Dilerseniz genel olarak söylediklerinizi toplayayım ve fikirlerimi sunayım.
1. Argüman zdiğer dinlerin-tanrıların yanlış- kötü olması
Bu argümanda, diğer dinlerin yanlışlığı ve yanlış algısı öne sürülerek zevizm dini için ya ispat unsuru ya da zevizm dinine yaklaştırma için bir gerekçe olarak kullanılmaktadır.
Bu tür bir düşünce bize ispatlamak istediğimiz dinin ispatı olmaz. Sadece diğer dinlerin yanlış olduğu sonucunu ortaya koyar.
2. Argüman Çeşitli Meditasyon vs. gibi unsurlar sonucu açığa çıkan şey
Bu argümanda, yaşamış olduğunuz deneyim sonucunda bu deneyiminizin sebebinin tanrı-tanrıça'nın bir lutfu olması sebebiyle zevizm dininin doğru olması aktarılmaktadır.
-Bu deneyimlerden örnek verebilirseniz çok memnun olurum.-
Yapmış olduğunuz çeşitli çalışmalar sonucu açığa çıkan şeylerin tanrılarınız tarafından verilmiş olduğuna dair gerekçe nedir? Bu soruyu sorma sebebim "manevi" evrenler hakkındaki yargılar kişilerin peygamberleri kahinleri büyük üstadları gibi insanların onlara öğretmesi ve aktarması ile bilinen bilgiler veyahut anlatılana göre kişinin kendi görmesi ise elde edilen bir bilgi.
Bu argümanda kişinin gördüğü şey kendi dininin doğru olduğuna niçin gerekçe olduğu belirtilmeli çünkü diğer dinlerde var olan kişilerde bu yargılarda bulunuyorlar. Örneğin olağanüstü hallerin çeşitli ibadetlerle açığa çıkması gibi. Birincil olarak p dinlere inanan kişilerde çıkan durumların o dinlerin doğru olduğuna gerekçe olur mu? Eğer olmazsa zevizm dini için neden olsun?
İkincil olarak oluşan durumların dininizle bağlantısının olduğunun kesinliği nedir? Çünkü başka bir din ile bağlantısı olmayacağına dair gerekçemiz ne?
3.Argüman tanrıların varlığına dair arkeolojik vs. çalışmalar
Bu argümanda tanrıların dilbilimsel-arkeolojik çalışmalarla varlığı ispatlanmaktadır.
Bu argüman ile sunulan tanrı bilinen tanrı figürlerinden farklıdır. Bu tanrı figürü evrimleşen insanın çalışma sonucu ölümsüz olmasıdır. Her tanrı bu şekilde mi vardır. Zevizmin tanrısı da bu şekilde midir?
Çeşitli sorular
Hakikatle kuracağım bağlantı hakkında:
Hakikatle kuracağım bağlantı salt akılsal her açıdan ispatlanabilir olmalıdır. İnanca dayanmamalı ve nesnel olmalıdır çünkü herhangi bir din ona inanmadığım için beni yanmakla ceza görmekle yok olmakla reankarne olmakla sonlanan durumla karşı karşıya kalıyor. Doğal olarak bu söylenenlerin benim üzerimde gerçekten olacağı konusunda önlem alıp duyarsız olmayıp nesnel bir şekilde evet haklısın ya da hayır yanlış düşünüyorsun dolayısıyla bu tehtid önemsizdir diyebilme hakkına sahip olmalıyım. Tıpkı sizi öldürmekle tehtid eden birine karşı önlem almanız gibi.
-Zevist olmayanların bir mantık sistemi var mı?
Çeşitli dinlerin bilginleri tarafından yazılan mantık kitapları ve sembolik mantık dediğimiz matematiksel mantık var. (Yazılan mantık kitaplarının sembolleştirmesidir.)
"Heraklitos, Thales, Platon ve Aristoteles bizim tanrılarımıza inandığına göre " bu cümlenin açıklanması benim için güzel olur çünkü Platon tek insani özelliklerden sıyrılmış akılla ispatlanabilen rasyonel bir tanrı. Aristo'da mantığı açıklayan bir filozof olmakla Tanrı fikrinde sadece ilk neden olma özelliği var ve birden bir çıkar kuralı geçerli diyebiliriz.
Bu tip bir düşünme yöntemi de hayatıma hakim olacak ya da olmayacak fikri ispat etmeme yaramaktadır.
Sizlere ilginiz için teşekkür ediyorum. Yorumlarınızı bekliyorum.