Herkese sabır diliyorum arkadaşlarım abilerim ablalarım. Depremden duygusal, psikolojik, fiziksel veya maddi olarak hiç fark etmez, herhangi bir şekilde etkilenen herkesten iyi olmalarını diliyorum. Ben bir Türk genci olarak, bu kadar iğrenç, kanı bozuk, mide bulandırıcı insanların arasında yaşamaya katlanamıyorum artık, ve biliyorum ki siz de katlanamıyorsunuz.
Bugün yaşadığımız olayı, 12 Kasım 1999 tarihinde yaşadık. Veya büyüklerimiz yaşadı. Şu an bilindiği kadarıyla 3500 civarı ölü var, ki bildiğimiz her şey yalan. 3500den çok daha fazla ölü var, aynı 99 depreminde de 18.000 ölü var dendiği halde 60.000den fazla ölü olduğu gibi. 99 depreminden sonra, halktan deprem vergisi toplanmaya başladı. Belki daha önce, belki daha sonra fark etmez. Bir şekilde, bu halktan 24 yıl önce yaşadığımız felaketin önüne geçmek için tonla para toplandı. Sonucunu hepimiz görüyoruz, bir şekilde bu ülkenin başındaki kişiler, veya başında olduğunu sandığımız kişilerin de üstündeki kişiler, kanımızı emmeye devam ediyor. Ve şunu da belirtmek isterim, 99 depremi de, bugünkü deprem kadar kötüydü (büyük ihtimalle daha ağır) ve ona rağmen önlem alınmadı. Ve İstanbul'da yaşanacağı tahmin edilen deprem bu 2 depremden de çok da büyük olacak ve ben bu ülkenin bu duruma önlem alacağına inanmıyorum. Hepimizin kişisel olarak yapabilecekleri sınırlı, ama artık bir şeyler yapılması gerekiyor ve hepimiz de bunun farkındayız.
Sosyal medyadan bir sürü video izliyorum şu an, enkazın altında kalan insanları çıkaracak kimse olmamasını geç. Çıkarabildikleri de kaldırımda donarak ölüyor şu an. İnanılmaz büyük ve acı bir durum söz konusu. Ve elimizden hiç bir şey gelmiyor. İnternet üzerinden maddi açıdan destek sunuluyor şu an, bu maddi desteğin ihtiyacı olanlara gideceği de malum ama yine de yapılıyor ve halkımın bu kısmı gerçekten beni gururlandırıyor. Ama şu an maddi durumdan ziyade, kas gücüne ihtiyacımız var. Yıkılmış binaların altından insanların çıkarılması için, kas gücü gerekli. Ve şu an askerlerimizin çoğunluğunun, halk içinde değil de kışlalarda olmasının da bir sebebi var. Onlar da emirlerine uymak zorunda, anlıyoruz ve çok üzücü. Ama bu askerleri kışladan salmayan kişi kimse umarım layığını bulur. Keşke elimde olsa da ben buldurabilsem.
Malum yahudi şahısın halkını düşünmediğini ve halkın da bunu fark etmediği kesin, yine her konuyu utanmadan dine bağlayacaklar. Çobanı öldürürsen koyun sürüsü dağılır. Bu kişiden kurtulmak için toplu ritüel yapılmalı bence.
İnsanların hayattan beklentileri çok düşük bi seviyede. Fakirliğe öyle bi alıştırmışlar ki en ufak şeye bile seviniyorlar. Varlık içinde yokluk çeken bi gezegendeyiz ne yazık ki. Kaotik olmayıp sadece huzur ve barış içerisinde yaşayan başka gezegenler olduğun bilince bu felaketler mide bulandırıcı geliyor. Depremden bahsetmiyorum. Depremden kurtulunca sevinecek bir sürü insan var. Yine aynı kaos devam edecek.
Ama en azından diğer ülkeler öyle değil ve Türkiye kaosa sürükleniyor. Ben Hristiyanlığın islam kadar vahşi, zararlı ve manipülatif olduğunu düşünmüyorum. En azından ortaçağ dışında siyasete bu kadar alet edildigine rastlamadım. Her ikisi de kurtulumamız gereken şeylerin başlarında gelse de bence durum bu. O yüzden durum acil. Söz konusu ruhaniyet olduğunda iş kitlesel boyuta ulaşıyor. Malum kişiden kurtulmak + halkın uyanması için ritüel düzenlenmesi gerektiğini düşünüyorum. JoS'un Türkiye dışındaki faaliyetleri gerekeni yapıyorsa biz de yapmalıyız. Beklemek ve izlemek dışında daha iyi bir fikriniz varsa buyrun. Seçim öncesi g*berirse tadından yenmez.
Yine de en doğrusunu JoS ve Tanrılar bilir, ben biraz öfkeyle böyle yazdım.