En zorlu adımı, yani başlangıç adımını cesaretle atmayı başarmış birisiniz; bu, büyük bir takdir ve övgüyü hak eden bir irade göstergesidir.
Tanrılar bizleri iyileştirebilir, ancak bu iyileşmenin gerçekleşebilmesi için önce kendi içimize dönerek kalbimizi ve ruhumuzu onlara açmalıyız. İyileşmeyi kabullenmek, yapılması gereken ilk şeydir ve bu da insanın kendisine karşı dürüstlüğünden, değişime olan samimi arzusundan geçer.
Eminim ki bu yolda adımlarınızı bu kararlılıkla ve istikrarla sürdürdüğünüz sürece, karşılaştığınız zorlukların üstesinden gelecek, geçmişin yüklerinden kurtularak daha aydınlık bir geleceğe yöneleceksiniz. Size tüm kalbimle destek olduğumu ve bu sürecin sonunda hak ettiğiniz huzuru bulacağınıza inandığımı bilmenizi isterim.
Esenlikler,
Sizden böyle bir övgü almak güzel bir his. Bu bir onur benim için.
Ben Tanrılara inanıyorum, onların da bana inanmasını istedim her zaman. Gözüm sadece zaferde, teslimiyet hissettiğim tek şey Tanrılar.
Desteğiniz için her daim teşekkürümü dile getiriyor olsam da desteğiniz paha biçilemezdi. Desteğiniz ve inancınız için teşekkürler.
İyi günler.
...
Esenlikler,
Hislerimiz her zaman bize doğruyu söylemezler. Yanlış bir şeye inanan insanın ona inanıyor olması gerçeğin farklı olduğunu değiştirmiyor. Ben sadece hoşuma giden, kendimi güya daha iyi hissetmemi sağlayan şeylerin yanlış olduğunu, zihinimin beni yanılttığının farkındaydım. Güneş gözlüğü takmak hayatı renkli görmekten mahrum bırakıyor. Veya at gözlüğü diyelim, fark etmez.
Hasta olduğumuz zaman bunu biliriz ve kendimizi iyileştirmeye çalışırız. Ya peki düşünce yapımız hastalıklıysa? Bizi iyi ve güzel hissettiren şeyler aslında yanlışsa? Bir seri katil insanları dehşet verici bir şekilde öldürdüğü zaman mutlu oluyorsa bu onun yapması gereken bir şey midir? Uyuşturucu da çok güzel hissettiriyor ama zararı aşikar ortada. Durumumu bunlara benzetiyorum.
Aslında o kadar amaçlı bir hayatım yok. Zevism olmama rağmen çoğunlukla amaçsızca yaşıyordum. Sadece yaşamak için yaşıyordum. Daha yeni yeni hedeflerim ve amaçlarım beliriyor. Daha öncesinde sadece amacım reenkarne döngüsüne sıkışıp kalmamaktı. İnsanlar çocukları için daha iyi bir hayat yaşamaları için çaba sarf ediyorlar. Benim şu anki amaçlarımdan birisi karmamı düzeltip ileriki yaşamımda güzel bir başlangıç yapmak. Bu hayattaki gibi berbat bir başlangıç değil. Eğer bu hayatta böyle bir başlangıç yaptım ve hayatıma müdahale etmediğim taktirde berbat ilerliyorsa, geçmiş yaşamım var ise onu berbat geçirmişim demektir. Önceki hayatımda yanlış yapmışsam bile bu hayatı yanlışlara adamayacağım. Onu düzeltmek elzem ve gerekli.
Bu dedikleriniz ciddi meseleler olduğunu düşünüyorum. Aslında bu satırları bile size cevap olarak yazarken hayatımda bir içten içe faaliyetsizlik, donukluk olduğunu fark ettim. Bugün yine karanlık bir yer ışığa kavuştu. Bir gün ise içim tamamen aydınlık olacak.
Hobi konusunda ilgimi çeken herhangi bir alan yok şu anlık. Ancak kişisel gelişim amaçlı derinlemesine bir ilerleyiş hoş olabilir. Niye olmasın ki?
Bütün dediklerinizi cevabıma yansıtamıyor olsam da, zihnimde yer kaplıyorlar ve üzerlerine düşündüğüm şeyler. Farklı sözlerle farklı objektiften fark etme imkanı sağladı yazdığınız satırlar.
Hoş sözleriniz için teşekkür ediyorum.
İyi günler.