Header Wallpaper

Pers Paganizmi

Lindita6661 min to read

Z*rdüştlük öncesi Perslerin inancı hakkında bir bilgi var mı? Satanas ve dæmonlara inanıyorlar mıydı?

Spesifik olarak Perslerin neye inandığı hakkında bir fikrim yok ama insanlığın orjinal dini oldukça yaygındı<3

I believe in pink, I believe in kissing I believe in being strong when everything seems to be going wrong. I believe that happy girls are the prettiest girls. I believe that tomorrow is another day and I believe in miracles...💕💗

[ email redacted ]

Spesifik olarak Perslerin neye inandığı hakkında bir fikrim yok ama insanlığın orjinal dini oldukça yaygındı<3

İnternette Zerdüştlüğün, Pers paganizmindeki tanrıları kötülediği söylediği için dæmonlar olduğunu düşündüm.

İnternette Zerdüştlüğün, Pers paganizmindeki tanrıları kötülediği söylediği için dæmonlar olduğunu düşündüm.

Pers imp büyük kiros tan sonra bozulmaya başladı ama özünde pagan.
Esenliklerle

Paganizmdeki tanrıları kötülemiyorlar. Dev ile Deva farkı tamamen sözcük değişiminden kaynaklanıyor. Dev, "titan" anlamı kazanıp Tanrılara karşı Titanlar olarak devam ederken; Hinduizm'de sözcük daha köküne sadık kalıyor. Yani ortada kökensel olarak teolojik bir gerilim olmamakla beraber, tamamen dilsel bir anlam kayması bulunmaktadır.

Χαῖρε Ζεῦ!

Persler, Zeus’a Ahura Mazda adıyla tapmaktaydılar.

ρμ Τρισμέγιστε, Μέγιστε Μέγιστε Μέγιστε

Persler israili abd yi madara etti, dokunulmaz denen israile dokundu, persler kadim bir millet