Gerçeklikten tam olarak emin olmadan inanmak ve yola devam etmek, Zevizm'e yeni olanların bulunduğu bir seviyedir. Ruhaniyete sadece çıkarlar için devam etmek de bu seviyeye kısıtlanmış bir durumdur. Yolu belli bir süre yürüdükten sonra bu Gerçekliğe şahitlik edersiniz ve Gerçek olduğundan emin olursunuz. Bu da ilerleyişin başka bir seviyesidir.
Yani inanç ile başlayan durum, bilmeye dönüşür. Zeus'a inanmak, Zeus'u bilmeye dönüşür. Zeus, Gerçek olur. Zeus, Tanrı olur. Zeus, Hayat olur. Zeus, Her Şey olur. Bunun için de Yolu yürümeniz, yani meditasyon yapmanız ve kendinizi geliştirmeniz gerekir. Yolu yeterince yürümeden bunu içselleştiremezsiniz.
Eğer yalnızca Yolu yürürken elde edilebilecek deneyimlerin size sunulmasını istiyorsanız, bu da mantıksal olarak hatalı olur. Siz bana milyon dolarlar verin, ben zengin gibi hissedeyim, böylece zengin olurum demek gibi. Siz bana şimdiden sınavdan 100 verin, ben derslere zaten çalışırım demek gibi. Bana kaslı bir vücut verin, diyeti öyle yaparım demek gibi.
Eylemlerin sonuçlarını, o eylemleri gerçekleştirmeden zihninizde simüle edemezsiniz. Yani ben size Zeus'un Tanrı olduğunu, ona tüm varlığımla şahit olduğumu ve onun hayatımın anlamı olduğunu söylesem, bu size ne ifade eder? Bu adam delirmiş mi dersiniz, bu adam fanatik mi dersiniz? Dışarıdan olanlar böyle der veya yalan söylediğimizi düşünürler.
"Dışarıdan" bir gözle bakarsanız, "içeriden" olan gözlerin neler gördüğünü deneyimleyemezsiniz.
Ve evet, bunları deneyimlemek için de Yolu yürümek gerekir. Emin olun ya da olmayın, yürümeniz gerekir.