Welcome to the Temple of Zeus's Official Forums!

Welcome to the official forums for the Temple of Zeus. Please consider registering an account to join our community.

Önemli bir kaç soru

ali3

New member
Bu sorular benim için önemli.
1)Anlattığınız "tanrı" tanımı oldukça garip. Sonne beyin bir yazısını orada okudum, ya da goetia yaparak tanrılarımızı öldürebilirsiniz diyordu ironik bir dille. Hm peki tamam güzel. Bizim güvendiğimiz bu tanrılar nasıl olurda amazondan alabileceğim herhangi bir ucuz büyü sayesinde ölebilir ya da herhangi bir büyü sayesinde nasıl ölebilir? Burada bundan daha saçma ve parçaları olan bir kitap olan ayetler yayınlardaki "neye göre tanrıdır bir tanrı daha bunu yapabilmeksa"bla bla ayeti(yersen)devreye giriyor.

2) Allah kavramları: Allah denince akla gelen kadiri mutlak kendisinden başka güçlü olmayan bütün güç ilim ve Herşeyin bilinen bilinmeyen üzerindeki güç. Akla gelen bu. Diyorsunuz ki baş tanrımız zeus. Ama o çok gelişmiş bir uzaylı. Yani bir tanrılaşma sürecinden gelmiş evrimleşmiş. Hm. Peki o zaman zeusu kim eğitilmiş? Zeusu eğitilen bir üst tanrı varsa demek ki zeusunda üstünde bir tanrı var mı? Peki bu evrimsel piramidin sonunu kim belirliyor? Zeusun da üstü varsa zeus bunu bilemez değil mi? Ve ben baş tanrıyım diye onları kandırabilir. Değilse o zaman zeus uzaylı değildir. Tanrıdır. Bir tanrı vardır.

3)Zamanın dışı diye birşey sizce var mı? Varsa bizim için uygun bir ortam mıdır? Şimdiden cevaplar için teşekkürler. Yetkililerin bunu paylaşacağına ve gerekli cevapların verileceğine eminim.

Öncelikle aramıza hoş geldiniz.

Kendi fikirlerinizin olması ve diğer şeyleri bu fikirler doğrultusunda değerlendirmeniz elbette doğaldır. Ancak bu süreçte ön yargılı davranmamanız, düşüncelerinizi bir ölçüt olarak değil, yalnızca bir bakış açısı olarak ele almanız gerekir. Aksi takdirde aradığınız gerçeğe ulaşmanız mümkün olmaz.

1. Tanrılar, insanlığın kavrayışının ötesinde, mükemmel bir âlemde var olurlar; bu nedenle bizlerin onları gerçekten etkileyebilmesi mümkün değildir. Bunun dışında, bahsettiğiniz türden hiçbir şey söylemedim ve buna dair bir kanıt da sunabileceğinizi sanmıyorum. Görünüşe göre, kendi zihninizin yarattıklarını başkalarına atfediyorsunuz. Zihinsel kontrolünüzü güçlendirmek için boşluk meditasyonu yapmanız faydalı olacaktır. Bunun dışında, neden bahsettiğinizi tam olarak anlamasam da, bahsettiğiniz saçmalığın bizimle hiçbir ilgisi olmadığını belirtmeliyim. Bu yüzden burada bundan söz etmenin bir anlamı bulunmuyor.

2. "Tanrı" olarak nitelendirdiğimiz varlıklar, insan zihninin kurguladığı kusurları taşımazlar. Onlar bilgelik ve anlayış bakımından son derece yücedirler ve insanî eksikliklerle tanımlanamazlar. Aksi hâlde onlara "Tanrı" denemezdi. "Uzaylı" terimi kullanıldığında da, kastedilen şey bu yüksek ve mükemmel varlıkların, daha düşük düzlemlere "yabancı" olmalarıdır.

Zeus ise doğası gereği diğer Tanrılardan farklıdır. O, "Tanrısallığın" bizzat vücut bulmuş hâlidir ve varlığıyla bu gerçeği yansıtır. Zeus’a "Kendini Yaratan Tanrı" da denir; zira o da kendi sınavını vermiştir. Ancak bu, insanların yaşamlarında verdikleri mücadelelerle kıyaslanabilecek veya aynı düzeyde görülebilecek bir şey değildir. Zeus, varoluşun bütününü yaratan, gözeten, her şeyin ardındaki yaşam gücü ve bilincin ta kendisidir. Zeus’un üstünde herhangi bir şeyden söz edilemez; çünkü Zeus özünde "her şey"in kendisidir.

3. Her şey zamanın akışı içinde yer alır. Zaman, varoluşun, yaşamın ve sürekliliğin temel unsuru olarak gereklidir. Konunun detayları için bu vaaza göz atabilirsiniz.

Öncelikle aramıza hoş geldiniz.

Kendi fikirlerinizin olması ve diğer şeylerin bu fikirleri değerlendirmeniz doğal olarak doğaldır. Ancak bu süreçte ön denemeli davranmanız, düşüncelerinizi bir ölçüt olarak değil, yalnızca bir bakış açısı olarak ele alınması gerekir. Aksi takdirde size ulaşmanız mümkün olmaz.

1. Tanrılar, bilimin anlayışının ötesinde, mükemmel bir âlemde var olabilirler; bu nedenle bizlerin onların gerçekte oluşması mümkün değildir. Bunun dışında, tipiniz hiçbir şey söylemedim ve buna dair bir kanıt da sunabileceğinizi belirtin. Görünüşe göre, kendi zihninizin yarattığı şeyleri saklıyorsunuz. Zihinsel kontrolünüzü sağlamak için uygulamak faydalı olacaktır. Bunun dışında, neden tedavilerinizi tam olarak anlamasam da, saçtığınız saçmalıkların bizimle hiçbir ilgisi bulunmadığını belirtmeliyim. Bu nedenle burada bundan söz eden bir anlam bulunmuyor.

2. "Tanrı" olarak nitelendirdiğimiz varlıklar, insan zihninin kurguladığı kusurları taşımazlar. Bunların bilgelik ve anlayışlar açısından son derece yücedirler ve insani eksikliklerle tanımlanamazlar. Aksi hâlde onların "Tanrı" denemezdi. "Uzaylı" terminal bölgeleri da, kastedilen şeyler bu yüksek ve mükemmel yetenekler, daha düşük uçaklara "yabancı" olmalarıdır.

Zeus ise özelliklerin diğer tanrılardan farklıdır. O, "Tanrısallığın" bizzat vücudun korunmuş halidir ve varlığıyla bu gerçeği yansıtır. Zeus'a "Kendini Yaratan Tanrı" da denir; Zira o da kendi sınavını yönetin. Ancak bu, insanların yaşamlarında verdikleri mücadelelerle karşılaştırılabilecek veya aynı düzeyde görülebilecek bir şey değildir. Zeus, varlığın bütününü yaratan, gözeten, onun ardındaki yaşam gücü ve bilincin ta kendisidir. Zeus'un üstünde herhangi bir şey söz konusu olamaz; çünkü Zeus'un özünde "her şey"in kendisidir.

3. Her şeyin tarihsel analizi içinde yer alır. Zamanın, varoluşun, yaşamın ve sürekliliğin temel unsuru olarak gereklidir. Konunun ayrıntıları için bu vaaza göz atabilirsiniz.
Teşekkürler Sonne bey. Dolu bir kafayla yazdığım için biraz agresif yazdığım kusura bakmayın genel olarak yeni verimi yazılması gerekirdi.Hoşbuldum.
Aslında sadece okuyabiliyorum. Zeus gerçekten bizi seviyor mu? sonuçta bunun delili nedir? Çünkü eğer olursa bu hafife alınabilecek bir şey değil. Zeus babamız sonsuz bilgeliğiyle bütün bunların oluşabileceğini biliyor olmalıydı. Düşman neden yaratıldı o zaman.Onları yenerek evrimleşmemiz içinse.Bunu anlamakta güçlük çekiyorum. Ve evrimleşmemizi istediği şekilde de yaratabilirdi. Direkt buna kudreti yeterdi bunu neden böyle yapmadı. Aranıza yeni katıldım zihnimi yönetmekte kendimi daha iyi yapmaya çalışıyorum. 40 günlük meditasyona hemen başlamalı mıyım?

Al Jilwah: Chapter IV

"It is my desire that all my followers unite in a bond of unity, lest those who are without prevail against them." - Shaitan

Back