Welcome to the Temple of Zeus's Official Forums!

Welcome to the official forums for the Temple of Zeus. Please consider registering an account to join our community.

gaia

Eratessa

Member
mitolojideki her sey bir metafor, bunu biliyoruz. gaia hakkinda son zamanlarda cok dusundum, zeusun tanrilarin krali olusu hikayesini tekrar okudugumda bir sey fark ettim. zeus da dahil tum tanrilarin en basindan beri var olmadığı soylenmisti forumda, gaia belki de tum tanrilardan da yuce bir sistemi, evrensel enerjiyi sembolize ediyordur. mitolojide her sey gaia izin verirse oluyor cunku, zeusa da o yol acti. bir ihtimal gaia genel anlamdaki sans, enerji olanilir mi?

Zeus Baba, daima var olandır.
Merhaba
Zeus sonradan mı tanrı olmuştu? Bildiğim kadarıyla kendisi tanrısallığa ilk ulaşan kişiydi ve diğer tanrılarımıza yükselmelerinde yardımcı olup yol gösterendi. yanlış biliyorsam düzeltin lütfen.

Ek olarak, Lilith annemizin diğer ismi nedir? Eskiden "Zevism" ismini kullanırken Lilith diyorduk, şimdi ise ne yazık ki ismini bilmiyorum.

Zeus sonradan mı tanrı olmuştu? Bildiğim kadarıyla kendisi tanrısallığa ilk ulaşan kişiydi ve diğer tanrılarımıza yükselmelerinde yardımcı olup yol gösterendi. yanlış biliyorsam düzeltin lütfen.

Anladığım kadarıyla bu sorunun birden fazla cevabı var; tanrısal gücü bile tam idrak edemiyorken 'Her şeyin babası olanı' idrak etmek için alegoriler kullanılıyor diye düşünüyorum. Sonne bey, Tanrıların belirtilen yaşlarının bile bir metafor olduğunu söylemişti. Zeus Babamızın bile, biri soyut diğeri somut olmak üzere iki sureti var. Ve bizlerin daha sonra anladığı bir şey.
Bu yaş ve benzeri ifadeler, çok daha farklı kavramlara atıfta bulunur; örneğin, Lord Apollo'nun 60 bin yaşında olduğu söylenir, ancak bu, doğrudan 60 sayısıyla ilişkilidir. Evren ise her zaman vardı ve her yönüyle sonsuzdur.

Şuanki idrakım, Satya baba'nın her yönüyle evren olduğu yönünde. Bir kullanıcının, Zeus'un ailevi durumu hakkında soru sorduğunda; Sanıyorum bir moderatörün "Bizi ilgilendirmez; lazım olan bir bilgi olduğunda kendisi gelip bizlere söyler." Dediğini hatırlıyorum. Ki biraz da haklı bir yorum. Baş Tanrı'nın nasıl varolduğunu sorgulamak yerine kendimin nasıl varolduğunu sorgulamam benim yararıma olur. Gaia sorusuna ilişkin, yine Sonne Bey'den:

Khaos (Kaos), varoluşun başlangıcındaki, düzenden ve kozmostan önce gelen ilksel boşluktur. Khaos, Toprak Ana Gaia’yı yaratarak kaotik hâlden düzene geçişi simgeler. Khaos, Şeytan ile ilişkilendirilebilir; zira Satürn, hem düzenin hem de kaosun efendisidir ve ikisini de dengeleyen ilahi ilkeyi temsil eder.

Elbette, bunlar şahsi yorumlarımdır. Mitoloji, derin ve gizemli bir ilimdir. Gerçek anlamda kavrayabilmek için üçüncü göz ile okunmalıdır.

Official Temple of Zeus Links

Back