim.

Hayattan çıkaracak bir çok ders var. Size karşı iyi davranan, dürüst ve güzel kalpli insanlarla dostluk kurmak bir neşe kaynağı olacaktır.

Her bir sorun çözülebilir, hayatımızın her bir yönü geliştirilebilir yeter ki Yol'u takip edelim. İyi akşamlar... 🌾🌾

Al Jilwah: Chapter IV

"It is my desire that all my followers unite in a bond of unity, lest those who are without prevail against them." - Satan

Back