Welcome to our New Forums!

Our forums have been upgraded and expanded!

Engelli insanlar

w676

New member
Engelli birçok insan var onların yaşadıkları zorlukları gördüğümde çok üzülüyorum onlara nasıl davranıldığını yapılan zorbalıkları gördükçe insanlardan dünyadan tiksinmeye başladım kendi sorunlarımın ne kadar boş olduğunun farkına vardım evrende bizim kadar düşmüş başka bir ırk varmıdır bilmiyorum onlar için bir kurtuluş varmı bunun spiritüel bir yol ile tedavisi mümkün olabilirmi

w676 said:
Engelli birçok insan var onların yaşadıkları zorlukları gördüğümde çok üzülüyorum onlara nasıl davranıldığını yapılan zorbalıkları gördükçe insanlardan dünyadan tiksinmeye başladım kendi sorunlarımın ne kadar boş olduğunun farkına vardım evrende bizim kadar düşmüş başka bir ırk varmıdır bilmiyorum onlar için bir kurtuluş varmı bunun spiritüel bir yol ile tedavisi mümkün olabilirmi
Esenlikler,

Bunun hakkında kesin bir yorum yapılamaz çünkü birçok engel çeşidi mevcut. Kişinin engelinin düzeltilip düzeltilemeyeceği durumdan duruma ve kişiden kişiye, taşıdığı engel türüne ve oranına göre değişiklik gösterebilir.

Yapabileceklerimiz; engelli çocuk doğurma ihtimali taşıyan insan ya da çiftlerin çocuk doğurmamasını sağlamak. Bu ilk bakışta canice bir uygulama gibi gözükse de işin etik ve olması gereken şekli budur.

Şu an hayatta olan engelli kişiler ise bizim gibi, yapabildikleri kadar gelişmeye çalışmalılar. Yoga yapmasına vücudu izin vermiyorsa, yapabildiği diğer her şeyi yapmaya çalışmalı. Yakınınız varsa yardımcı da olabilirsiniz.

Bu hayatında bu sorunu kökten çözemeyecek olsa bile sonraki yaşamına daha güçlü ve sağlıklı bir karma ile başlangıç yapacak. Aileler de çocuk konusunda denetlendiği ve eğitildiği müddetçe engelli doğum oranı çok minimum sayılara düşecektir.

İyi günler.

Al Jilwah: Chapter IV

"It is my desire that all my followers unite in a bond of unity, lest those who are without prevail against them." - Shaitan

Back