Header Wallpaper

Sexuality cinsellik

AvatarAsk Zeus Operator2 min to read

Esenlikler. Yaklaşık 2 yıllık bir ilişkim var ve biseksüelim. Partnerim de aynı şekilde biseksüelmiş, ama karşı cinsiz. O bir kadın. Ben erkek ağırlıklı biseksüelim ve aslında bundan birkaç sene öncesine kadar çok eşli olduğumu düşünüyordum. Aldatmaya olan bakış açım biraz farklı. Bana ucube diyenleriniz olabilir belki emin değilim. Çok eşlilikten kastım hergün başka biriyle yatmak, korunmadan riskli ilişkiler yaşamak, ucubece veya egoistçe kendini üstün hissetmekle ilgili değil. Çok eşlilikten kastım tek bir partner ile bir ilişki yaşıyorken arada başka ilişkiler de kurmak (genellikle sadece cinsel) kendini keşfetmek. Bu bana doğal geliyor. Bir yandan da partnerimin de benden önce kurduğu romantik ve cinsel ilişkiler olmuş. Ve partnerim de benden büyük, sanırım haritamdan dolayı partnerlerim sürekli benden büyük oluyor ve kendimden büyüklere çekiliyorum. Neyse. Geçen hafta bir platform üzerinden konuştuğum bir erkek ile takıldım. yaşça benden büyüktü ve pek istediğim gibi değildi. Bu bir erkekle ilk cinsel deneyimimdi. Cinselliğin insan doğasında olduğunu düşünüyorum ama bir yandan bir daha bu tarz ilişkiler kurmak istemiyorum. sadece partnerime odaklanmak istiyorum. biraz pişmanım bile diyebilirim hatta o adamla takıldığım için. Çünkü harika değildi ve partnerimin öğrenmesi durumunda hissedeceği şeylere değecek türden birşey değildi. Ayrıca pek güvenli ve rahat da değildi. Ne kadar aktif taraf ben olsam da kabaca "yapar geçerim" diye düşünen biri değilim. Bu tarz şeyleri düşünür ve sık sık değerlendiririm. sizce yaşadığım bu birliktelikten dolayı Tanrılar beni cezalandıracak mı? Veya astrolojik ve karmik olarak bunu temizlemek için birşey yapmam gerekir mi?

Basbaya sevgilini aldatmışsın, karakterini düzelt önce

Yazdıklarının en büyük çelişkisi şu: ‘Sadece partnerime odaklanmak istiyorum’ diyorsun ama bunu partnerini aldattıktan sonra söylüyorsun. Mesele biseksüellik ya da çok eşlilik değil; mesele dürüstlük. Eğer çok eşlilik istiyorsan bunu en başta konuşur, karşı tarafın rızasını alırsın. Gizlice başka biriyle birlikte olup sonra bunu ‘kendimi keşfediyordum’ diye açıklamak aldatmayı meşrulaştırmıyor. Tanrıların seni cezalandırıp cezalandırmayacağını kimse bilemez ama yaptığın şeyin sonuçlarını yaşayacak olan ilk kişi sensin. Asıl hesaplaşman gereken karma değil, partnerine karşı dürüst olup olmayacağın.

İster kızın ister kızmayın, kendinize "ucube" demek biraz hafif kalmaz mı?

​Partnerinizi aldatırken kendinizi daha rahat bir şekilde keşfediyor muydunuz? Ve açıklamanıza göre, partnerinizin sizden önce kurduğu romantik ve cinsel ilişkiler olduğunu söylemişsiniz. Bunun bedelini onu aldatarak mı ödetiyorsunuz?

​Haritanızdan önce kendi karakterinizi oluşturmayı öğrenmeli (çünkü hâlâ karakterinizi keşfedememişsiniz, bunu kendiniz belirttiniz) ve partnerinize karşı açık ve dürüst olmalısınız.

​Partnerinizi aldattıktan sonra "pişman olup" ona odaklanmak istemek de elbette kendi kişisel karakterinizin bir belirtisi. Aldattığınız kişiyle yaşadığınız sözde kötü cinsel deneyimden yola çıkarak partnerinize, sizde olmayan bir empati yeteneği mi geliştirmeye çalışıyorsunuz? Bu cevabı ben değil, siz belirleyebilirsiniz.

​Son sorunuza gelirsek: Tanrıların sizi cezalandırıp cezalandırmayacağını onlar bilir.

[ email redacted ]