Temple of Zeus — The Assembly of the Gods

Meshaf Reş

Jackcarl

esenlikler,

bildiğiniz gibi yezidi halkının kutsal olan 2 kitabı var bunlardan biri meshaf reş bu kitap hakkında araştırma yaparken wikipedia da hakkında bunları buldum alıntılıyorum

İlk yarısı yaratım süreci hakkında bilgi vermektedir. Beyaz İnci ve Melek-i Tavus ilk önce yaratılmıştır. Yasak meyvenin yerine buğday geçer. Havva, Adem cennetten kovulduktan sonra yaratılmıştır. Melek-i Tavus Adem'e secde etmez ve böylece Tanrı'nın yaptığı sınavı kazanır. Asaletini ispatlamıştır. Lanetlenmek yerine ödüllendirilir ve yaratımı Tanrı tarafından yapılmış olan Evren'in sürdürülmesi görevi kendine verilir.

bunun hakkında ne düşünüyorsunuz ? benim biraz kafamı karıştırdı

Discussion

Jackcarl wrote:

esenlikler,

bildiğiniz gibi yezidi halkının kutsal olan 2 kitabı var bunlardan biri meshaf reş bu kitap hakkında araştırma yaparken wikipedia da hakkında bunları buldum alıntılıyorum

İlk yarısı yaratım süreci hakkında bilgi vermektedir. Beyaz İnci ve Melek-i Tavus ilk önce yaratılmıştır. Yasak meyvenin yerine buğday geçer. Havva, Adem cennetten kovulduktan sonra yaratılmıştır. Melek-i Tavus Adem'e secde etmez ve böylece Tanrı'nın yaptığı sınavı kazanır. Asaletini ispatlamıştır. Lanetlenmek yerine ödüllendirilir ve yaratımı Tanrı tarafından yapılmış olan Evren'in sürdürülmesi görevi kendine verilir.

bunun hakkında ne düşünüyorsunuz ? benim biraz kafamı karıştırdı

Esenlikler.

2 kitabı İnternet üzerinden okuyabilirsin. Ben okuduğumda İslami şeyler görmüştüm yazdığın gibi. Ama değiştirildiğini düşünüyorum.

Zaten Yezidiler ezilmiş bir halk yani değişmesi normal.

MegistomedesActive Translator

Esenlikler,

Forumlarda ve sitede baktığımda pek geçtiğini göremedim. Kitab-ı Celve'den 300 yıl civarı sonra yazılıyor, belki bozulmalar yaşanmıştır ve kafa karışıklığı amaçlıdır, veya cidden Şeytan'a bağlı bir takipçisi, dikteyle yazmıştır.

Bunları bir kenara koyarsak, diğer sorunuz hakkında tek diyebileceğim; mitolojilerin, Tanrıların öğretilerinin ve mitlerin genellikle alegorik olduğudur. Yani düz bir şekilde okumamak gerekir. Örneğin okursanız sadece ruhani bir algıyla çözülebilecek alegorik anlatıları görebilirsiniz.

İyi günler.

Stonesofwisdom

Meshaf bildiğimiz mushaf
Reş 5

Kitab-ı Celve'nin orijinalinin veya bozulmuş nüshasının ilk 5 sayfası kastediliyor olabilir.