Temple of Zeus — The Assembly of the Gods

İn Nomine Dei Nostri Satanas

Kondofos

Esenlikler,

Başlıkta yazdığım cümle düşman tabirleri olan "İn the name of the God/İn the name of the father" ya da "Bismillah" gibi bir şey mi? Günlük hayatta düşmanın yaptığı gibi bir işe başlamadan önce zikretmemiz gerekir mi? Onların yaptığı gibi bizimde tanrımızın ismini zikretmemiz ruhani olarak onlara bir zararı olur mu; hani müslümanlar zikir çekmenin Şeytan'a zarar verdiğini düşünüyorlar ya, onun gibi.

İyi günler.

Discussion

MegistomedesActive Translator

Esenlikler,

Bu sadece Babamızı onurlandırma amaçlı bir söz. Büyüsel bir tarafının olduğundan şüpheliyim. Ve hayır, her işe başlarken söylemenize gerek yok. Ritüellerde onun yardımını ve gözetimini istediğimiz için diyoruz.

İyi akşamlar.

esotericguide.org sitesinde biraz göz gezdirdim; Antik Zevizm, Luciferianizm ve Zevizm adlı üç farklı kategori var. Bunların birbirinden farkı nedir? Ayrıca o site güvenilir bir yer midir?

MegistomedesActive Translator
Kondofos wrote:

esotericguide.org sitesinde biraz göz gezdirdim; Antik Zevizm, Luciferianizm ve Zevizm adlı üç farklı kategori var. Bunların birbirinden farkı nedir? Ayrıca o site güvenilir bir yer midir?

Esenlikler,

Bu site bize ait veya bizden değildir. Bildiğim kadarıyla her telden insanın olduğu karma bir topluluk. Buralardan Zevizm'i öğrenmeniz iyice kafanızı karıştıracaktır; çünkü o sitede dediğim gibi her görüşten kişi kendine yer edinebiliyor.

Antik Zevizm dediğimiz şey, Türkiye'de oluşturulmuş bir görüş. Propaganda olmasın diye detayına girmeyi reddediyorum.

Luciferianizm de bildiğim kadarıyla hemen hemen yakın bir şey. "Zevizm"i daha bireysel olarak "şekillendirebildiğin" bir görüş diye aklımda kalmış ancak dediğim gibi emin değilim.

Zevizm de Zevizm'in ruhani kısmıdır. Genelde Türkiye'de ToZ için kullanılır.

İyi akşamlar.