Welcome to our New Forums!

Our forums have been upgraded and expanded!

Fikir ve Destek

anonymous042

Member
Bu aralar travmalarımın geçtiği tarihlerde olduğum için beyinden mi artık bilmiyorum eski psikoleji ve düşünceler yaşadıklarım falan kafamda canlanıyor. düşmanlarımı görünce onlara karşı kötü planlar yapıyorum ve bu tür şeyler beni olgunluk dışı haraketler ve düşüncelere sürüklüyor. böyle birisi olmak da istemiyorum ancak daha öncesinde çok şey yaşadığım için psikolejimde hasar kalmış durumda. Tanrıların yolunda dos doğru ve çok gelişmiş bi insan olarak ilerleyip yaşamak istiyorum. Bana neler önerebilirsiniz ? bilgi dolu insanların olduğu bir forumda bunları paylaşmak istedim.

Bu aralar travmalarımın geçtiği tarihlerde olduğum için beyinden mi artık bilmiyorum eski psikoleji ve düşünceler yaşadıklarım falan kafamda canlanıyor. düşmanlarımı görünce onlara karşı kötü planlar yapıyorum ve bu tür şeyler beni olgunluk dışı haraketler ve düşüncelere sürüklüyor. böyle birisi olmak da istemiyorum ancak daha öncesinde çok şey yaşadığım için psikolejimde hasar kalmış durumda. Tanrıların yolunda dos doğru ve çok gelişmiş bi insan olarak ilerleyip yaşamak istiyorum. Bana neler önerebilirsiniz ? bilgi dolu insanların olduğu bir forumda bunları paylaşmak istedim.
Onlar travma değil olay olay yaşamışsın ben hergün yaşıyorum, onlar hasar yapmaz sana öyle geliyor, sana hiç silah doğrulttularmı hiç ? silah çektiler mi sana ? ölümden öte köymü var, bak gazzelilere yağmur gibi bomba yağıyor, insanlar hayatına devam ediyor, kardeşim sen çeçenistan savaşını bilmezsin, bak ozamanlar biz tvden izlerdik, ruslar havadan bombalıyordu çeçenler halay çekiyordu, çeçenlerin hepsi tramvamı oldu hayır hayatlarına devam ettiler, travma uydurma başka işin gücün yokmu senin ? evi süpür dahada olmadı çık sokakları süpür, pazarda limon sat ayakkabı boya nedir yav travma travma gina geldi

Askerden önce başıma yıllar evvel, otuz sene oldu aşağı yukarı, mahallede dövüş var, ben ozamanlar piskoloci miskoloji bilmiyorum, biribirine silah çekti silah girdim araya adamın elindeki silaha yapıştım, tabanca patladı havaya silahı aldım, yoksa ötekini vuracak, şimdikiler olsa derlerki sen polismisin ne araya giriyorsun, piskolojin bozulur, ne günlerden geriye kaldık biz elbebek gül bebek yetişmedik hergün dayak yerdim, beni bir dövdüler bir ara yemin ederim topraktan toz havaya çıkıyordu, köyde 8 yaşlarında dağlarda çobanlık yaptım, biz eskiden piskoloji bilmiyorduk, millet evde otururken rahatlık batıyor, beynime düşünce geldi ne yapalım geldiyse geldiyse gider, boş boş durursan tabi düşünce gelir, işine bakacaksın

Gelişiminize devam edin. Bende bazı travmalarımı hala atlatamadım ya da atlatmamayı seçtim, fakat bunları temelli atlatmak için bir çalışma hazırlayacağım çünkü beni oldukça kötü etkiliyorlar. Günlük tutmayı deneyebilirsiniz öneri olarak, içinizdekileri dökmenizi sağlar.

Kişinin düşmanlarına karşı kötü fikirler ve planlar beslemesi bence ruhaniyet ile alakalı değil insanın doğasında olan bir şey. Bugün en kültürlü en bilgili insanların bile saçma sapan haberlerini okuyoruz, kültür geliştirerek ve ya başka düşüncelere yönelerek bu tür düşüncelerden kurtulabileceğinizi sanmıyorum. Eminim bu forumda en bilgili insanlar bile düşmanları ile alakalı kötü düşüncelere kapılmıştır. Yapmanız gereken şey o kişileri düşman olarak değil de gereksiz birer parça olarak görmeye çalışmak (size hâlâ fiziksel/ruhsal olarak doğrudan baskı uygulamıyorlarsa tabii.)

Askerden önce başıma yıllar evvel, otuz sene oldu aşağı yukarı, mahallede dövüş var, ben ozamanlar piskoloci miskoloji bilmiyorum, biribirine silah çekti silah girdim araya adamın elindeki silaha yapıştım, tabanca patladı havaya silahı aldım, yoksa ötekini vuracak, şimdikiler olsa derlerki sen polismisin ne araya giriyorsun, piskolojin bozulur, ne günlerden geriye kaldık biz elbebek gül bebek yetişmedik hergün dayak yerdim, beni bir dövdüler bir ara yemin ederim topraktan toz havaya çıkıyordu, köyde 8 yaşlarında dağlarda çobanlık yaptım, biz eskiden piskoloji bilmiyorduk, millet evde otururken rahatlık batıyor, beynime düşünce geldi ne yapalım geldiyse geldiyse gider, boş boş durursan tabi düşünce gelir, işine bakacaksın
Esenlikler abim, yazdığın bir çok yazıyı okudum ve çok içimizden sanki tanıdık biri gibi hissettiriyorsun fakat bu düşüncelerine katılmıyorum. Devir artık eski devir değil insanların yetistirilme şekilleri ve yaşam biçimleri tamamen değişti buna bağlı olarak hassasiyetler ve olaylara tepki verme seviyeleri de artıyor. Eski eskide kaldı dünya degişmeye devam ediyor, sürekli "eskiden şöyleydi eskiden böyleydi siz bilmezsiniz" diyerek yola devam edilebileceğini sanmıyorum.

Onlar travma değil olay olay yaşamışsın ben hergün yaşıyorum, onlar hasar yapmaz sana öyle geliyor, sana hiç silah doğrulttularmı hiç ? silah çektiler mi sana ? ölümden öte köymü var, bak gazzelilere yağmur gibi bomba yağıyor, insanlar hayatına devam ediyor, kardeşim sen çeçenistan savaşını bilmezsin, bak ozamanlar biz tvden izlerdik, ruslar havadan bombalıyordu çeçenler halay çekiyordu, çeçenlerin hepsi tramvamı oldu hayır hayatlarına devam ettiler, travma uydurma başka işin gücün yokmu senin ? evi süpür dahada olmadı çık sokakları süpür, pazarda limon sat ayakkabı boya nedir yav travma travma gina geldi
Ya o olaylar ile üyemizin duygusal ve psikolojik travmalarının ne alakası var ? Ama yani AydınlıkYol bey! Bu kadar da olmaz. yani söyleyecek söz bulamıyorum.

Evet bunlar benimde başıma geliyor. Travmaların tekrar zihninizde tekrar etmesi ile alakalı bir önerim olarak duygusal iyileşme çalışması yapmanız. Ve travmalarınız zihninizde tekrar canlanırken sakın yürüyüş yapmayın çünkü baş ağrısı yapıyor.

Düşmanlarınız olan insanlar için önerim onlara 0 değeri vermeniz. Yani etkisiz eleman değeri. Ve görmezden gelin. Burnunuz dibinde bile olsa onları görmeyin ve duymayın.

Ya o olaylar ile üyemizin duygusal ve psikolojik travmalarının ne alakası var ? Ama yani AydınlıkYol bey! Bu kadar da olmaz. yani söyleyecek söz bulamıyorum.
Niye bu kadar tepki gösterdiniz ki ? adam doğru söylüyor daha kötü şeyler yaşayanlarda var ama tabi konuyla çok alakası var mı bilmiyorum en azından abartıp takma demeye getiriyordur belki. ama bunlar hayatımızı kötü etkilelyen şeyler ve etkisinde kalmamalıyız yani bu şöyle bu böyle yaşıyolar bende bu kafada kalayım demek mantıklı birşey değil. hayatımızın ilerlemesini olumsuz engelleyebilir.

Geçmiş olsun.

Niye bu kadar tepki gösterdiniz ki ? adam doğru söylüyor daha kötü şeyler yaşayanlarda var ama tabi konuyla çok alakası var mı bilmiyorum en azından abartıp takma demeye getiriyordur belki. ama bunlar hayatımızı kötü etkilelyen şeyler ve etkisinde kalmamalıyız yani bu şöyle bu böyle yaşıyolar bende bu kafada kalayım demek mantıklı birşey değil. hayatımızın ilerlemesini olumsuz engelleyebilir.
"ya afrika da açlık var sen geçmişindeki olaylara üzülüyorsun" vb cümleler kuran insanlara fazlasıyla tepki gösteririm. çünkü afrikadaki problemler ya da herhangi bir yerde çıkan savaş sizin psikolojinizi max 3 ay bozabilir sonrası yok ya da onların bu durumlarını göz alarak geçici olarak kendinizi motive edersiniz ama travmalar bazen ileri yaşlılıklarda bile ortaya çıkıp insanların hayatını mahvedebiliyor ve geçici motivasyonlar pek işe yaramaz. Ve aşırı tepki verdim çünkü karşımdaki kişi kendi sorununu bana güvenip anlatır ve bende ona ihtiyacı olan desteği ve öneriyi vermeye çalışırım çünkü o an ihtiyacı olan o, "herhangi bir yerde savaşla mücadele eden bir insan dayanıklı o kadar şeye rağmen senin kafaya taktığın şeylere bak" demek değil. zaten karşımdaki kişiye bir fayda olmaz ve çok ayıp bir davranıştır.

Evet kesinlikle olumsuz etkiler. Çünkü bu dayanıklılık testi ya da güçlü durma sınavı değil. Eğer sizin hayatınızı etkileyen bir problem varsa onu çözmeye odaklanmalısınız.

Artık bir Facebook ya da X (eski adıyla Twitter) hesabı açmanızın vakti gelmiş gibi görünüyor. Zira burada yaklaşık iki yıldır, çoğunlukla anlamsız sebeplerle insanlarla tartışıyor, kendi görüşlerinizi dayatıyor, kişisel yaşam öykünüzü paylaşıyor ve hayatınızla ilgili türlü şikâyetlerde bulunuyorsunuz. En temel bilgileri dahi bilmediğiniz açık; dahası, öğrenme yönünde herhangi bir çabanız da yok. Burada bulunma amacınız bilgi edinmekten ziyade, "ben de bir şey söylemiş olayım" düşüncesiyle her konuya gelişigüzel yorum yapmak gibi görünüyor.

İki yıldır buradasınız ve defalarca kez uyarıldınız, ama görünen o ki söyleneni anlamamakta ısrar ediyorsunuz. İfade özgürlüğüne gerçekten önem veriyoruz — gönderilerinizin bugüne kadar onaylanmasının sebebi de buydu. Ancak bu noktadan sonra, aynı şekilde devam eden paylaşımlarınız artık onaylanmayacak.

Eğer sohbet etmeye, dertleşmeye ya da gündelik düşüncelerinizi paylaşmaya ihtiyaç duyuyorsanız, bunu gerçekleştirebileceğiniz daha uygun yerler mevcut. En yakın kahvehaneye uğrayabilir, mahallenizdeki insanlarla konuşabilir ya da bir Facebook ya da X hesabı açarak düşüncelerinizi dilediğiniz gibi paylaşabilirsiniz. Ancak burası bunun için doğru yer değil.

Bu konu kapatılmıştır, çünkü amacından tamamen sapmıştır. Yeni gönderiler onaylanmayacaktır.

Al Jilwah: Chapter IV

"It is my desire that all my followers unite in a bond of unity, lest those who are without prevail against them." - Shaitan

Back