Header Wallpaper

Büyük İskender'in Siwa Tapınağını ziyareti

AvatarBanned User 553531 min to read

Esenlikler

Bilgilendirici yazınız için teşekkürler içimde Büyük İskender’e karşı büyük sevgi ve saygı var kendisi hakkında yazılan kaynakları tüketmeyi seviyorum

Pegasus666said:

Büyük İskender MÖ 332'de Memphis'e girdi ve Mısır'ın yönetimini Pers Satrabı Mazaces'ten devraldı. Mısırlılar öncesinde Pers yönetimi altında ezildiklerinden Pers Satrabı da dahil İskender'i işgalciden çok kurtarıcı olarak gördüler. Ardından Memphis'te çeşitli atletizm oyunları düzenledi ve iç oğlanlarıyla birlikte zevk-i sefa ettiği İskenderiye şehrinin temellerini attı.

İskenderiye'den batıya doğru çöl boyu yol katetti. Amacı Siwa vahasında bulunan tapınağa varmaktı. Tapınak Mısır'ın merkezinden oldukça uzak olup Libya yakınlarında ulaşılması zor bir çölün ortasında bulunuyordu. Büyük İskender'in ordusu çölü katederken bitkin düştüğü esnada göklerden beklenen yardım geldi ve yağmur yağdı.
-Bu noktada, Büyük İskender'in kendisini Zeus'un oğlu olarak görmesi, Zeus'un aslında Beelzebul olması ve Beelzebul'ın havayı kontrol etmesi güzel bir bağdaşmadır.

Neydi bu tapınağı bu kadar özel yapan?

Yazı için teşekkürler sadece bir yeri düzeltmek istiyorum. Amon, Zeus'un Mısır'daki karşılığı değildir. Lord Amon Şeytan'ın ilk oğlu, Zeus'un(Beelzebul) yeğenidir. Genel olarak Avrupa toplumlarının mitolojilerinde Lord Beelzebul baş tanrıyken (Odin,Zeus), Mezopotamya toplumlarında(Sümer hariç) Lord Amon/Marduk baş tanrı olarak öne çıkıyor. Açıkçası bu farkın nedenini bilmiyorum, belki Şeytan farklı medeniyetlerin yönetimini farklı tanrılara bölüştürmüştür.

Çok yaşa Amon!
Çok yaşa Zeus!

Hype0said:

Yazı için teşekkürler sadece bir yeri düzeltmek istiyorum. Amon, Zeus'un Mısır'daki karşılığı değildir. Lord Amon Şeytan'ın ilk oğlu, Zeus'un(Beelzebul) yeğenidir. Genel olarak Avrupa toplumlarının mitolojilerinde Lord Beelzebul baş tanrıyken (Odin,Zeus), Mezopotamya toplumlarında(Sümer hariç) Lord Amon/Marduk baş tanrı olarak öne çıkıyor. Açıkçası bu farkın nedenini bilmiyorum, belki Şeytan farklı medeniyetlerin yönetimini farklı tanrılara bölüştürmüştür.

Esenlikler,

İskandinav mitolojisinde Şeytan Baba, Odin iken Lord Beelzebul ise Thor olarak geçer.

İyi geceler.

Pegasus666said:

Esenlikler

Yüksek Rahibe Pythia'in "Beelzebul ve Azazel'in Şeytan'ın kardeşleri olduğunu zannediyorduk, yakın zamana kadar oğulları olduğunu bilmiyorduk" tarzında bir açıklaması vardı. Karışıklık bundan kaynaklanıyor. Şeytan'ın ise şarap ile bilinen Dionysos olduğunu okumuştum yabancı forumda. Güncel siteyi tekrar okuyunuz.

İyi günler.

Esenlikler,

Lord Beelzebul, Üvey kardeşi ve Lord Azazel, oğlu. Ve bu tarz birşey daha önce görmedim.

İyi günler.

ABRAXAS AENAOS 🌙☀️
PHOSFOROS HECATE 🌒🌕🌘

Pegasus666said:

Esenlikler

Pandemi döneminde Lord Beelzebul ve Lord Azazel konuları Yüksek Rahibe Pythia tarafından aydınlatıldı ve değiştirildi. Zamanın yöneticileri Malpirgi bey ve Soyga bey tarafından da Türkçeye çevrilmiştir.

Dejavu bey de dahil çoğu kişi bu detayı atlamış veya hatırlamıyor. Hatta "Zeus Beelzebul ise Şeytan Kronos mu oluyor bu durumda" muhabbeti dönmüştü yabancı forumda.

Esenlikler,

Hata düzeltildiyse sorun değil. Şeytan zaten kronos olarak mitte geçiyordu yanılmıyorsam.

İyi günler.

ABRAXAS AENAOS 🌙☀️
PHOSFOROS HECATE 🌒🌕🌘

Pegasus666said:
Baroness Blossomsaid:
Pegasus666said:

Esenlikler

Yüksek Rahibe Pythia'in "Beelzebul ve Azazel'in Şeytan'ın kardeşleri olduğunu zannediyorduk, yakın zamana kadar oğulları olduğunu bilmiyorduk" tarzında bir açıklaması vardı. Karışıklık bundan kaynaklanıyor. Şeytan'ın ise şarap ile bilinen Dionysos olduğunu okumuştum yabancı forumda. Güncel siteyi tekrar okuyunuz.

İyi günler.

Esenlikler,

Lord Beelzebul, Üvey kardeşi ve Lord Azazel, oğlu. Ve bu tarz birşey daha önce görmedim.

Esenlikler

Pandemi döneminde Lord Beelzebul ve Lord Azazel konuları Yüksek Rahibe Pythia tarafından aydınlatıldı ve değiştirildi. Zamanın yöneticileri Malpirgi bey ve Soyga bey tarafından da Türkçeye çevrilmiştir.

Lütfen Hp Pythia'in gönderilerini atabilir misin?
Yunan mitolojisinde Şeytan Dyonisos olarak yansıtılır. Bağbozumu tanrısı; yani hasat, bolluk, zenginlik ve bereket.

Çok yaşa Amon!
Çok yaşa Zeus!